Διατροφή, Σώμα, Υγεία

7 βασικά tips για υγιεινή διατροφή

Γιατί η αρχή είναι το ήμισυ του παντός…

To γιατί είναι απαραίτητη η υγιεινή διατροφή και γιατί θα πρέπει να την εφαρμόσετε, είναι κάτι που φυσικά δεν χρειάζεται να εξηγήσουμε. Ωστόσο, αν θέλετε να κάνετε ένα ολικό ρεκτιφιέ και δεν ξέρετε από πού να πρωτοξεκινήσετε σας έχουμε κάποιες βασικές συμβουλές τις οποίες καλό θα ήταν να ακολουθήσετε. Είναι σίγουρα μία καλή αρχή…

1. Πολύ νερό: Δεν υπάρχει διατροφή η οποία να μην έχει αυτή την πρόταση για ευαγγέλιο. Προσπαθήστε να πίνετε όσο περισσότερο νερό μπορείτε ακόμα και με το ζόρι μιας και καθημερινά θα πρέπει να λαμβάνουμε περίπου ενάμιση λίτρο. Να σας βλάψει δεν υπάρχει περίπτωση…

2. Μην ξεχνάτε το πρωινό: Θα έχετε βαρεθεί να το ακούτεαλλά είναι σίγουρα το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. Παρέχει στον οργανισμό την απαραίτητη ενέργεια για να ξεκινήσει την ημέρα ενώ ενεργοποιεί και τον μεταβολισμό.

3. Κάντε πλάνο: Προσπαθήστε να κάνετε ένα πλάνο με τα γεύματα της εβδομάδας, ώστε να είναι πιο φροντισμένα και υγιεινά. Αποφύγετε τη βόλτα στο super market όταν πεινάτε καθώς μπορεί να αποβεί μοιραίο τόσο για τη σιλουέτα όσο και για το πορτοφόλι σας.

4. Yγιεινά σνακ: Όλοι μας όταν είμαστε σπίτι και χαλαρώνουμε θέλουμε κάτι να μασουλάμε. Το μυστικό λοιπόν είναι αυτό το κάτι να μην είναι γλυκά και πατατάκια αλλά φρούτα, λαχανικά και γιαούρτια. Φροντίστε δε να εξαφανίσετε τυχόν λιπαρά σνακ ή έστω να τα τοποθετήσετε σε σημείο που να μη φαίνονται.

5. Βγάλτε το ορατό λίπος από τα κρέατα: Εφόσον το βλέπετε καλό θα ήταν να το αποφεύγετε. Βγάλτε για παράδειγμα την πέτσα από το κοτόπουλο, όσο νόστιμη κι αν είναι, καθώς επίσης το λίπος από το χοιρινό και το μοσχάρι. Αποφύγετε τα επεξεργασμένα κρέατα όπως τα λουκάνικα ή τα μπιφτέκια γιατί σίγουρα δεν ξέρετε τι κρύβουν μέσα τους.

6. Μειώστε τις εξόδους για φαγητό: Ειδικά τώρα με την οικονομική κρίση, νομίζουμε ότι έχει ήδη γίνει. Επιλέξτε να φάτε σε κάποιο εστιατόριο μόνο μία φορά την εβδομάδα και για τις υπόλοιπες εξόδους σας προτιμήστε να πιείτε ένα ποτό ή να πάτε σινεμά.

7. Λίγο απ’ όλα: Μην αποκλείετε τροφές από το διαιτολόγιό σας, όπως κάνουν πολλοί με τους υδατάνθαρακες γαι παράδειγμα. Ο οργανισμός χρειάζεται όλα τα απαραίτητα στοιχεία και χωρίς αυτά πολύ πιθανό να υπάρξει πρόβλημα. Το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι να αποφύγετε τις υπερβολές.

Πηγή:queen.gr