Trends

Το κούρεμα που αποτρέπει τις σπασμένες άκρες

Το καρέ είναι σίγουρα τάση, υπάρχουν όμως και οι γυναίκες που λατρεύουν τα μακριά μαλλιά τους και δεν θα τα θυσίαζαν για κανένα λόγο, εκτός από τις σπασμένες άκρες. Αυτό είναι ένα πρόβλημα που γνωρίζουν καλά οι γυναίκες με μακριά μαλλιά, αφού οι άκρες με τον καιρό εξασθενούν και γίνονται πιο εύθραυστες, με αποτέλεσμα και τα μαλλιά να δείχνουν άτονα και ταλαιπωρημένα, ειδικά αν χρησιμοποιείτε εργαλεία styling. Υπάρχει όμως και αυτό το κούρεμα που τα διατηρεί λαμπερά και υγιή, το οποίο έχει υιοθετήσει και η Angelina Jolie. Το μήκος τους φτάνει ανάμεσα στους ώμους και το στήθος.


©Acielle/Style du Monde

Σε αυτό το σημείο τα μαλλιά καταφέρνουν να διατηρούν την υγιή όψη τους, ακόμα και μετά τα 40, ηλικία που συνήθως τα μαλλιά αρχίζουν να εξασθενούν και να μακραίνουν πιο αργά. Αυτό το κούρεμα διατηρεί επίσης αναλλοίωτο και τον όγκο των μαλλιών, ενώ είναι ιδανικό για κάθε τύπο μαλλιών, ίσια ή σπαστά, με λεπτή ή χοντρή τρίχα, λιπαρά ή ξηρά. Το συγκεκριμένο haircut ταιριάζει επίσης σε κάθε πρόσωπο, ακόμα και με πολύ λεπτά χαρακτηριστικά. Αν τα μακριά μαλλιά είναι το ατού σας, τότε ζητήστε από τον κομμωτή σας ένα middle haircut. Σε κάθε περίπτωση τα μαλλιά και ειδικά οι άκρες χρειάζονται φροντίδα για να αποτρέπεται το σπάσιμο. Μην παραλείπετε μια θρεπτική μάσκα τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα, ενώ η συμβουλή είναι να αποφεύγετε την συστηματική χρήση ψαλιδιού ή ισιωτικής.


©Acielle/Style du Monde

Όπως είδαμε ήδη στα catwalks της σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2022, τα μαλλιά δεν απαιτούν καν styling. Η συμβουλή των hairstylists είναι να αφήσουμε τα μαλλιά μας να στεγνώνουν φυσικά και αυτό μόνο θετικό μπορεί να είναι για την υγεία τους. Πώς θα τους δώσουμε όμως όγκο στις ρίζες ώστε να έχουν φυσική κίνηση; Αρκεί να κρατήσουμε το σεσουάρ για λίγα δευτερόλεπτα με φορά προς τις ρίζες, ώστε να στεγνώσει η περιοχή του κρανίου και να αποκτήσουν όγκο, αφήνοντας τα υπόλοιπα να στεγνώσουν φυσικά.


©Acielle/Style du Monde

©Acielle/Style du Monde
Πηγή:vogue.gr