Νύχια

Ημιμόνιμο μανικιούρ: Πώς θα το αφαιρέσετε στο σπίτι χωρίς να καταστρέψετε τα νύχια σας

Είναι εύκολο να μιλήσουμε για την αγάπη που έχουμε στο ημιμόνιμο μανικιούρ. Όχι μόνο για δύο εβδομάδες δε χρειάζεται να κάνουμε τίποτα και τα χέρια δείχνουν απόλυτα περιποιημένα κάνοντας το κάθε look να ξεχωρίζει, αλλά μπορούμε ανά πάσα στιγμή, και με ελάχιστο κόστος, να κάνουμε το πιο stylish update. Τι γίνεται όμως όταν ο καιρός περάσει και η λάμψη αρχίζει να ξεθωριάζει; Τότε οι περισσότερες αρχίζουμε να χάνουμε την αυτοσυγκράτηση μας και μερικές φορές τραβάμε τις άκρες. Μια πρακτική που είναι γνωστό πως μπορεί να καταστρέψει τα νύχια δημιουργώντας τελικά τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα.

Αν και εσείς ανήκετε στην παραπάνω κατηγορία τότε σίγουρα θα θέλετε να ακούσετε τις συμβουλές που ανακαλύψαμε και σας υπογράφουμε πως λειτουργούν.

autumn-nails.jpg

Βρείτε ένα χώρο που αερίζεται

Αφού συγκεντρώσετε όλα τα απαραίτητα tools, το επόμενο βήμα είναι να βρείτε ένα χώρο που αερίζεται καλά αλλά και να δώσετε στον εαυτό σας αρκετό χρόνο. Είναι σημαντικό να επενδύσετε στο σωστό χώρο ώστε να μην εισπνέεται την ποσότητα της ακετόνης. Μάλιστα, καθώς όλο αυτό μπορεί να πάρει ώρα, ίσως είναι η κατάλληλη στιγμή να πείτε “ναι” στην αγαπημένη σας σειρά στο Netflix.

Ξεκινήστε από το πάνω στρώμα

Πριν προχωρήσετε στο μανό, πιάστε μια χοντρή λίμα νυχιών και τρίψτε απαλά και αργά το πάνω στρώμα του βερνικιού. Το θέμα εδώ είναι να μην τρίψετε όλο το βερνίκι αλλά να προχωρήσετε αργά ώστε να φύγει η λάμψη. Μην προσπαθείτε για κάτι παραπάνω γιατί σε τέτοια περίπτωση απλώς θα βλάψετε τα νύχια.

Προστατεύστε το δέρμα σας

Στη συνέχεια, επικαλύψτε το δέρμα που περιβάλλει τα νύχια και τις άκρες των δακτύλων σας με ένα έλαιο ή μια παχιά κρέμα. Αυτό θα παρέχει προστασία από την ακετόνη, η οποία στεγνώνει πολύ το δέρμα. Με αυτό τον τρόπο θα πετύχετε και να μαλακώσετε τη γύρω περιοχή, κάνοντας την να δείχνει σίγουρα πιο ομαλή και με μειωμένα πετσάκια.

nails-butterflies-nude.jpg

Η ώρα για το βαμβάκι

Το κλειδί για την αφαίρεση του ημιμόνιμου βερνικιού είναι να μουλιάσετε τα ακροδάχτυλά σας με ακετόνη. Μπορείτε να το κάνετε αυτό σε ένα μικρό μπολ γεμάτο με ακετόνη και με μερικές σταγόνες ελαίου ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα εμποτισμένο βαμβάκι σε κάθε νύχι. Πολλές φορές οι μπάλες από βαμβάκι σε σύγκριση με τα pads είναι προτιμότερες γιατί μπορούν να καλύψουν μεγαλύτερη επιφάνεια. Επιπλέον, οι μπάλες βαμβακιού είναι σε θέση να συγκρατούν καλύτερα την ακετόνη καθώς τα νύχια σας την απορροφούν. Σε αντίθεση βαμβακερά pads μπορούν να απορροφήσουν την ακετόνη και να στεγνώσουν πολύ γρήγορα.

Τυλίξτε τις άκρες των δαχτύλων σας με αλουμινόχαρτο

Μια δουλειά που σίγουρα θα πρέπει να έχετε κάνει από πριν είναι να κόψετε μικρά αλουμινένια κομμάτια με τα οποία θα καλύψετε τα δάχτυλα σας. Τοποθετήστε ένα βαμβάκι εμποτισμένο με ακετόνη στο κάθε νύχι σας και χρησιμοποιήστε το αλουμινόχαρτο για να στερεώσετε το βαμβάκι στη θέση του. Ξεκινήστε με το μεγαλύτερο δάχτυλο καθώς θα σας βοηθήσει στην εφαρμογή των υπολοίπων. Μετά από 10 με 15 λεπτά ελέγξτε αν το μανό έχει αρχίσει να αφαιρείται. Για να καταλάβετε αν έχετε φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα θα πρέπει να είναι πολύ εύκολο να σηκωθεί από το νύχι. Αν ακόμη είναι κολλημένο τότε μπορείτε να περιμένετε άλλα 5 λεπτά.

nails-nude.jpg

Πείτε “ναι” στο ξυλάκι

Μόλις το βερνίκι αρχίσει να σηκώνεται από τα νύχια, τραβήξτε το αλουμινόχαρτο από κάθε δάχτυλο και εφαρμόστε μικρή πίεση στο νύχι με το βαμβάκι. Για τυχόν υπολειπόμενα μέρη χρησιμοποιήστε απαλά ένα ξυλάκι νυχιών. Τα ξύλινα εργαλεία μπορούν να γίνουν κατάλληλο σημείο για τα βακτήρια, οπότε απορρίψτε τα μετά από κάθε χρήση και μην τα μοιράζεστε με τις φίλες σας.

Ενυδάτωση, ενυδάτωση, ενυδάτωση

Μετά από όλη αυτή τη διαδικασία τα νύχια σας πιθανότατα θα είναι λίγο στεγνά. Δώστε τους την απαραίτητη ανακούφιση, βυθίζοντας τα σε λάδι καρύδας για πέντε έως επτά λεπτά και στη συνέχεια εφαρμόστε ένα έλαιο επιδερμίδας για να τα αναζωογονήσετε και να τα ενυδατώσετε. Στο τέλος, μια λοσιόν χεριών κρίνεται απαραίτητη. Όλα αυτά χρειάζονται καθώς η ακετόνη απομακρύνει τα έλαια από τα νύχια αφήνοντας σας με εύθραυστα, σπασμένα άκρα.

Πηγή:glow.gr