Celebrity Style, Events, Trends, Μόδα

Κοντά μαλλιά: 5 διαφορετικά κουρέματα για το 2022

Τα κοντά μαλλιά είναι η τάση του 2022 και αυτό φυσικά οφείλεται σε πολλούς λόγους. Με τη νέα χρονιά νιώθουμε την ανάγκη για μια μεγάλη ανανέωση στην εμφάνισή μας. Την περίοδο της καραντίνας και λόγω της αποχής από το κομμωτήριο πολλές γυναίκες επέστρεψαν στα μακριά μαλλιά ή το lob haircut. Τώρα όμως τα κοντά κουρέματα είναι ξανά στην πρώτη γραμμή και τα ντεφιλέ της άνοιξης 2022 γέννησαν πολλά διαφορετικά trends για να υποκύψουμε σε αυτό το στυλ. Πρόκειται για τα πιο easy to style μαλλιά που απαιτούν ελάχιστο χρόνο, ανανέωνουν όχι μόνο το look μας, αλλά και την τρίχα και σίγουρα έχουν αυτό το διαφορετικό twist.

Τα κοντά κουρέματα δεν αφορούν μόνο το boyish look. Από τα πιο τολμηρά pixie cut μέχρι το πολύ κοντό καρέ, αυτά είναι τα short haircuts που θα μας κάνουν να τολμήσουμε την αλλαγή.

Το νέο pixie cut

Το πιο θηλυκό pixie κούρεμα του 2022, το ανακαλύψαμε στο catwalk του οίκου Chanel για την Άνοιξη 2022. Αυτό το κοντό κούρεμα έχει αφέλειες για ένα πιο parisian chic vibe, layers που χαρίζουν φυσική κίνηση στα μαλλιά και είναι λίγο messy.

©PIXELFORMULA
To curly pixie 

Αν έχετε σγουρά μαλλιά μην φοβάστε να τα κόψετε. Στην συλλογή του οίκου Bottega Veneta για την Άνοιξη 2022, είδαμε ένα πολύ fresh pixie κούρεμα με σγουρά μαλλιά και αφέλειες. Τα μαλλιά είχαν όγκο στο επάνω μέρος του κεφαλιού, ενώ ο hairstylist τα ανακάτεψε και λίγο με τα δάχτυλα πριν ψεκάσει με hairspray.

©BOTTEGA VENETA

To mini bob

Το πολύ κοντό καρέ είναι η μεγαλύτερη τάση της άνοιξης. Η χωρίστρα είναι πλέον στη μέση, όπως προτείνει και ο οίκος Chanel ενώ υπάρχουν ελάχιστα διακριτικά layers και ασυμμετρίες στις άκρες για ένα πιο fresh αποτέλεσμα.

©© CHANEL 2020

Οι φυσικές μπούκλες

Αν έχετε πολύ σγουρά μαλλιά, μπορείτε να υιοθετήσετε ένα στρογγυλό κοντό κούρεμα που δίνει έξτρα όγκο. Για να το πετύχετε θα χρειαστεί να κόψετε τα μαλλιά πιο κοντά στο πλάι, ώστε ο όγκος να μένει στο επάνω μέρος του κεφαλιού.

©PIXELFORMULA
To boyish look

Η πιο τολμηρή επιλογή είναι ένα boyish κούρεμα, όπως είδαμε και στο show των Dolce & Gabbana. Αρκεί να βρείτε αυτό το στυλ που θα αναδείξει τα χαρακτηριστικά του προσώπου σας.

©PIXELFORMULA
Πηγή:vogue.gr