Μαλλιά

7 hairstyles που θα προστατέψουν τα μαλλιά από το φριζάρισμα

Κυρίως τις βροχερές μέρες, αλλά και γενικότερα τις περισσότερες χειμερινές, η υγρασία είναι ένας παράγοντας που ταλαιπωρεί τα μαλλιά μας, επηρεάζοντας φυσικά και την όψη τους. Το φριζάρισμα είναι συχνό φαινόμενο στις περισσότερες γυναίκες και κυρίως σε αυτές που έχουν πολύ λεπτή τρίχα και η παραμικρή αλλαγή θερμοκρασίας αλλάζει το σχήμα και τον όγκο των μαλλιών τους.

Τι μπορούμε να κάνουμε για αυτό; Ο πιο εύκολος (και stylish, θα λέγαμε) δρόμος είναι να πιάνουμε τα μαλλιά μας σε κομψά και γρήγορα updo, που θα καμουφλάρουν το φριζάρισμα και δεν θα αφήσουν την υγρασία να χαλάσει το χτένισμά μας. Είτε σε ένα χαμηλό σινιόν, είτε κοτσίδα, τα μαλλιά δείχνουν πάντα πιο περιποιημένα ότι δεν αφήνονται λυτά, μια ιδανική αφορμή για να ανατρέξετε στοstreet style και να ανακαλύψετε hairstyles με πιασμένα μαλλιά που θα σας λύσουν τα χέρια.

Εμείς, συγκεντρώσαμε παρακάτω τα ωραιότερα και πιο εύκολα να πετύχετε:


©George Angelis/Shot by Gio

Αν δεν είστε φαν των πιασμένων μαλλιών, ένας καλός τρόπος να τα προστατέψετε από το φριζάρισμα είναι με την προσθήκη ενός αξεσουάρ. Για παράδειγμα, μια εντυπωσιακή στέκα θα σώσει την κατάσταση και θα δώσει και έξτρα στιλ στα σύνολά σας.


©George Angelis/Shot by Gio

Αν έχετε λίγο παραπάνω χρόνο στη διάθεσή σας, μπορείτε να δοκιμάσετε να κάνετε δύο πλεξούδες τις μπροστινές τούφες των μαλλιών σας και με ένα χαριτωμένο κοκαλάκι να τις ενώσετε σε μία. Τα υπόλοιπα μαλλιά μπορούν να είναι χαλαρά κάτω, συνθέτοντας το τέλειο girly beauty look.


©George Angelis/Shot by Gio

Για να σώσετε μια bad hair day, ή απλά για τις ημέρες που βιάζεστε και δεν προλαβαίνετε να στιλιζάρετε τα μαλλιά σας, μια σφιχτή και ψηλή αλογοουρά είναι ό,τι πρέπει. Το μόνο που πρέπει να προσέξετε είναι να είναι καλοχτενισμένα πριν τα πιάσετε.


©George Angelis/Shot by Gio

Αναζητάτε κάτι chic και μοντέρνο; Το παραπάνω hairstyle είναι ιδανικό για τις ημέρες που είστε άλουστη αλλά πρέπει να εμφανιστείτε σε κάποιο επαγγελματικό ραντεβού περιποιημένη. Χτενίστε καλά τα μαλλιά προς τα πίσω και πλέξτε μια σφιχτή και λεπτή κοτσίδα. Δεν μοιάζει ανεπιτήδευτο, αλλά εγγυάται την επιτυχία.


©George Angelis/Shot by Gio

Tα χαμηλά σινιόν δεν απογοητεύουν ποτέ. Σοφιστικέ, κομψά και προσεγμένα, αποτελούν την ωραιότερη «λύση τελευταίας στιγμής» και ταιριάζουν με όλα τα στιλ.


©George Angelis/Shot by Gio

Αν το σινιόν σας μοιάζει πολύ κλασικό, μπορείτε να το δείτε αλλιώς. Αντί να το πιάσετε αυστηρά και χαμηλά, δοκιμάστε να κάνετε έναν επιμελώς ατημέλητο κότσο στην κορυφή του κεφαλιού, αφήνοντας προσεκτικά μερικές τούφες να προεξέχουν. Είναι cool και κατάλληλο για το σκοπό που το θέλετε.

 Πηγή:vogue.gr