Γυμναστική

Πώς μπορείς να χάσεις “βάρος” από το πρόσωπό σου;

Η απώλεια βάρους μπορεί να είναι μια πρόκληση από μόνη της, ενώ ενδέχεται κάποιος να αισθάνεται γενικά αδύνατος και να θέλει να το χάσει από ένα συγκεκριμένο σημείο.

Το βάρος έχει να κάνει με το πώς αισθάνεται καθένας άνετα και υγιής, οπότε αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό θα είναι διαφορετικό για τον καθένα και η απώλεια βάρους θα πρέπει πάντα να είναι μια προσωπική απόφαση και όχι μια απόφαση που αισθάνεται υποχρεωμένος να πάρει.

Τούτου λεχθέντος, το “πώς να χάσετε βάρος στο πρόσωπό σας” είναι ένα από τα ερωτήματα που αναζητούνται περισσότερο στο Google όταν πρόκειται για την απώλεια βάρους, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι που προσπαθούν να βρουν το “κλειδί” για το πώς μπορούν να χάσουν βάρος από αθτό το σημείο. Τα όχι και τόσο καλά νέα είναι ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένος τρόπος για να στοχεύσουν στην απώλεια βάρους σε ένα μόνο μέρος του σώματός τους.

Έτσι, ο τρόπος για να χάσουν βάρος στο πρόσωπο είναι να επικεντρωθούν στην απώλεια βάρους συνολικά. Ο καλύτερος τρόπος για να το πετύχουν αυτό είναι μέσω της άσκησης και μιας ισορροπημένης, υγιεινής διατροφής.

Πώς μπορείς να χάσεις "βάρος" από το πρόσωπό σου; - εικόνα 1

Ωστόσο, υπάρχουν και καλά νέα, επειδή πολλοί είναι και όσοι τείνουν να χάνουν πραγματικά βάρος από το πρόσωπό τους, ήδη από την αρχή αυτού του “ταξιδιού” απώλειας βάρους. Πολλοί μάλιστα διαπιστώνουν ότι οι πιο υγιεινές επιλογές έχουν επίσης γρήγορο αντίκτυπο και στο δέρμα τους.

Έτσι, αν κάποιος θέλει να χάσει βάρος στο πρόσωπό του – ή οπουδήποτε αλλού – και να ξεκινήσει με ασφαλή και υγιεινό τρόπο, αξίζει να διαβάσει τις τρεις συνήθειες που πρέπει να ενσωματώσει στο εβδομαδιαίο πρόγραμμά του ώστε να αρχίσει να βλέπει διαφορά.

Ενυδάτωση

Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό, καθώς το νερό παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην απώλεια βάρους και η παρακολούθηση της πρόσληψης νερού θα βοηθήσει όχι μόνο στην απώλεια κιλών, αλλά και στην υγεία της επιδερμίδας. Η απόκτηση αυτής της λάμψης στο πρόσωπο βοηθά κάποιον να έχει θετική ψυχολογία και να αισθάνεται πιο χαρούμενος ακόμα και πριν χάσει το επιθυμητό βάρος.

Υγιεινές αλλαγές

Το να κόψει κανείς πολλά πράγματα από τη διατροφή του ξαφνικά μπορεί να του φανεί δύσκολο, καθώς και βαρετό, γι’ αυτό μπορεί αντί να “πει αντίο” εντελώς σε πολλές ομάδες τροφίμων, να κάνει αντ’ αυτού μερικές υγιεινές ανταλλαγές. Για παράδειγμα, να αντικαταστήσει τα ζυμαρικά με κολοκυθάκια, το ρύζι με κινόα και τους ζαχαρούχους χυμούς με smoothies φρούτων και λαχανικών.

Αερόβια γυμναστική

Τα σπουδαία νέα είναι ότι δεν χρειάζεται να έχει κανείς συνδρομή στο γυμναστήριο για να βάλει λίγη αερόβια γυμναστική στη ρουτίνα του. Η αερόβια γυμναστική όχι μόνο επιταχύνει τον μεταβολισμό, αλλά βοηθά στην καύση λίπους και κάνει τον ασκούμενο να νιώθει πιο fit και υγιής. Ένας γρήγορος περίπατος, ένα τρέξιμο ή (με λίγη παραπάνω δημιουργικότητα) μια συνεδρία κωπηλασίας ή εγγραφή σε μια αθλητική ομάδα, μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Πηγή:shape.gr