Trends, Ομορφιά, Πρόσωπο, Φυσικά Καλλυντικά

Μάσκα ομορφιάς με αγγούρι: 5 diy συνταγές για όλες τις επιδερμίδες

Συνδυάστε το αγγούρι με υλικά που οι περισσότεροι έχουμε στην κουζίνα μας και απολαύστε τις καταπραϋντικές του ιδιότητες στο δέρμα σας.

Το καλοκαίρι είναι η ιδανική εποχή για να φρεσκάρετε το πρόσωπό σας με μια δροσιστική και ενυδατική DIY μάσκα με αγγούρι. Είτε μόνο του είτε σε συνδυασμό με άλλα υλικά που μπορεί να έχετε στα ντουλάπια της κουζίνας σας, το αγγούρι θα αναζωογονήσει το δέρμα σας, ενώ έχει αναπλαστικές και συσφιγκτικές ιδιότητες.

Παρακάτω, βρείτε τρόπους και εναλλακτικές να φτιάξετε στο σπίτι μάσκα με αγγούρι, επιλέγοντας την κατάλληλη ανάλογα με τις ανάγκες της επιδερμίδας σας:

Μάσκα με αγγούρι και aloe vera

Ξεφλουδίστε και στη συνέχει τρίψτε μισό αγγούρι στον τρίφτη. Προσθέστε μια κουταλιά της σούπας και ανακατέψτε, Αφήστε τη μάσκα να δράσει στο πρόσωπο για 15 λεπτά και θα έχετε εγγυημένα λαμπερό αποτέλεσμα.

Μάσκα με αγγούρι και ντομάτα

Βάλτε στο blender ένα τέταρτο ξεφλουδισμένο αγγούρι και μισή ώριμη ντομάτα. Εφαρμόστε το μείγμα στο πρόσωπο για 15 λεπτά, κάντε μασάζ και ξεπλύνετε. Μόλις είχατε ένα φυσικό detox!

Μάσκα με αγγούρι και καρπούζι

Αν έχετε καεί από τον ήλιο, βάλτε στο blender ένα τετράγωνο καρπουζιού (περίπου 5 επί 5 εκατοστά) και μισό ξεφλουδισμένο αγγούρι. Αλείψτε το δέρμα σας και αφήστε τη μάσκα να δράσει για 15 λεπτά. Θα αισθανθείτε άμεσα την αναζωογόνηση.

Μάσκα με αγγούρι και μέλι

Ανακατέψτε μισή κουταλιά της σούπας μέλι, μια κουταλιά της σούπας βρώμη και μια από πολτό αγγουριού. Αφήστε το στο πρόσωπο για 15 λεπτά και θα δώσετε νέα όψη στο ξηρό δέρμα.

Μάσκα με αγγούρι και αβοκάντο

Για να αντιμετωπίσετε εύκολα και φυσικά σπυράκια και ερεθισμούς ανακατέψτε στο μίξερ μισή κούπα από λιωμένο αβοκάντο και 2 κουταλιές της σούπας πολτό αγγουριού. Αφήστε το αν δράσει για 20 λεπτά.

Πηγή:Vogue.gr