Uncategorized

5 Λόγοι που Δε χάνεις κιλά παρόλο που προσπαθείς

Η απώλεια βάρους σίγουρα απαιτεί προσπάθεια, τουλάχιστον για τις περισσότερες από εμάς. Συχνά όμως συμβαίνει να βλέπουμε τη ζυγαριά να κολλάει, παρά το γεγονός ότι κάνουμε όλα όσα μπορούμε και προσέχουμε τη διατροφή μας. Μπορεί λοιπόν να κάνεις όλα τα προφανή, ωστόσο υπάρχουν μερικοί λόγοι που δε χάνεις κιλά εύκολα.

Μην αποθαρρύνεσαι αν βλέπεις ότι οι κόποι σου δεν ανταμείβονται κι ότι δε χάνεις το βάρος που θα ήθελες. Αν βρεις τι είναι αυτό που βάζει φρένο στην απώλεια βάρους τότε θα είσαι ένα βήμα μακριά από το να το καταπολεμήσεις. Ανακάλυψε λοιπόν 5 λόγους που δε χάνεις κιλά παρόλο που προσπαθείς!

5 Αιτίες που δε μπορείς να χάσεις βάρος!

1. Δε λογαριάζεις τις θερμίδες που προσλαμβάνεις από τα ροφήματα

χυμός κόκα κόλα μπύρα κρασί

Μια κοινή παγίδα στην οποία πολλοί πέφτουμε είναι να υπολογίζουμε μόνο τις θερμίδες που τρώμε και να ξεχνάμε αυτές που πίνουμε. Κάτι τέτοιο όμως μπορεί να μας οδηγήσει πολύ εκτός προϋπολογισμού. Κι αυτό γιατί τα ποτά μπορούν να έχουν κι αυτά αρκετές θερμίδες. Οι συσκευασμένοι χυμοί, ο καφές με τη ζάχαρη και το γάλα, η μπύρα, τα κοκτέιλ και άλλα αλκοολούχα ποτά όταν καταναλώνονται καθημερινά και χωρίς περιορισμό μπορούν να ανεβάσουν κατακόρυφα τις θερμίδες που προσλαμβάνεις μέσα στη μέρα με αποτέλεσμα να παχαίνεις!

2. Δεν κάνεις αερόβια άσκηση

γυναίκα τρέχει δε χάνεις κιλά

Μπορεί να τα κάνεις όλα σωστά όσον αφορά τη διατροφή σου αλλά αν έχεις μια καθιστική ζωή τα αποτελέσματα της προσπάθειας σου θα φτάσουν μέχρι ένα σημείο. Για να κάνεις το βήμα παρακάτω και να κάψεις λίπος πρέπει να βάλεις την άσκηση στη ζωή σου και κυρίως την αερόβια. Τρέξιμο, ποδήλατο, έντονο περπάτημα, ελλειπτικό είναι μερικές μόνο επιλογές. Εξάλλου, η αερόβια άσκηση βοηθά στην καλή λειτουργία της καρδιάς και στη γενικότερη ευεξία.

3. Υποτιμάς τις θερμίδες που έχεις προσλάβει

εφαρμογή μέτρησης θερμίδων

Μπορεί να νομίζεις ότι έχεις φάει μετρημένα πράγματα μέσα στη μέρα αλλά αν κάτσεις και τα γράψεις να βγαίνουν πολύ περισσότερα! Συμβαίνει συχνά λοιπόν να υποτιμάς τις θερμίδες που έχεις προσλάβει με αποτέλεσμα να παχαίνεις. Για να αποφύγεις κάτι τέτοιο θα σε βοηθούσε να καταγράφεις τι τρως και να υπολογίζεις τις θερμίδες με τη βοήθεια μιας εφαρμογής ώστε να μην ξεφεύγεις τελείως.

4. Ξεχνάς τις φυτικές ίνες

Οι φυτικές ίνες αποτελούν συστατικά απαραίτητα για τη διατροφή σου, ειδικά αν είσαι σε δίαιτα, τα οποία όμως συχνά αμελούμε. Το να ξεχνάς όμως να καταναλώνεις επαρκή ποσότητα φυτικών ινών ενδέχεται να οδηγεί στο να χάνεις λιγότερα κιλά. Εξάλλου, οι φυτικές ίνες συμβάλλουν στο να χορταίνεις πιο γρήγορα άρα να προσλαμβάνεις και λιγότερες θερμίδες. Ακόμα, είναι απαραίτητες για την καλή λειτουργία του εντέρου. Για τους λόγους αυτούς τροφές όπως τα όσπρια, τα φρούτα, τα λαχανικά και τα τρόφιμα ολικής άλεσης πρέπει να είναι στο καθημερινό διαιτολόγιο σου.

5. Δεν κοιμάσαι καλά

γυναίκα κοιμάται δε χάνεις κιλά

Ο ποιοτικός ύπνος είναι άκρως σημαντικός για την υγεία σου αλλά και για τον έλεγχο του βάρους. Σίγουρα δε θα δεις διαφορά αν κοιμηθείς λιγότερο μια- δυο μέρες. Ωστόσο, αν κοιμάσαι συστηματικά λίγο και όχι συνεχόμενα τότε θα είναι πιο εύκολο να πάρεις βάρος.

Πηγή:ediva.gr