Lifestyle, Σώμα, Υγεία

Το beauty hack της Halle Berry για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας- Απλό και φυσικό!

 

Η star του Hollywood χρησιμοποιεί ένα απόλυτα φυσικό υλικό για να καταπολεμήσει την κυτταρίτιδα και να κάνει απολέπιση στην επιδερμίδα της.

Ας το παραδεχθούμε! Η κυτταρίτιδα απασχολεί όλες μας όλο τον χρόνο. Ναι, πολύ περισσότερο το καλοκαίρι, που φοράμε τα μαγιό μας και λιαζόμαστε στον ήλιο, αλλά και κατά τη διάρκεια του έτους τη σκεφτόμαστε συχνά- πυκνά.

Μας εκνευρίζει και μας κάνει να… θέλουμε να την εξολοθρεύσουμε. Και αν θέλουμε, βέβαια, εννοείται πως μπορούμε. Όπως ακριβώς κάνει και η Halle Berry, άλλωστε!

Τι είναι η κυτταρίτιδα

Η κυτταρίτιδα  είναι λίπος και νερό που έχουν εγκλωβιστεί ανάμεσα στο δέρμα και τον υποδόριο ιστό.

Εμφανίζεται- κατά κύριο λόγο- στους μηρούς, τους γλουτούς, αλλά και την κοιλιά. Είναι αυτή η όψη φλοιού πορτοκαλιού που αποτελεί… έναν μεγάλο εχθρό για όλες μας. Μη νομίζεις πως μόνο εσύ έχεις αυτό το θέμα που σε εκνευρίζει!

Σχεδόν όλες οι γυναίκες έχουν κυτταρίτιδα. Και οι πολύ αδύνατες, και τα πιο juicy κορίτσια. Οι λόγοι; Αρκετοί!

Σίγουρα, στην κυτταρίτιδα παίζει ρόλο η κληρονομικότητα. Ωστόσο, έχει μεγάλη σημασία και ο τρόπος ζωής συνδυαστικά με τη διατροφή. Αν, δηλαδή, τρέφεσαι με λιπαρά, junk food και καταναλώνεις συχνά αλκοόλ ή αναψυκτικά, τότε ναι! Η κυτταρίτιδα θα θρονιαστεί πάνω σου.

Το beauty hack της Halle Berry για την κυτταρίτιδα

Μπορεί η Halle Berry να αποτελεί μία από τις πιο μεγάλες stars της Αμερικής, να έχει πρόσβαση στις πιο εξελιγμένες θεραπείες ομορφιάς, όμως… είναι πιστή σε ένα απόλυτα φυσικό beauty hack .

Η 55χρονη ηθοποιός χρησιμοποιεί ένα υλικό της κουζίνας για να καταπολεμήσει την κυτταρίτιδα και αυτό δεν είναι άλλο από τον αλεσμένο καφέ.

Η διαδικασία που ακολουθεί είναι η εξής: ρίχνει νερό στο σώμα της και έπειτα με αλεσμένο καφέ κάνει μασάζ σε όλο το κορμί της, από την κορυφή ως τα νύχια. Και αν κρίνουμε από τις φωτογραφίες που ανεβάζει με μαγιό στο Instagram της… μπορούμε να καταλάβουμε γιατί έχει τόσο ωραία επιδερμίδα σώματος.

Βλέπεις, η καφεΐνη- όταν χρησιμοποιείται τοπικά- βοηθά στη σύσφιξη και στην απολέπιση της επιδερμίδας. Επίσης, αντιμετωπίζει το πρήξιμο και αποσυμφορεί τον λιπώδη ιστό της επιδερμίδας οδηγώντας έτσι στη μείωση της κυτταρίτιδας τοπικά.

Photos: @halleberry