Μαλλιά, Μόδα

Η πολυτελής λεπτομέρεια που θα κάνει τη διαφορά στα χτενίσματά σου στις γιορτές

Tα κάθε λογής αξεσουάρ για τα μαλλιά ήταν, είναι και θα είναι ψηλά στις προτιμήσεις μας, καθιστώντας τα διαχρονικά trends όσα χρόνια κι αν περάσουν. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για πολυτελείς λεπτομέρειες που ξεφεύγουν από τις πιο συνηθισμένες κορδέλες, στέκες, λουλούδια – που, βεβαίως, είναι εξίσου ευπρόσδεκτα πάντα.

Αναφερόμαστε κυρίως στις πέρλες και στα μικρά κοσμήματα που έχουμε δει κατά καιρούς να κοσμούν τα χτενίσματα των μοντέλων στις μεγαλύτερες πασαρέλες ή των celebrities στις επίσημες εμφανίσεις τους. Πιο πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί το Dior Cruise show τον Ιούνιο του ᾽21 στην Αθήνα, όπου η Maria Grazia Chiuri έκανε τη διαφορά στολίζοντας τις χωρίστρες των κοριτσιών με πολύτιμες πέρλες. Και δεν έμεινε μόνο εκεί – τις ίδιες πέρλες αποφάσισε να τοποθετήσει γύρω από τα μάτια των μοντέλων, δημιουργώντας έτσι ένα περίτεχνο eye makeup look, κλέβοντας τις εντυπώσεις και με αυτήν την ξεχωριστή ιδέα της.

Μια τάση που όμως φαίνεται να έχει λάβει διαστάσεις, με πολλές διάσημες κυρίες να την υιοθετούν στις δικές τους επίσημες εξόδους αλλά και πολλές beauty addicts να θέλουν να την ενσωματώσουν στο δικό τους στιλ. Αν το καλοσκεφτείς, αποτελεί μια τέλεια ιδέα για τις γιορτινές εξόδους ή ακόμα και για τις brides-to-be που αναμένεται να ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας σύντομα.

Και για του λόγου το αληθές, μια star που είδαμε προσφατα να έχει υιοθετήσει την τάση είναι η Alicia Keys, που δημοσίευσε δύο φωτογραφίες της στο Instagram με ένα εκθαμβωτικό χτένισμα. Πιο αναλυτικά, είχε τοποθετήσει μικρές πέρλες κατά μήκος ολόκληρης της sleek κοτσίδας της, πείθοντας ακόμα και τις πιο δύσπιστες για το γεγονός ότι το συγκεκριμένο trend μπορεί να δείξει πολύ εντυπωσιακό και συνάμα μοντέρνο. 

Πώς μπορείς να εντάξεις κι εσύ τα πολύτιμα κοσμήματα/πέρλες στο χτένισμά σου;

Καταρχάς, επίλεξε με προσοχή τα εν λόγω αξεσουάρ, καθώς δεν χρειάζεται μεν να είναι πανάκριβα ή να αποτελούν πολύτιμους λίθους, αλλά πρέπει να δείχνουν κομψά και καλής ποιότητας. Εάν πρόκειται για το νυφικό σου χτένισμα, συζήτησε με τον αγαπημένο σου hairstylist πώς μπορούν να ενταχθούν όμορφα σε αυτό – μπορεί να στολίσουν τον κότσο ή το half-up σου με τέλειο τρόπο. Εάν πάλι θες να το υιοθετήσεις για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς, προσπάθησε να καταλήξεις πώς θες να κάνεις τα μαλλιά σου και απλά στόλισέ τα με μικρά μαργαριτάρια, ένα μικροσκοπικό τσιμπιδάκι-κόσμημα ή ακόμα και μια στέκα με πολύτιμες πέρλες.

Μας αρέσει πολύ η αντίθεση αυτών των μαργαριταριών στα μαλλιά με ένα μαύρο βελούδινο φόρεμα ή παντελόνα, ακόμα κι ένα ανδρόγυνου στιλ κοστούμι, συνδυασμένα με κατακόκκινο κραγιόν στα χείλη. Τι λες, θα το δοκίμαζες;

Πηγή:madamefigaro.gr