Trends, Μόδα

Nylon bags: Οι so hot τσάντες που θέλουμε τώρα

Sporty και chic, οι νάιλον τσάντες θα γίνουν το αγαπημένο σας go to αξεσουάρ

 

Οι τσάντες από νάιλον οφείλουν τη δημοφιλία τους κυρίως στη  Miuccia Prada και το πρώτο νάιλον σακίδιο που δημιούργησε για τον οίκο το 1984, ένα χρηστικό αξεσουάρ που άλλαξε την προσέγγιση της μόδας γύρω από το αυτό παρεξηγημένο υλικό. «Στόχος μου ήταν πάντα να συνδυάζω το industrial με την κληρονομιά του οίκου», είχε πει σε συνέντευξή της στο περιοδικό New Yorker το 1999, και από τότε μέχρι σήμερα, είναι πασιφανές πως έχει καταφέρει να ενσωματώσει σταθερά το νάιλον στην υψηλή μόδα, δημιουργώντας ένα από τα πιο δυνατά trends.

Μετά τον οίκο Prada, και άλλοι κορυφαίοι οίκοι όπως Bottega Veneta, Balenciaga και Louis Vuitton, ξεκίνησαν να επαναπροσδιορίζουν τη σχέση τους με τα νάιλον υλικά, δημιουργώντας τσάντες σε sleek ή καπιτονέ υφή σε φυσικά nylon ύφασμα. Τα χρώματα που επέλεξαν για να χρωματίσουν τις τσάντες ήταν τόσο έντονα, από φούξια και πράσινο, όσο και κλασικά, από μαύρο μέχρι μπεζ. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν ευκολοφόρετες και άνετες τσάντες για cool και young εμφανίσεις που μπορούν να φορεθούν από κάθε ηλικία και σε κάθε περίσταση.

©THE LOCALS / SØREN JEPSEN

Με αέρα από 90s λοιπόν, οι nylon bags και κυρίως οι shoulder, όπως το κλασικό Prada μοντέλο που επανεφευρέθηκε τώρα από το 2005, έχουν επιστρέψει στη ζωή μας, αποτελώντας ένα από τα πιο αγαπημένα it accessories των fashionistas. Sporty και chic ταυτόχρονα, αποτελούν τσάντες που μπορεί κανείς να φορέσει στην κυριολεξία από το πρωί μέχρι το βράδυ, παντρεύοντας την τάση των mini bags και το street style σε ένα μόνο αξεσουάρ. Με oversized σακάκια, φορέματα με prints και casual look σε χαλαρή γραμμή, οι nylon bags είναι το στοιχείο που θα προσθέσει στα καθημερινά σας σύνολα την ανεπιτήδευτη κομψότητα που χρειάζονται.

©Prada
vogue.gr