Celebrity Style, Γυμναστική, Διατροφή

5 wellness tips από τους celebrities για να φροντίσουμε περισσότερο τον εαυτό μας

Οι υποχρεώσεις της καθημερινότητας, το άγχος για σταθερότητα, η πίεση που είναι λογικό να μας προκαλεί η πανδημία, όλα συντελούν στο να παραμελούμε τον εαυτό μας και τις ανάγκες μας, σε μια προσπάθεια να ικανοποιήσουμε τους γύρω μας. Δεν μπορούμε να σκεφτούμε καλύτερο resolution για το 2022 από το self care, μια δέσμευση για να μην ξεχνάμε ποτέ την ψυχική υγεία και το πόσο απλό είναι να βρίσκουμε λίγο χρόνο μέσα στην ημέρα για να αναπνεύσουμε, να ακούσουμε τα συναισθήματά μας και το σώμα μας. Λίγα λεπτά αποσυμπίεσης για διαλογισμό, άσκηση και ξεκούραση, πολλές φορές αρκούν για να .

Δεν είναι πάντα εύκολο, γι’ αυτό και συγκεντρώσαμε τις συμβουλές ευεξίας αυτών των celebrities που επίσης πέρασαν από δύσκολα στάδια και κριτική, μέχρι να φτάσουν στο σημείο να αγαπήσουν τον εαυτό τους.

Alicia Keys – Συνειδητοποιήστε την αξία σας

“Ένα από τα σημαντικότερα wellness μυστικάμου είναι να ρωτάω τον εαυτό μου: “Τι μου προσφέρει αυτή η κατάσταση;”. Για καιρό ένιωθα ενοχές, τώρα όμως συνειδητοποιώ πως δεν είναι εγωιστικό να σκέφτεσαι τον εαυτό σου. Πριν πάρετε λοιπόν μια απόφαση σκεφτείτε αν θα σας δώσει ικανοποίηση και αν είναι όντως σωστή για εσάς και όχι για τους άλλους”.

Ashley Graham – Κοιμηθείτε καλά

“Όταν δεν κοιμάμαι καλά γίνομαι δυσάρεστη, δεν νιώθω καλή μαμά ή σύντροφος και παίρνω επίσης λάθος αποφάσεις για εμένα και την υγεία μου. Πριν πέσω για ύπνο αφήνω το κινητό μου στο μπάνιο. Αντί να ασχολούμαι με το τηλέφωνό μου, μιλάω με τον σύζυγό μου για την ημέρα μας, διαβάζω ένα βιβλίο και προτιμώ να ξυπνάω με ένα απλό ξυπνητήρι αντί για τον ήχο του τηλεφώνου, αν δεν με ξυπνήσει βέβαια το μωρό μου. Στο υπνοδωμάτιο έχω μια συσκευή καθαρισμού αέρα και μια συσκευή με χαλαρωτικούς ήχους που με βοηθούν να κοιμηθώ.

Jennifer Aniston – Φιλτράρετε τις πληροφορίες που φτάνουν στα αυτιά σας

“Είναι δύσκολο να ελέγξουμε όλες αυτές τις πληροφορίες που λαμβάνουμε καθημερινά. Προτιμώ να μην διαβάζω κάθε άρθρο για την πανδημία. Κάνω διαλείμματα από τα social media, γιατί πολλές φορές είναι τοξικά. Το βρίσκω τρομακτικό που υπάρχει τόσος αρνητισμός γύρω μας. Κάθε πρωί απολαμβάνω τον καφέ μου, φροντίζω τους σκύλους μου και κάνω διαλογισμό για 20′. Γράφω ημερολόγιο αντί να κοιτάζω το Instagram. Πολλές φορές τα καταφέρνω μόνο για 10′, άλλες γράφω απλά ένα ευχαριστώ στον εαυτό μου”.

Marie Kondo – Διασκεδάστε ακόμα και με το χάος

“Η ζωή μπορεί να είναι δύσκολη και να μην έχεις ούτε ένα λεπτό για εσένα. Προσπαθήστε να χαμογελάτε και να αντιμετωπίζετε αυτές τις στιγμές με χιούμορ. Το σπίτι μου είναι χαοτικό με τα παιδιά, έχει πλάκα όμως. Είμαι η Marie Kondo και το σπίτι μου είναι ακατάστατο, απλά γελάω με αυτό”.

Jay Shetty – Ένα μόνο task και όχι multitasking

“Έρευνες δείχνουν πως μόνο το 2% των ανθρώπων μπορούν να ασχολούνται με πολλά tasks παράλληλα, οι περισσότεροι λοιπόν ανήκουμε στο 98%. Πιστεύουμε πως αν ασχολούμαστε με πολλά πράγματα αυξάνουμε την παραγωγικότητά μας, στην ουσία όμως απλά την μειώνουμε. To monotasking δεν σημαίνει πως δεν έχεις πολλές υποχρεώσεις να τρέχουν, απλά πως σε εκείνη την φάση προτιμάς να αφοσιωθείς μόνο σε μια. Ακούστε τον εαυτό σας, συνειδητοποιήστε το που βρίσκεστε. Χτίστε προσωπικές σχέσεις με τους ανθρώπους γύρω σας, αντί να τρέχετε συνεχώς από το ένα μέρος στο άλλο. Κοιτάξτε τα χρώματα, γευτείτε, απολαύστε ένα ζεστό τσάι”.

Πηγή:vogue.gr