Trends, Μόδα

5 τάσεις που διαφέρουν απ’ αυτές του περσινού καλοκαιριού

Το 2020 ήταν μία χρονιά που άλλαξε τον κόσμο. Η πανδημία covid-19 επηρέασε την καθημερινότητά μας και αμφισβήτησε όσα γνωρίζαμε ως ”φυσιολογικά”. Μεταξύ άλλων, η πιο απλή συνήθεια, το ντύσιμο ή αλλιώς το styling, γνώρισε μεγάλες αλλαγές: για μήνες οι φόρμες και τα κολάν δεν έφευγαν από πάνω μας, ενώ τα tailored κομμάτια, τα φορέματα και τα ψηλοτάκουνα παπούτσια γέμιζαν σκόνη στο πίσω μέρος της ντουλάπας. Οι τάσεις φαίνεται να μην είχαν κανένα νόημα και η βιομηχανία της μόδας είχε προσφέρει τα εργοστάσια της στην παραγωγή υγειονομικού εξοπλισμού. Όταν, λοιπόν, οι χειρότερες μέρες έγιναν παρελθόν και τα μέτρα για την αναχαίτιση της πανδημίας άρχισαν σταδιακά να χαλαρώνουν, είδαμε πάλι το styling να αλλάζει.

Αυτή η αλλαγή έγινε ορατή και στις πασαρέλες. Για την προηγούμενη Spring/Summer σεζόν οι σχεδιαστές έδωσαν έμφαση σε άνετες γραμμές, μαλακά υφάσματα και safe προτάσεις. Φέτος, όμως, οι συλλογές τους επέστρεψαν προωθώντας τη στιλιστική εξωστρέφεια, την ανάγκη για λάμψη και ενθουσιασμό. Με λίγα λόγια στις ανοιξιάτικες πασαρέλες είδαμε τα σύγχρονα ”Roaring 20s”. Χρώματα, glamorous κομμάτια, εκκεντρικά ρούχα, ιδιαίτερα κοψίματα και τόσα άλλα χαρακτηριστικά ήρθαν για να δώσουν ενδιαφέρον στις εμφανίσεις του καλοκαιριού.

Παράλληλα, στο street style βλέπουμε ακόμα πιο ευφάνταστα σύνολα που μας κινούν την περιέργεια για να τα αναδημιουργήσουμε. Οι fashionistas βαρέθηκαν τα φλατ σανδάλια, τις ουδέτερες αποχρώσεις και τα baggy ρούχα. Διψούν για εκκεντρικότητα και ανανέωση, όπως και οι περισσότεροι μετά τους κατ’ οίκον περιορισμούς. Μέσα, λοιπόν, από τις εμφανίσεις τους αλλά και τις συλλογές επιφανών οίκων και ριζοσπαστικών brands ξεχωρίσαμε 5 τάσεις, που διαφέρουν σε μεγάλο βαθμό με όσα είχαμε συνηθίσει και φορέσει την περσινή σεζόν.

Οι 5 τάσεις που θα ανανεώσουν το στιλ σας

Tailored Παντελόνια: Μετά από τόσο καιρό φορώντας φόρμες όλοι αναζητούν κάτι πιο επίσημο, ένα σύνολο που να τους κάνει να νιώθουν περιποιημένοι. Μέρος αυτού είναι τα tailored παντελόνια με τις καθαρές γραμμές, που κάνουν κάθε εμφάνιση πιο δυναμική.

Revenge Dress: Πέρσι η fashion κοινότητα και οι λάτρεις της μόδας είχαν αποθεώσει τις άνετες σιλουέτες και τα ρομαντικά σχέδια στα φορέματα. Φέτος, όμως, όλοι μιλούν για το ”Revenge Dress”. Σαν φιλοσοφία μοιάζει αρκετά με εκείνο της πριγκίπισσας Νταϊάνας. Έχει πιο ανάλαφρο χαρακτήρα, cut-outs, πολυτελείς λεπτομέρειες και χρώμα έτσι ώστε να μπορεί να αξιοποιηθεί και στις πρωινές περιστάσεις. Η ιδέα πίσω από την τάση του ”Revenge Dress” είναι η στιλιστική εξωστρέφεια και η ανάγκη να διαφοροποιηθούμε και να νιώσουμε αυτοπεποίθηση και δυναμισμό -και τι καλύτερο από ένα φόρεμα που βάζει ”τικ” και στα δύο χαρακτηριστικά.

Color Blocking: Το καταναλωτικό κοινό απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο από τις νόρμες και τις safe επιλογές, καθώς μοιάζει να επιθυμεί πια κάτι εκκεντρικό. Για αυτό, άλλωστε, παρατηρούμε τόσο μεγάλη δημοτικότητα στην τάση του color blocking, που επιβάλει έντονες χρωματικές αντιθέσεις και fun συνδυασμούς.

Βερμούδες: Τα άνετα κοντά σορτσάκια μοιάζουν ”so last season”, καθώς η πιο μακριά εκδοχή τους είναι αυτή που κερδίζει το έδαφος και την προτίμηση των απανταχού fashionstas. Θα λέγαμε πως είναι η πιο polished εκδοχή του καλοκαιρινού σορτς, που μπορεί να αξιοποιηθεί με περισσότερους τρόπους και σε αμέτρητες περιστάσεις.

Πολύχρωμα κοσμήματα: Τέλος, μία πιο νεανική τάση κάνει την εμφάνιση της στις πρώτες θέσεις των trends της σεζόν. Ο λόγος για τα πολύχρωμα κοσμήματα με χάντρες αλλά και άλλα υλικά, που μοιάζουν με εκείνα στα παιδικά κοσμήματα. Στόχος τους είναι να φέρουν μία χαρούμενη πινελιά στα σύνολα μαγνητίζοντας τα βλέμματα και τις εντυπώσεις.

Πηγή: harpersbazaar.gr