Trends, Πρόσωπο

Μιλήσαμε με την brow expert Κατερίνα Θεοφιλοπούλου και μάθαμε τα πάντα για το ημιμόνιμο μακιγιάζ φρυδιών

Οι τάσεις στην ομορφιά, όπως και στη μόδα, έρχονται και φεύγουν συνέχεια. Υπάρχει όμως μία που μετά την άφιξή της δεν έφυγε.. ποτέ. Μιλάμε φυσικά για τα γεμάτα καλοσχηματισμένα φρύδια, που έδιωξαν ανεπιστρεπτί τα λεπτά τόξα που ήταν trend στα 90s και 00s. Πλέον, δεν υπάρχει καμία γυναίκα -αν υπάρχει, εμείς δεν την έχουμε γνωρίσει- που δεν θέλει να έχει καλοσχηματισμένα, πλούσια φρύδια, αφού όλες γνωρίζουν πόσο σημαντικά είναι σαν χαρακτηριστικό του προσώπου. Τα φρύδια είναι “το κάδρο” των ματιών και σίγουρα το έχετε καταλάβει αν τα έχετε βγάλει υπερβολικά με το τσιμπιδάκι έστω και μία φορά στη ζωή σας.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, η λύση ακούει στο όνομα micropigmentation ή αλλιώς ημιμόνιμο τατουάζ φρυδιών. Επειδή σίγουρα έχετε πολλές απορίες και ψάχνετε ένα ασφαλές μέρος με σίγουρα αποτελέσματα για να αφεθείτε -εσείς και τα φρύδια σας- μιλήσαμε με την brow expert Κατερίνα Θεοφιλοπούλου και μάθαμε όλα όσα θέλετε και πρέπει να γνωρίζετε για την τεχνική. 

Η Κατερίνα είναι ειδικός εφαρμογών αισθητικού ημιμόνιμου μακιγιάζ, έχει εμπειρία πάνω από 15 χρόνια στο χώρο και μέχρι σήμερα έχει πραγματοποιήσει πάνω από 2000 εφαρμογές. Στόχος της είναι να αυξήσει την αυτοπεποίθηση κάθε ανθρώπου αποφασίζει να κάνει ημιμόνιμο μακιγιάζ, αναδεικνύοντας τα χαρακτηριστικά του, χωρίς να αλλοιώσει την εικόνα του.

Όλοι αυτοί οι λόγοι την κάνουν να ξεχωρίζει, αφού το φυσικό αποτέλεσμα είναι αυτό που θέλουμε όλες να πετύχουμε. Θέλουμε τα φρύδια μας να μοιάζουν σαν να είναι φυσικά και όχι το αποτέλεσμα τατουάζ.

Αρχικά, να πούμε πως το ημιμόνιμο μακιγιάζ δεν γίνεται μόνο στα φρύδια, αλλά και στα χείλη (σαν περίγραμμα και γέμισμα για τέλειο σχήμα και ομοιόμορφο χρώμα) και στα βλέφαρα (σαν eyeliner όποιας έντασης θέλετε). Παρόλα αυτά, δεν έχει ως στόχο να αντικαταστήσει το μακιγιάζ, κάνοντας μας να μοιάζουμε συνεχώς βαμμένες, αλλά να τονίσει ένα συγκεκριμένο χαρακτηριστικό που έχει ανάγκη ή να διορθώσει ασυμμετρίες, χαρίζοντας ένα άρτιο και αρμονικό αποτέλεσμα.

Η τεχνική του micropigmentation εφαρμόζεται με ένα ειδικό στυλό, το οποίο κάνει μικρό-εμφύτευση υποαλλεργικών χρωστικών ουσιών επιφανειακά στην επιδερμίδα ακίνδυνα και ανώδυνα, καθώς νωρίτερα και κατά τη διάρκεια απλώνεται στην περιοχή αναισθητική κρέμα. Το σχήμα αποφασίζεται πάντα από κοινού και η απόχρωση μετά από χρωματικό τεστ, ώστε να ταιριάζει στην επιδερμίδα.

Τις πρώτες μέρες το αποτέλεσμα θα είναι αρκετά πιο σκούρο από το τελικό (το 40% του χρώματος θα φύγει), ενώ θα δημιουργηθεί στην περιοχή ένα κάπαλο το οποίο δεν πρέπει να πειραχτεί καθόλου μέχρι να πέσει μόνο του την πρώτη εβδομάδα. Μετά από 35-40 μέρες θα δείτε πώς πραγματικά δείχνουν τα νέα σας φρύδια και τότε μπορείτε να επισκεφθείτε ξανά την Κατερίνα για να κρίνετε μαζί αν χρειάζεται επαναληπτικό ή όχι.

Το πόσο θα διαρκέσει η κάθε εφαρμογή μόνιμου μακιγιάζ εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως η ηλικία (όσο πιο νέος τόσο λιγότερο διαρκεί λόγω της συχνής ανανέωσης των κυττάρων), ο τύπος δέρματος (δεν ενδείκνυται σε πολύ λιπαρές επιδερμίδες), η έκθεση στον ήλιο (επιταχύνει την παραγωγή των κυττάρων με συνέπεια να ξεθωριάζει πολύ σύντομα) και το πόσο καλά θα το φροντίσετε μετά την εφαρμογή. Είναι πολύ σημαντικό να ακολουθήσετε κατά γράμμα τις συμβουλές περιποίησης, ώστε να πετύχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα με μεγάλη διάρκεια.

Το στούντιο της Κατερίνας Θεοφιλοπούλου

Konstantinos Theofilopoulos
Konstantinos Theofilopoulos

Εξίσου σημαντικό ρόλο για το αποτέλεσμα παίζει η τεχνική που θα επιλεχθεί, μία απόφαση που εξαρτάται από αρκετούς παράγοντες. Υπάρχουν δύο διαφορετικές, με μία ακόμα που συνδυάζει και τις δύο σε ένα φρύδι. Ποιες είναι αυτές;

Τεχνική τρίχα τρίχα

Η τεχνική τρίχα τρίχα μπορεί να εφαρμοστεί σε φρύδια τα οποία έχουν ήδη τρίχα, αλλά αρκετά κενά και όχι το σχήμα που θα θέλατε, με το αποτέλεσμα είναι φυσικό και χωρίς ένταση. Εφαρμόζεται κυρίως σε κανονικά και ξηρά δέρματα, ενώ η λιπαρότητα είναι αντένδειξη για αυτή την εφαρμογή.

 

Τεχνική σκίασης

Με τη τεχνική σκίασης μπορούν να διορθωθούν φρύδια τα οποία έχουν αρκετή τρίχα αλλά όχι το σχήμα και την ένταση που θέλετε. Είναι επίσης η τεχνική που εφαρμόζεται κυρίως σε όσους έχουν λιπαρό δέρμα.

 

Συνδυαστική τεχνική

Η συνδυαστική τεχνική είναι η πιο διαδεδομένη, καθώς το αποτέλεσμά της είναι άκρως φυσικό, ενώ μπορεί να εφαρμοστεί σε φρύδια που έχουν λίγη έως καθόλου τρίχα. Εφαρμόζεται κυρίως σε κανονικά και ξηρά δέρματα και αντενδείκνυται για τη λιπαρή επιδερμίδα.

   

 

Το στούντιο της Κατερίνας βρίσκεται στο Κολωνάκι (Μηλιώνη 8) και το τηλέφωνο για να κλείσετε ραντεβού είναι 211 1831101. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το permanent-makeup.gr, καθώς και τους λογαριασμούς του στούντιο στο instagram και το facebook.

Φωτογραφίες: Konstantinos Theofilopoulos (Instagram: @konstantinostheofilopoulos)

 

Πηγή:marieclaire.gr