Ομορφιά, Πρόσωπο

Σακούλες κάτω από τα μάτια; Tips για να φύγουν μια για πάντα

Δεν θα αφήσεις το πρήξιμο κάτω από τα μάτια να σου χαλάσει τη διάθεση!

Η κάθε γυναίκα αντιμετωπίζει κι ένα διαφορετικό πρόβλημα με την επιδερμίδα της. Άλλη εκνευρίζεται με τη λιπαρότητα του δέρματος, άλλη αγανακτεί με τα σπυράκια και άλλη προσπαθεί να ενυδατώσει το ξηρό δέρμα. Εγώ, σήμερα, θα μιλήσω σε εσένα που πασχίζεις να καταπολεμήσεις τις σακούλες κάτω από τα μάτια.

Η αλήθεια είναι πως το πρήξιμο κάτω από τα μάτια είναι ένα αρκετά σύνηθες πρόβλημα, που όμως μπορεί να αντιμετωπιστεί. Αρκεί να είσαι σχολαστική και τυπική με όλα όσα πρέπει να κάνεις!

Γιατί εμφανίζεις πρήξιμο κάτω από τα μάτια

Οι σακούλες κάτω από τα μάτια εμφανίζονται συνήθως λόγω της γήρανσης του δέρματος. Βλέπεις, όσο τα χρόνια περνούν μειώνεται η παραγωγή κολλαγόνου στο δέρμα με αποτέλεσμα να επέρχεται χαλάρωση και πρήξιμο κάτω από τα μάτια.

Αν συνυπολογίσεις και την έλλειψη ύπνου, την κούραση ή εξάντληση από την απαιτητική καθημερινότητα, τότε καταλαβαίνεις πως είναι σχεδόν αναπόφευκτη η ταλαιπωρία του δέρματος στην περιοχή των ματιών.

Tips για να απαλλαγείς από τις σακούλες κάτω από τα μάτια

#1 Φρόντισε τον εαυτό σου από μέσα προς τα έξω

Ο τρόπος ζωής σου και οι συνήθειές σου αντικατοπτρίζονται και στην επιδερμίδα σου. Αν, λοιπόν, έχεις τελευταία σακούλες κάτω από τα μάτια, προχώρα στις εξής αλλαγές στην καθημερινότητά σου: μείωσε ή κόψε εντελώς το κάπνισμα, περιόρισε το αλάτι στα φαγητά και αύξησε την κατανάλωση βιταμίνης C στη διατροφή σου (η βιταμίνη C συσφίγγει το δέρμα, καθώς αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου).

#2 Κάνε μασάζ προσώπου

Για να φύγουν οι σακούλες κάτω από τα μάτια μπορείς να κάνεις gua sha μασάζ στο πρόσωπο ή μασάζ με face/jade roller. Βλέπεις, το μασάζ με τα εξειδικευμένα εργαλεία θα συμβάλει στον περιορισμό του πρηξίματος κάτω από τα μάτια, αλλά και γενικότερα σε μια λεία, υπέροχη επιδερμίδα.

Για μασάζ στην περιοχή κάτω από τα μάτια χρησιμοποίησε τη μικρή επιφάνεια του jade roller, ενώ αν θέλεις να κάνεις μασάζ σε όλο το πρόσωπο, επίλεξε τη μεγαλύτερη επιφάνεια. Το ίδιο ισχύει και για το gua sha tool.

#3 Μην ξεχνάς ποτέ την κρέμα ματιών σου

Η σωστή και τακτική χρήση μιας κρέμας ματιών είναι το «κλειδί» για να έχεις τέλειο βλέμμα, χωρίς μαύρους κύκλους και σακούλες κάτω από τα μάτια.

Μην ξεχνάς, λοιπόν, να απλώνεις πρωί και βράδυ κάτω από τα μάτια και στο κόκκαλο του φρυδιού μικρή ποσότητα από την κρέμα ματιών σου. Προσοχή! Άπλωσέ τη με τον παράμεσο, το δάχτυλο με τη μικρότερη μυϊκή δύναμη. Η περιοχή κάτω από τα μάτια έχει εξαιρετικά ευαίσθητο δέρμα και σίγουρα δεν θέλεις να την ταλαιπωρήσεις περισσότερο… Οπότε μόνο με τον παράμεσο θα κάνεις σωστά τη «δουλειά» σου!

queen.gr