Μαλλιά, Μόδα

Medium haircuts: Τα μεσαίου μήκους κουρέματα είναι η τάση τώρα

Η τάση στα μαλλιά για την άνοιξη του 2022 είναι τα κουρέματα μεσαίου μήκους ή αλλιώς medium length haircuts όπως αποκαλούνται. Αυτό είναι πλέον ξεκάθαρο τόσο από το γεγονός πως βλέπουμε ήδη το συγκεκριμένο haircut στο street style και τα catwalks, αλλά και από την τεράστια ζήτηση που έχει στα κομμωτήρια. Το medium κούρεμα είναι αυτό που φτάνει κάτω από το πιγούνι ή στη μέση περίπου του λαιμού. Φυσικά απευθύνεται σε κάθε τύπο μαλλιών, από τα ολόισια, μέχρι τα σγουρά, ενώ μπορεί να έχει και πολλά διαφορετικά στυλ, από sleek καρέ ή ασύμμετρο, μέχρι shaggy ή clavicut, γι’ αυτό και θεωρείται τόσο δημοφιλές. Είναι απλά το κούρεμα που ταιριάζει σε κάθε γυναίκα.

Καθώς αναμένουμε να δούμε ακόμα περισσότερο midi hair τους επόμενους μήνες, συγκεντρώσαμε αυτά τα κουρέματα που θα γίνουν η έμπνευση πριν κλείσετε το επόμενο ραντεβού σας στο κομμωτήριο. Ανακαλύψτε αυτό που ταιριάζει στο σχήμα του προσώπου και τα μαλλιά σας.

©ACIELLE/STYLE DU MONDE

Γιατί να επιλέξετε το medium κούρεμα την άνοιξη του 2022;

Είναι το πιο easy to style κούρεμα και δεν χρειάζεστε καν χρόνο για να ξεμπερδέψετε τα μαλλιά σας, αρκεί να περάσετε από μέσα τα δάχτυλά σας.

Το medium κούρεμα έχει τύπο, λειτουργεί σαν ένα “αξεσουάρ” στην εμφάνισή μας. Αυτό συμβαίνει πάντα με ένα κούρεμα που ξεφεύγει από τα κλασικά.

Το medium κούρεμα ταιριάζει σε κάθε σχήμα προσώπου και κάθε τύπο μαλλιών, μπορεί να έχει layers, κοντές ή μακριές αφέλειες και γενικά δίνει απεριόριστες δυνατότητες.

Με αυτό το κούρεμα μπορείτε πολύ εύκολα να αλλάζετε κάθε φορά την χωρίστρα από τη μέση ή το πλάι, ώστε να δημιουργείτε και ένα διαφορετικό στυλ.

©ACIELLE/STYLE DU MONDE

Το medium κούρεμα για ίσια μαλλιά

Αν έχετείσια μαλλιά καλύτερα να αποφύγετε τα πολύ έντονα φιλαρίσματα γιατί θα δείχνουν πιο φλατ και χωρίς όγκο. Επιλέξτε ένα κούρεμα ασύμμετρο, λίγο πιο μακρύ μπροστά και πιο κοντό πίσω, ώστε να φτάνει στη μέση του λαιμού. Σε αυτό το μεσαίου μήκους κούρεμα, ταιριάζει καλύτερα η χωρίστρα στη μέση.

©ACIELLE/STYLE DU MONDE

Το medium haircut για σγουρά μαλλιά

Αν έχετε curly μαλλιά, δοκιμάστε ένα shaggy κούρεμα με αφέλειες. Διαφορετικά τονίστε περισσότερο τις μπούκλες σας με layers που θα δώσουν όγκο στο κούρεμα και μην διστάζετε να κόψετε bangs ή φράντζες.

Πηγή:vogue.gr