Πρόσωπο

Πώς να βρω το κατάλληλο σχήμα φρυδιών; (και ποιο θα σε κάνει να δείχνεις νεότερη;)

Σίγουρα πιστεύεις στη δύναμη των τέλειων φρυδιών, αλλά πόσο σίγουρη είσαι ότι έχεις το σχήμα που πραγματικά σου ταιριάζει;

Υπάρχει λόγος που ασχολούμαστε ακόμη με το σχήμα των φρυδιών: Μπορεί τα φρύδια να έγιναν big beauty news χάρη στην Cara Delevingne, από τότε όμως εκτιμήσαμε τη δύναμή τους να μεταμορφώνουν ένα πρόσωπο. Από τα ίσια φρύδια της Victoria Beckham μέχρι τα “αγορίστικα” της Kendall Jenner, υπάρχουν πολλές επιλογές εκεί έξω

Πώς όμως θα καταλήξεις στο σχήμα φρυδιών που σου ταιριάζει; Θα μιμηθείς κάτι που είδες στο Instagram; Επιτρέπεται να βγάζεις τις τριχούλες από το επάνω μέρος τους; Αν δεν έχεις μεγάλο φυσικό τόξο, θα πρέπει να το δημιουργήσεις; Σε αυτές και σε ακόμη περισσότερες απορίες μας απαντούν οι Shavata Singh και Lisa Potter-Dixon, τις οποίες έχουν εμπιστευτεί celebrities όπως η Adele, η Elle Macpherson και η Kate Hudson για τέλεια φρύδια.

Πώς να βρω το κατάλληλο σχήμα φρυδιών;

Δούλεψε με τα φρύδια που έχεις

Αν έχεις σγουρά μαλλιά, το να επιλέξεις ένα κούρεμα που για να δείχνει καλό χρειάζεται ίσια και λεία μαλλιά, δεν είναι καλή επιλογή. Η ίδια λογική ισχύει και για τα φρύδια σου: Δεν υπάρχει λόγος να διαλέξεις ένα σχήμα που απέχει πολύ από το φυσικό σου. “Φυσικά, το σχήμα είναι ένας παράγοντας, ωστόσο δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν επιλογές” σχολιάζει η Singh. “Για παράδειγμα, αν έχεις πολύ λεπτά φρύδια, δεν υπάρχει λόγος να προσπαθείς να τα κάνεις πολύ πυκνά και μεγάλα, μια εικόνα που θα απαιτεί πολύ γέμισμα με το μολύβι. Και αν έχεις πολύ πυκνά φρύδια, δεν θα προσπαθούσα να στα κάνω πιο λεπτά – θα έπρεπε να τα βγάζεις όλη την ώρα. Δημιουργώ πάντα ένα σχήμα φρυδιών που να μπορεί η γυναίκα να το διατηρήσει εύκολα. Για να έχεις μια εικόνα, το σωστό σχήμα θα πρέπει να μπορεί να διατηρηθεί περίπου έναν μήνα”.

Το σχήμα του προσώπου σου παίζει επίσης ρόλο

“Δες το πρόσωπό σου σαν ένα σύνολο και προσπάθησε να καταλάβεις το ρόλο που παίζουν τα φρύδια σου στην τελική εικόνα” προτείνει η Potter-Dixon. Μία μέθοδος που χρησιμοποιεί η ίδια, το ‘brow mapping’ ή “χαρτογράφηση φρυδιών” είναι ένας εύκολος και γρήγορος τρόπος για να διαπιστώσεις ποιο σχήμα φρυδιών θα σου ταίριαζε καλύτερα. “Αρχικά, πάρε ένα πινέλο makeup και ακούμπησέ το στο πλάι της μύτης σου, ώστε η άκρη του να δείχνει προς τα πάνω. Σε εκείνο το σημείο θα πρέπει να ξεκινά το φρύδι σου. Αυτόματα, το σωστό αυτό σχήμα θα κάνει τη μύτη σου να φαίνεται πιο λεπτή. Μετά, κοίταξε ευθεία μπροστά και ακούμπησε το πινέλο διαγώνια, η λαβή του να περνάει μπροστά από το κέντρο του ματιού σου. Εκεί βρίσκεται το ιδανικό σημείο για την καμπύλη του φρυδιού σου. Τέλος, στήριξε το πινέλο στη βάση της μύτης σου και προς την εξωτερική πλευρά του ματιού σου και θα βρεις το σημείο που πρέπει να καταλήγει. Υιοθέτησε αυτό το σχήμα και τα μάτια σου θα δείχνουν πιο ανοιχτά – σαν ένα στιγμιαίο λίφτινγκ ματιών”.

Φτιάξε την τέλεια καμπύλη

Όλες έχουμε ζηλέψει τα τέλεια φρύδια της Joan Crawford αλλά ούτε καν η Crawford δεν γεννήθηκε με αυτά. Τι προτείνει η Potter-Dixon; “Δούλεψε με τις καμπύλες που έχει φυσικά το φρύδι σου. Μην προσπαθείς να δημιουργήσεις κάτι τεχνητό. Δεν είναι απαραίτητο ένα μεγάλο τόξο, αρκεί να είναι στο σωστό σημείο. Η θέση του παίζει μεγαλύτερο ρόλο από την καμπυλότητά του”. Ωστόσο, πριν κάνεις κάποια παρέμβαση, παίξε πρώτα λίγο με το makeup τονίζοντας το φυσικό σου τόξο για να δεις πώς θα είναι”.

Αυτά είναι τα φρύδια που θα σε δείχνουν νεότερη

Δεν είναι μόνο οι κρέμες και τα ενέσιμα που έχουν αντιγηραντική δράση! Τα καλοσχηματισμένα φρύδια μπορούν να αλλάξουν την εικόνα σου στη στιγμή. “Αν έχεις ανακαλύψει μικρές γραμμές γύρω από τα μάτια σου, μπορείς με τα φρύδια να δημιουργήσεις ένα εφέ λίφτινγκ” σχολιάζει η Singh. “Το θέμα είναι να κατευθύνεις τα βλέμματα κάπου αλλού. Για να δημιουργήσεις αυτή την ψευδαίσθηση του λίφτινγκ, χρειάζεσαι ένα τόξο που θα ανασηκώνει το πρόσωπό σου. Αν μεταφέρεις την καμπύλη λίγο πιο κοντά στην εξωτερική πλευρά του φρυδιού αντί για το κέντρο, όταν κάποιος σε κοιτάζει, το βλέμμα του θα εστιάζει στα φρύδια σου και όχι στις γραμμούλες γύρω από τα μάτια”. Ποιος θα το έλεγε πως είναι τόσο απλό να γυρίσουμε το χρόνο πίσω;

Και τέλος, απόφυγε αυτά τα συνηθισμένα λάθη

“Το μεγαλύτερο λάθος που βλέπω” σχολιάζει η Singh, “είναι τα φρύδια που είναι πολύ χοντρά προς το κέντρο και λεπταίνουν πολύ προς τα έξω. Το σχήμα αυτό ουσιαστικά κόβει τα μάτια στη μέση, κάνοντας τα να δείχνουν πιο μικρά”. Η Potter-Dixon υπογραμμίζει επίσης τη σημασία του τελειώματος του φρυδιού.

“Αν το φρύδι σου δεν τελειώνει στο σωστό σημείο, δείχνεις μεγαλύτερη. Τα μάτια σου δείχνουν μικρότερα και το πρόσωπό σου δεν έχει την ισορροπία που το κολακεύει. Όσο λίγο χρόνο κι αν έχω, γεμίζω πάντα την άκρη των φρυδιών πριν βγω από το σπίτι μου!”