Μαλλιά

Ονειρεύεσαι σούπερ απαλά, λαμπερά μαλλιά με ένα μόνο χτένισμα; Σού έχουμε την καταλληλότερη DIY συνταγή για ένα σπιτικό gel από σπόρους λιναριού.

Αν αναρωτιέσαι τι προσφέρουν οι σπόροι λιναριού στην φροντίδα των μαλλιών σου, μάθε ότι είναι πλούσιοι σε Ωμέγα 3 λιπαρά οξέα, Βιταμίνη Ε και μαγνήσιο, στοιχεία ικανά να δυναμώσουν την τρίχα και να συντελέσουν στην ανάπτυξή της, να κάνουν τα μαλλιά να δείχνουν εξαιρετικά λαμπερά και απαλά αλλά και να μειώσουν το φριζάρισμα.

Και το ακόμα καλύτερο είναι ότι μπορείς πολύ εύκολα να φτιάξεις μόνη σου στο σπίτι το εν λόγω τζελ που θα χρησιμοποιήσεις σαν θεραπεία για τα μαλλιά σου πριν το λούσιμο. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι 1/4 του φλ. σπόρους τους οποίους θα βράσεις σε μια κατσαρόλα με δύο φλιτζάνια νερό.

Δες στο παρακάτω βίντεο τις ακριβείς οδηγίες για το πώς θα πετύχεις σωστά το λεπτόρρευστο αυτό τζελ:

Tip: Άφησέ το να δράσει για περίπου 45′ και ξέβγαλε πολύ καλά με σαμπουάν και άφθονο νερό. Εφάρμοσε κανονικά το conditioner σου. Αν έχεις σγουρά μαλλιά, το συγκεκριμένο homemade gel θα σε βοηθήσει να τιθασεύσεις και να δώσεις σχήμα στις μπούκλες σου.

Πηγή: shape.gr