Μαλλιά, Ομορφιά

Πόσο συχνά πρέπει να λούζετε τα μαλλιά σας;

Τελικά ποια είναι η ιδανική συχνότητα για να τα διατηρούμε λαμπερά και δυνατά; Οι hair experts απαντούν.

Τελικά πόσο συχνά πρέπει να λούζουμε τα μαλλιά μας; Είναι μια ερώτηση που έχουμε κάνει στον κομμωτή μας ή έχουμε αναζητήσει στο διαδίκτυο. Υπάρχουν γυναίκες που αποδίδουν τα δυνατά μαλλιά τους στο γεγονός πως τα λούζουν μια φορά την εβδομάδα και άλλες που υποστηρίζουν πως τα λαμπερά μαλλιά τους οφείλονται στο γεγονός πως τα λούζουν κάθε μέρα. Τελικά υπάρχει ξεκάθαρη απάντηση; Συγκεντρώσαμε τις συμβουλές των ειδικών για κάθε τύπο μαλλιών.

Γενικά εξαρτάται από τον τύπο των μαλλιών σας, την υφή, το πόσο συχνά λαδώνουν. Συνήθως όμως τα μαλλιά παραμένουν καθαρά για τρεις ημέρες, αλλά στη συνέχεια θα πρέπει να ασχοληθείτε και με το scalp. “Η επιδερμίδα του κεφαλιού συνδέεται άμεσα με τα μαλλιά. Όπως το πρόσωπο χρειάζεται καθημερινό καθαρισμό, έτσι και το κρανίο, για να βεβαιωθείτε πως παραμένει υγιές. Από τη στιγμή που δεν θα παραμελούσατε την επιδερμίδα, γιατί να το κάνετε με της κεφαλής;” , συμβουλεύει η hair specialist Anabel Kingsley. Το καθημερινό λούσιμο δεν ταιριάζει σε όλους, η ίδια όμως το προτείνει αν έχετε λιπαρά ή πολύ λεπτά μαλλιά, στα οποία η λιπαρότητα συσσωρεύεται πιο εύκολα. Από την άλλη αν έχετε πλούσια μαλλιά, χοντρή τρίχα ή σγουρά μαλλιά, το καθημερινό λούσιμο δεν ενδείκνυται, γιατί θα τα αφήσει ξηρά και θαμπά. Το λούσιμο μπορεί να είναι λιγότερο συχνό σε αυτή την περίπτωση, με ένα καθαριστικό σαμπουάν.

Πώς λούζουμε σωστά τα μαλλιά μας;

Υπάρχει μια ολόκληρη τέχνη γύρω από το σωστό λούσιμο των μαλλιών, μια ιεροτελεστία περιποίησης που είναι και το κλειδί για δυνατά μαλλιά.
Αρχικά το σωστό λούσιμο γίνεται σε δύο δόσεις. Στην πρώτη εστιάζετε στην επιδερμίδα του κεφαλιού κάνοντας ελαφρύ μασάζ για δύο λεπτά στο scalp. Αφού ξεβγάλετε συνεχίζετε με ένα ακόμα χέρι, αυτή τη φορά εστιάζοντας στην τρίχα, πάλι δουλεύοντας με το σαμπουάν για δύο λεπτά. Στη συνέχεια εφαρμόζετε το κοντίσιονερ και το αφήνετε για 3′. Αν απλώνετε και μάσκα τότε θα πρέπει να την αφήσετε για 10′, ώστε να εκμεταλλευτείτε τα οφέλη της.
Φυσικά θα πρέπει να επιλέγετε και τα σωστά προϊόντα για τον τύπο των μαλλιών σας. Τα σγουρά και ξηρά μαλλιά, έχουν ανάγκη από ενυδατικά σαμπουάν καθώς σπάνε εύκολα. Από την άλλη τα λεπτά μαλλιά έχουν ανάγκη από συχνό λούσιμο, καλύτερα όμως να χρησιμοποιείτε ανάλαφρα προϊόντα.

Να θυμάστε πως τα βρεγμένα μαλλιά είναι δύο φορές πιο εύθραυστα σε σχέση με τα στεγνά, οπότε προσέχετε και πώς τα λούζετε και πώς τα στεγνώνετε.

Τι συμβαίνει όταν δεν λούζουμε συχνά τα μαλλιά μας;

Σκεφτείτε τη λιπαρότητα και τα μικρόβια που συσσωρεύονται στο πρόσωπό σας μια τυπική ημέρα. Τα ίδια ακριβώς συσσωρεύονται και στην επιδερμίδα της κεφαλής. Όχι μόνο λοιπόν τα μαλλιά θα φαίνονται πιο λιπαρά, αλλά τα βακτήρια μπορούν να έχουν επίδραση στους θύλακες της τρίχας, δημιουργώντας σταδιακά ακόμα και τριχόπτωση.

Είναι μύθος επίσης πως όσο πιο συχνά λούζουμε τα μαλλιά μας, τόσες περισσότερες τρίχες χάνουμε. Το φυσιολογικό είναι να χάνουμε εκατό τρίχες την ημέρα, τις οποίες και βλέπουμε στο λούσιμο. Όσο πιο αραιά λουζόμαστε, τόσες περισσότερες θα βλέπουμε να πέφτουν, αφού πέφτουν όλες μαζί.

Τι πρέπει να κάνουμε ανάμεσα στα λουσίματα για να παραμένουν τα μαλλιά λαμπερά;

Πρώτη μέρα: Τα στεγνώνετε με το σεσουάρ και ανάλαφρα προϊόντα styling, για να τους δώσετε σχήμα.
Δεύτερη ημέρα: Με μια ειδική βούρτσα κάνετε μασάζ στην επιδερμίδα της κεφαλής για να ενεργοποιηθεί η κυκλοφορία του αίματος και να αποκτήσουν τα μαλλιά σας ζωντάνια.
Τρίτη ημέρα: Εφαρμόζετε ξηρό σαμπουάν και τα πιάνετε σε ένα ψηλό χαλαρό bun.
Τέταρτη ημέρα: Εφαρμόζετε ένα προϊόν κατά του φριζαρίσματος και τα πιάνετε σε ένα σφιχτό ponytail.

Πηγή:Vogue.gr