Events

Η φωτογράφιση Dior Cruise 2022 στην Ακρόπολη

Όλοι θυμόμαστε την εντυπωσιακή συλλογή Cruise 2022 του Dior που παρουσιάστηκε στην Αθήνα τον περασμένο Ιούνιο στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο. Τώρα έχουμε την ευκαιρία να δούμε την καμπάνια της κολεξιόν την οποία έδωσε στη δημοσιότητα ο γαλλικός οίκος. Οι φωτογραφήσεις πραγματοποιήθηκαν σε διάφορους αρχαιολογικούς χώρους, όπως ο Ναός του Δία στην αρχαία Νεμέα, το Σούνιο και το Ηρώδειο.

Η φωτογράφιση Dior Cruise 2022 στην Ακρόπολη

Ενώ στη δημιουργία της συλλογής βασική έμπνευση ήταν οι αρχαιοελληνικοί μύθοι, οι ενδυμασίες της αρχαιότητας και η ελληνική υφαντουργία, για την καμπάνια κεντρική αναφορά ήταν η φωτογράφιση που είχε κάνει στην Ακρόπολη το 1951 ο Christian Dior, ιδρυτής του εμβληματικού οίκου για την haute couture κολεξιόν του. Έτσι, τα μοντέλα πόζαραν ξανά με φόντο τον Παρθενώνα, το Ερέχθειο και τις Καρυάτιδες, αποτίνοντας φόρο τιμής σ’ εκείνη τη φωτογράφιση.

Πίσω από το φακό, βρέθηκε η Ελληνίδα φωτογράφος Ria Mort που ανέλαβε να συλλάβει την “αιθέρια ομορφιά” της Dior Cruise 2022 collection που δημιούργησε η Maria Grazia Chiuri, όπως αυτή αποτυπώνεται μπροστά από τα πιο εμβληματικά ελληνικά μνημεία.

Δες το video:

 

Πηγή:madamefigaro.gr