Διατροφή

Beyonce: Οι εξαντλητικές δίαιτες, οι άπειρες ώρες άθλησης και η απόφαση της να σταματήσει να είναι “τέλεια”

Πριν από λίγο καιρό η Beyonce μίλησε δημοσίως για το πώς φροντίζει το σώμα και το μυαλό της, ενώ παραδέχτηκε ότι έχει υποβάλει τον εαυτό της σε εξαντλητικές δίαιτες και υπερβολική γυμναστική.

Η 40χρονη σταρ του μουσικού πενταγράμμου αναφέρθηκε στο “ταξίδι” της για την αυτο-φροντίδα κατά τη διάρκεια της καριέρας της.

Την εξομολόγηση την είχε κάνει στο περιοδικό Harper’s BAZAAR και μεταξύ άλλων δήλωσε ότι στο παρελθόν είχε επικεντρωθεί περισσότερο στην καριέρα της και στα δημιουργικά της έργα, συμπεριλαμβανομένης της εταιρείας διαχείρισης και παραγωγής της Parkwood Entertainment και της σειράς μόδας της IVY PARK, παρά στη δική της φροντίδα.

“Νομίζω ότι όπως πολλές γυναίκες, έχω νιώσει την πίεση να είμαι η κολώνα της οικογένειάς μου και της παρέας μου και δεν έχω συνειδητοποιήσει πόσο αυτό επηρεάζει την ψυχική και σωματική ευεξία μου. Δεν είχα πάντα τον εαυτό μου ως προτεραιότητα,” είχε πει η Beyonce.

Η αϋπνία, οι πόνοι και οι φθορές

“Προσωπικά πάλευα με την αϋπνία από τις περιοδείες για περισσότερο από τη μισή ζωή μου. Χρόνια φθοράς στους μυς μου από το χορό με τακούνια. Το άγχος για τα μαλλιά και το δέρμα μου, από τα σπρέι και τις βαφές μέχρι τη ζέστη από το σίδερο για μπούκλες και φορώντας βαρύ μακιγιάζ ενώ στη σκηνή ίδρωνα”, εξομολογήθηκε ακόμα.

“Έχω μάθει πολλά μυστικά και τεχνικές όλα αυτά τα χρόνια για να φαίνομαι καλύτερη για κάθε show. Ξέρω όμως ότι για να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου, πρέπει να φροντίζω τον εαυτό μου και να ακούω το σώμα μου”, πρόσθεσε η Beyonce.

Οι εξαντλητικές δίαιτες και οι άπειρες ώρες άθλησης

Στην ίδια συνέντευξη η Beyonce μίλησε για τις εξαντλητικές δίαιτες που έκανε για χρόνια. Όπως περιέγραψε η διατροφή της απαιτούσε να μην υπάρχει ούτε ψωμί, ούτε υδατάνθρακες, ούτε ζάχαρη, ούτε γαλακτοκομικά, ούτε κρέας, ούτε ψάρι, ούτε αλκοόλ.

“Στο παρελθόν, περνούσα πάρα πολύ χρόνο σε δίαιτες, με την εσφαλμένη αντίληψη ότι η αυτο-φροντίδα σήμαινε υπερβολική άσκηση ​​του σώματός μου. Η υγεία μου, ο τρόπος που νιώθω όταν ξυπνάω το πρωί, η ψυχική μου ηρεμία, πόσες φορές χαμογελάω, τι τρέφω το μυαλό και το σώμα μου – αυτά είναι τα πράγματα στα οποία έχω επικεντρωθεί”, δήλωσε η Αμερικανίδα τραγουδίστρια.

Τέλος εξομολογήθηκε ότι αποφάσισε να μην είναι τέλεια και να βάλει σε προτεραιότητα την αυτο-φροντίδα της.

“Η ψυχική υγεία είναι και αυτο-φροντίδα. Μαθαίνω να σπάω τον κύκλο της κακής υγείας και της παραμέλησης, εστιάζοντας την ενέργειά μου στο σώμα μου και σημειώνοντας τα λεπτά σημάδια που μου δίνει. Το σώμα σου σού λέει τα πάντα θα το μάθω, αλλά έπρεπε να μάθω να το ακούω. Είναι μια διαδικασία να αλλάζεις συνήθειες και να κοιτάς πέρα ​​από την τσάντα με τα τσιπ και το χάος παντού”, παραδέχτηκε η σύζυγος του Jay Z.

Πηγή:glance.gr