Προϊόντα, Πρόσωπο, Υγεία

4 Προϊόντα ομορφιάς που σου κάνουν κακό

Η ομορφιά αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες αγορές παγκοσμίως. Δυστυχώς πολλές εταιρίες εκμεταλλεύονται τις ανασφάλειες των γυναικών και έτσι βγάζουν προϊόντα που υπόσχονται αλλαγές στην εμφάνιση με στόχο τη τέλεια εικόνα. Στη πραγματικότητα, αυτή η τέλεια & αψεγάδιαστη εικόνα ούτε υπάρχει ούτε χρειάζεται να τη προσεγγίζουμε.

Τα πολυπληθή προϊόντα ομορφιάς που κυκλοφορούν συχνά είναι μη αποτελεσματικά και έτσι καταλήγεις να ξοδεύεις άσκοπα τα χρήματα σου. Το χειρότερο όμως είναι όταν τα προϊόντα αυτά σε βλάπτουν και σου δημιουργούν περισσότερο κακό παρά καλό όπως υπόσχονται. Παρακάτω θα δούμε 4 τέτοια προϊόντα που δεν αξίζει να αγοράσεις!

4 Προϊόντα ομορφιάς που δεν αξίζει να αγοράσεις!

1. Συσκευές για derma rolling

derma rolling

Το derma rolling είναι μια τεχνική την οποία πλέον μπορείς να εφαρμόσεις και εσύ στο σπίτι σου με τις αντίστοιχες συσκευές οι οποίες είναι αρκετά οικονομικές. Το derma rolling υπόσχεται καθαρό δέρμα, άνοιγμα πόρων και καλύτερη απορρόφηση προϊόντων. Τι ισχύει όμως στη πραγματικότητα;

Δυστυχώς, το derma rolling μπορεί να σου κάνει κακό στην επιδερμίδα. Στην ουσία δημιουργεί μικρές τρυπούλες στο δέρμα σου με αποτέλεσμα να εισέρχονται μικρόβια πολύ ευκολότερα. Μια συσκευή derma roller πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο από αισθητικούς έτσι ώστε να μη τραυματιστεί το δέρμα.

2. Ταινίες για τα μαύρα στίγματα

ταινίες για τους πόρους

Ταμαύρα στίγματα μας έχουν απασχολήσει πολύ τα τελευταία χρόνια και θα μπορούσαμε να πούμε πως αυτό γίνεται κυρίως λόγω μόδας. Τα μαύρα στίγματα δε φαίνονται ιδιαίτερα και δε θα έπρεπε να θεωρούνται άσχημα καθώς υπάρχουν σχεδόν σε κάθε δέρμα. Όμως έγινε τάση να καθαρίζουμε πλήρως το πρόσωπο από τα μαύρα στίγματα με τα γνωστά pore strips ή τις peel of μάσκες.

Τα pore strips δυστυχώς δεν λύνουν αλλά επιδεινώνουν τα μαύρα στίγματα. Και αυτό γιατί κολλάνε στο δέρμα με αποτέλεσμα να βγαίνουν δύσκολα και να πονάς. Αυτό που τραβάει η ταινία είναι το γέμισμα των πόρων σου το οποίο θα γεμίσει με μικρόβια, βακτήρια και βρωμιές που θα σου δημιουργήσουν σπυράκια. Οι πόροι στη συνέχεια ξανά γίνονται μαύροι στην άκρη με αποτέλεσμα να ξανά φαίνεται ότι έχεις μαύρα στίγματα μόλις λίγες μέρες μετά τη διαδικασία. Και έτσι καταλήγεις με περισσότερα μαύρα στίγματα από ότι είχες πριν!

3. Μαντηλάκια ντεμακιγιάζ – προϊόντα ομορφιάς που σου κάνουν κακό

μαντηλάκια ντεμακιγιάζ

Κι όμως, τα μαντηλάκια ντεμακιγιάζ έχουν κατηγορηθεί για πολλαπλούς λόγους. Αρχικά, να αναφέρουμε πως τα μαντηλάκια ντεμακιγιάζ περιέχουν πολλά ισχυρά χημικά που επιβαρύνουν το δέρμα,επιδρούν στο pH της επιδερμίδας σου και την αφυδατώνουν. Τα μαντηλάκια απλώς αφαιρούν το μακιγιάζ και δεν καθαρίζουν το δέρμα σου. Έτσι, μπορεί μετά τη χρήση τους το δέρμα σου να δείχνει καθαρό, στη πραγματικότητα όμως χρειάζεται περαιτέρω καθαρισμό.

Τα ξεβαφτικά μαντηλάκια, παρότι είναι μαλακά, έχουν σχετικά σκληρή υφή για το πρόσωπο. Έτσι, κάθε φορά που ξεβάφεσαι είναι σαν να κάνεις απολέπιση. Καταλαβαίνεις λοιπόν πως η καθημερινή χρήση θα καταστρέψει τη προστατευτική στρώση του προσώπου σου και το δέρμα σου θα είναι πολύ πιο ευαίσθητο.

4. Σταγόνες ματιών που κάνουν το λευκό των ματιών πιο λαμπερό

σταγόνες ματιών

 

Ένα όχι τόσο δημοφιλές προϊόν αλλά άξιο αναφοράς είναι οι σταγόνες ματιών που κάνουν το λευκό των ματιών πιο έντονο και λαμπερό. Οι σταγόνες αυτές περιέχουν τετραϋδροζολίνη, μια ουσία η οποία αναγκάζει τα αγγεία του ματιού να κάνουν σύσπαση και να συσταλλούν. Το αποτέλεσμα είναι να γίνονται πολύ λεπτές και να μην φαίνονται έντονα, συνεπώς το λευκό του ματιού φαίνεται πιο λαμπερό. Αυτή η διαδικασία ωστόσο επηρεάζει την αιμάτωση των ματιών σου και καταλαβαίνεις πως μπορεί πολύ εύκολα να σου κάνει κακό.

Αν έχεις κόκκινα μάτια τότε η λύση είναι είτε να αυξήσεις τις ώρες ξεκούρασης σου είτε είτε να επισκεφτείς έναν οφθαλμίατρο και να σε συμβουλέψει εκείνος κατάλληλα!

 

Πηγή:ediva.gr