Ψυχολογία

Πώς να μεταμορφώσεις το μπάνιο σου σε ναό χαλάρωσης

Το μπάνιο δεν άνηκε ποτέ στους “μαγικούς” χώρους του σπιτιού, αλλά τώρα που η χαλάρωση και η φροντίδα του εαυτού μας ανήκουν επίσημα στους στόχους για τον φετινό χειμώνα, ήρθε η ώρα να μεταμορφωθεί σε ένα ιερό μέρος. Αφού εξοικειωθήκαμε με όρους όπως το hygge και το lagom, που περιγράφουν μία ολόκληρη φιλοσοφία γύρω από τον τρόπο ζωής των Σκανδιναβών, η μεταμόρφωση του σπιτιού σε ένα ναό χαλάρωσης είναι το απόλυτο ζήτημα.

Με τον Νοέμβριο να είναι μόνο λίγες μέρες μακριά, ο χειμώνας έρχεται. Σίγουρα, μπορείς να περάσεις τους επόμενους μήνες κάτω από μία ζεστή κουβέρτα και σε πλήρη αδράνεια. Ή μπορείς να αντιμετωπίσεις τον χειμώνα με ζεστά αφρόλουτρα και pampering, ξεκινώντας από το μπάνιο σου. Στην Ιαπωνία για παράδειγμα έχουν έναν εξαιρετικό τρόπο αντιμετωπίσεις του κρύου: το έθιμο μουλιάσματος σε ‘ofuro’ – μία πολυτελή, βαθιά μπανιέρα που μπορείς να βυθίσεις όλο σου το σώμα, από το πιγούνι μέχρι τα πόδια. Φυσικά το ζητούμενο δεν είναι μόνο η καθαριότητα, αλλά η χαλάρωση.

Πώς να μεταμορφώσεις το μπάνιο σου σε ναό χαλάρωσης
Photo: Instagram/@lumiphotographylife

 

Εάν μία αναβάθμιση της μπανιέρας σου σε μία ιαπωνικού τύπου δεν είναι στα άμεσα σχέδιά σου, μπορείς και πάλι να μεταμορφώσεις τον χώρο σε “ναό” χαλάρωσης, ακολουθώντας μερικές συμβουλές από τον σχεδιασμό των spa.

Φτιάξε ένα λευκό σκηνικό
Αν και είναι εύκολο να μπεις στον πειρασμό να πειραματιστείς με μία ταπετσαρία και να δοκιμάσεις διάφορα χρώματα στο μπάνιο, η Gara Post, συνιδρύτρια του boho chic spa The Now επιμένει ότι όλα τα λευκά πράγματα συμβάλλουν για να έχεις έναν πιο γαλήνιο χώρο.

“Ένας καθαρός λευκός καμβάς είναι καταπραϋντικός και μοντέρνος”, λέει. “Είναι ένα υπέροχο μέρος για να ξεκινήσεις. Δεν μπορείς να βάψεις τα ντουλάπια, τα δάπεδα και τα φωτιστικά; Επίλεξε μια λευκή κουρτίνα στο ντους, ένα χαλί για το δάπεδο ή ένα αξεσουάρ μεγάλης κλίμακας” προσθέτει.

Φέρε το έξω μέσα

“Τα παχύφυτα είναι ιδιαίτερα εύκολο να ενσωματωθούν σε οποιοδήποτε χώρο. Προσθέτουν έναν φρέσκο τόνο στο εσωτερικό και το πράσινο χρώμα βοηθά επίσης στο να υποκινήσεις το τσάκρα της καρδιάς”. Αν πάλι έχεις κακό ιστορικό με τα φυτά, η ειδικός συνιστά επίσης να χρησιμοποιήσεις αντικείμενα σε γήινους τόνους, όπως μία ξύλινη θήκη σαπουνιού ή πετσέτες χειρός στα χρώματα της θάλασσας.

Διεύρυνε τους deco ορίζοντες

Η Post προτείνει να συλλέγεις μικρά αντικειμένα στα ταξίδια σου (ή απλά κατά την περιήγηση στο διαδίκτυο) για να δώσεις στο μπάνιο σου την αύρα ενός εξωτικού προορισμού. “Απαλλάξου από τους φτηνούς, πλαστικούς κάδους και χρησιμοποίησε χάλκινα μπολ, χειροποίητα καλάθια και άλλα υφασμάτινα είδη για την αποθήκευση πετσετών και προϊόντων ομορφιάς” προτείνει. “Θα βρεις εκπληκτικούς τεχνίτες εκεί έξω και μπορεί να εκπλαγείς για το πόσο προσιτοί είναι μερικοί, ενώ ταυτόχρονα συμβάλλεις στην τόνωση της οικονομίας των μικρών παραγωγών” εξηγεί.

Συμπερίλαβε όλες τις αισθήσεις 

Το άρωμα είναι ο ευκολότερος τρόπος για να δημιουργήσεις μια εμπειρία για όλες τις αισθήσεις στο μπάνιο σου. “Βρες ένα κερί ή sticks που αγαπάς το άρωμά τους και άφησε τη μυρωδιά να αγκαλιάσει τον χώρο. Στη συνέχεια, βάλε ένα playlist για spa, βρες τις πιο χνουδωτές πετσέτες και απόλαυσε ένα ζεστό αφρόλουτρο”. Δεν θα θέλεις να βγεις από το μπάνιο.

Κεντρική φώτο: Instagram/@designlovefest

Πηγή:vogue.gr