Πρόσωπο

Εβγαλες υπερβολικά τα φρύδια σου; Πώς θα τα κάνεις να μεγαλώσουν

Είτε συνέβη από άγνοια και απειρία, είτε παρασύρθηκες στον καθρέφτη και έβγαλες περισότερες τριχούλες από όσες ήθελες (και χρειαζόταν), τα υπερβολικά βγαλμένα φρύδια είναι ένα συχνό φαινόμενο που έχει συμβεί σε όλες μας τουλάχιστον μια φορά. Ευτυχώς, είναι κάτι που μπορείς να σώσεις σχετικά εύκολα, απλά χρειάζεται μεγάλη υπομονή από πλευράς σου.

Τι μπορείς να κάνεις για να αποκτήσεις πιο πυκνά φρύδια:

#1. Αρχικά, σταμάτα να τα βγάζεις. Ξέχνα το τσιμπιδάκι για τουλάχιστον τρεις μήνες και προσπάθησε να προσέχεις τα προϊόντα που εφαρμόζεις σε αυτά. Όταν βρίσκεσαι στη διαδικασία επαναφοράς και ανάπτυξης των φρυδιών σου, είναι καλό να αποφεύγεις οποιοδήποτε προϊόν περιέχει οινόπνευμα ή κερί που “πνίγουν” το δέρμα κάτω από αυτά και εμποδίζουν την υγιή ανάπτυξη των τριχών.

Πολλά μολύβια και τζελ για τα φρύδια περιέχουν δυστυχώς τα παραπάνω, και μπορεί να ξηράνουν την περιοχή και να κάνουν τα φρύδια πιο αραιά με τον καιρό, μιας και οι τρίχες θα γίνονται ολοένα και πιο αδύναμες. Όσο εύκολα κι αν είναι στη χρήση τους και όσο ωραίο αποτέλεσμα κι αν χαρίζουν στα φρύδια, προσπάθησε να ελαττώσεις τη χρήση τους στο ελάχιστο – εκτός φυσικά αν επιλέξεις brow gels χωρίς οινόπνευμα, με πιο ελαφριές συνθέσεις και με θρεπτικά συστατικά όπως το έλαιο καρύδας.

#2. Αντ’ αυτών προτίμησε να εφοδιαστείς με τις ειδικές σκιές για τα φρύδια, που μπορεί να μην προφέρουν τον ίδιο έλεγχο που δίνει ένα μολύβι, αλλά γεμίζουν τα κενά χαρίζοντας ένα φυσικό αποτέλεσμα χωρίς ταυτόχρονα να επιβαρύνουν το δέρμα.

#3. Φρόντισε να ενυδατώνεις εντατικά την περιοχή, εφαρμόζοντας ενυδατικά έλαια που θρέφουν το δέρμα αλλά και την τρίχα. Το καστορέλαιο φημίζεται για τις ιδιότητές του να δυναμώνει την τρίχα και να βοηθάει στην ταχύτερη ανάπτυξή της ενώ και άλλα έλαια, όπως το αμυγδαλέλαιο και το λάδι καρύδας, περιέχουν βιταμίνες που τα καθιστούν τέλεια για την ανάπτυξη των φρυδιών σου. Είναι σημαντικό να κρατάς ενυδατωμένο το δέρμα αλλά και τις τρίχες ώστε να δημιουργείται ένα υγιές περιβάλλον για την ανάπτυξη νέων.

Πηγή: shape.gr