Πρόσωπο, Φυσικά Καλλυντικά

5 σωτήρια skincare tips για να προστατευτείς απ’ τα πρώτα κρύα

Τα πρώτα κρύα για φέτος είναι γεγονός, με τον καιρό να φθινοπωριάζει σχετικά απότομα ενώ εμείς ψάχνουμε τρόπους για να προστατέψουμε την επιδερμίδα μας τον χειμώνα από τις θερμοκρασίες που σταδιακά πέφτουν.

Παρ’ όλο που είναι νωρίς ακόμα για να κάνουμε λόγο για το πολύ ψύχος που πραγματικά μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στο δέρμα, καλό είναι να αναφερθούμε στα πράγματα που μπορούμε να αρχίσουμε να κάνουμε από τώρα ώστε να προλάβουμε τις επιπτώσεις που αναπόφευκτα θα φέρει το κρύο στο πρόσωπο και στο σώμα μας.

Δες παρακάτω τα 6 σωτήρια skincare tips που θα σε βοηθήσουν να διατηρήσεις μια υγιή και ενυδατωμένη επιδερμίδα όσο κρύο κι αν κάνει έξω:

#1. Η θερμοκρασία του νερού

Το ζεστό νερό μοιάζει με το ιδανικό αντίδοτο για το κρύο, αλλά στην πραγματικότητα αφαιρεί από το δέρμα το σμήγμα του και διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία, με επακόλουθο την αυξημένη απώλεια υγρασίας. Η έλλειψη υγρασίας, όμως, είναι κύρια αιτία ξηροδερμίας. Επομένως, προτείνεται και από τους δερματολόγους να πλένεις τα χέρια σου και να κάνεις μπάνιο με χλιαρό νερό και όχι με ζεστό ή, ακόμα χειρότερα, καυτό. Δεν πρέπει επίσης να το παρακάνεις με τον χρόνο που κάθεσαι στο ντους: φρόντισε να είναι όσο το δυνατόν πιο σύντομο.

#2. The cleansing products

Αν το δέρμα σου είναι επιρρεπές στην ξηροδερμία τον χειμώνα, καλό είναι να το καθαρίζεις με μη-ερεθιστικά καθαριστικά ή ακόμα και καθαριστικά προϊόντα χωρίς σαπούνι. Τα προϊόντα αυτά φέρουν την επισήμανση non-soap και περιέχουν ήπια συστατικά στις συνθέσεις τους. Περιέχουν επίσης ελάχιστα αρώματα, με αποτέλεσμα να μην ερεθίζουν το δέρμα.

#3. Non Essential Peelings

Αν το δέρμα σου είναι ξηρό, καλό είναι να αποφύγεις την απολέπιση για λίγο καιρό, διότι ο φυσικός φραγμός του δέρματος έχει ήδη υπονομευθεί εξαιτίας της ξηρότητας και του κρύου. Αν, όμως, το δέρμα σου είναι καλά ενυδατωμένο, μπορείς να κάνεις απολέπιση, απλά σε μικρότερη συχνότητα από αυτή του καλοκαιριού. Μία φορά την εβδομάδα είναι υπεραρκετή. Μην παραλείψεις όμως μετά να ενυδατώσεις καλά το δέρμα σου.

#4. Ανανέωσε τις ενυδατικές κρέμες σου (και τα συστατικά που χρησιμοποιείς)

Το δέρμα χρειάζεται εντατική ενυδάτωση τον χειμώνα για να διατηρηθεί υγιές. Ωστόσο, δεν είναι όλες οι ενυδατικές κρέμες και λοσιόν εξίσου αποτελεσματικές και κατάλληλες για χαμηλότερες θερμοκρασίες. Τον χειμώνα αποδίδουν καλύτερα οι πιο ενισχυμένες ενυδατικές κρέμες. Αν όμως έχεις ευαίσθητο δέρμα, επίλεξε μια ενυδατική κρέμα χωρίς άρωμα ή λανολίνη. Όσο για τα συστατικά που καλό είναι να αναζητάς στις κρέμες σου, αυτά είναι τα ceramides και η γλυκερίνη. Τέλος, μην ξεχνάς το lip balm στα χείλη, καθώς ο κρύος αέρας ξηραίνει το δέρμα και τα χείλη λόγω του ότι δεν έχει υγρασία.

#5. Μην βγαίνεις στο κρύο με νωπό δέρμα ή μαλλιά

Κι όχι  μόνο επειδή υπάρχει κίνδυνος κρυολογήματος (ακόμα και πονοκεφάλων αν έχεις βρεγμένα μαλλιά) αλλά κι επειδή με αυτόν τον τρόπο ευνοείται η ξηρότητα.

Πηγή:madamefigaro.gr