Γυμναστική, Σώμα

Work out: Πώς θα βρείτε την όρεξή σας για γυμναστική;

Ένας υγιές σώμα προϋποθέτει δύο στοιχεία: διατροφή και γυμναστική. Εστιάζοντας στο δεύτερο κομμάτι, γνωρίζουμε ότι είναι σαφώς μια δύσκολη απόφαση, δεδομένου ότι βάζει το σώμα μας σε μια διαδικασία κατά την οποία κουραζόμαστε αρκετά, αλλά τα μελλοντικά αποτελέσματα μας δικαιώνουν. Δεν είναι απαραίτητο να γίνεται ούτε σε υπερβολικό βαθμό ούτε καθημερινά, αρκεί να αφιερώνετε δύο προπονήσεις την εβδομάδα, οι οποίες αντιστοιχούν περίπου σε δύο ώρες συνολικά.

Σκεπτόμενοι αυτό το ποσοστό, αντιλαμβανόμαστε σε πόσο λίγο χρόνο μπορούμε να κάνουμε κάτι που είναι σημαντικό για τη ζωή μας. Η ερώτηση είναι: δεν αξίζει αυτές τις 2 ώρες ; η απάντηση από τους περισσότερους θα είναι θετική, αλλά στην πράξη τι συμβαίνει ;

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι που κάποιος ενδέχεται να μην διαθέτει την απαιτούμενη διάθεση για να αρχίσει να γυμνάζεται. Οι πιο συνηθέστεροι είναι οι εξής:

Έλλειψη χρόνου

Όσο μεγαλώνουμε τόσο οι υποχρεώσεις αυξάνονται, με αποτέλεσμα το πρόγραμμά μας να περιλαμβάνει κυρίως δουλειές, που αφορούν το εργασιακό κομμάτι, το νοικοκυριό, εξωσχολικές απασχολήσεις και έξοδα. Έτσι, οι ελεύθερες ώρες που μας απομένουν είναι ελάχιστες έως μηδαμινές. Επομένως, προτιμάται να επενδύονται σε διασκέδαση ή γενικότερα σε προτάσεις που μας ευχαριστούν.

a78a9b44-1ce9-40be-94a3-a4c3cd80e2ff.jpeg

Laziness

Σίγουρα, μια κύρια αιτία είναι η συχνή βαρεμάρα ήδη στην σκέψη του να μπούμε σε μια τέτοια «ταλαιπωρία». Ειδικότερα, όταν επιστρέφουμε στο σπίτι από τη δουλειά μας και ξαπλώνουμε είναι αρκετά ζόρικο να αποφασίσουμε να σηκωθούμε από τον καναπέ και να γυμναστούμε.

Κούραση

Όπως αναφέραμε, λόγω της έντονης εβδομαδιαίας ρουτίνας, είναι αναπόφευκτο να καταλήγουμε με μια απέραντη κόπωση. Το σώμα ζητάει ξεκούραση και πιστεύουμε πως δεν βρισκόμαστε στην κατάλληλη περίοδο για να ξεκινήσουμε προπονήσεις, επειδή δεν θα κατέχουμε αντοχές και θα χειροτερέψουμε την κατάστασή μας.

Άσχημη ψυχολογία

Όλοι κάποια στιγμή βιώνουμε στη ζωή μας μια άσχημη ψυχολογική εμπειρία. Ερχόμενοι αντιμέτωποι με δυσχερείς συνθήκες, τότε είναι και που η διάθεσή μας εξασθενεί, πόσο μάλλον για άσκηση. Αμελούμε τον εαυτό μας και επιθυμούμε να ενεργούμε τυπικά.

Πώς, λοιπόν, θα καταφέρουμε να πάρουμε την απόφαση και να εντάξουμε στη ρουτίνα μας τη γυμναστική; Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές και υιοθετήστε ένα healthy lifestyle!

Βρείτε αυτό που αγαπάτε

Αν κάτι είναι σίγουρο, είναι πως το σώμα μας είναι πλασμένο για να κινείται. Στο πλαίσιο του αθλητισμού υπάρχουν εκατομμύριες εναλλακτικές ιδέες, ώστε να διαλέξετε αυτή που σας ταιριάζει καλύτερα και να γυμναστείτε. Μερικές από αυτές μπορεί να ναι: πιλάτες, γιόγκα, τρέξιμο, βάρη, αλλά φυσικά πολλά αθλήματα όπως χορός, βόλεϊ, μπάσκετ, ποδόσφαιρο, κ.ά. Μην την συνδέεται μόνο με ένα είδος, αλλά κάντε την έρευνά σας και ασχοληθείτε με αυτό που σας ενδιαφέρει.

6c7220e9-bec4-4be4-b72b-a134cea705d2.jpeg

Ενημερωθείτε για τα οφέλη της

Λίγη γνώση γύρω από το θέμα και απευθείας θα θελήσετε να ξεκινήσετε. Θα εντυπωσιαστείτε από το πόσο θετική επίδραση μας ασκεί, που θα απορείτε για ποιο λόγο δεν ξεκινήσατε νωρίτερα.

Ξεκινήστε παρέα μ’ έναν φίλο

Αποφασίστε από κοινού με ένα δικό σας άτομο να προσπαθήσετε να κάνετε αυτό το νέο βήμα. Εάν νιώθουμε πως έχουμε παρέα θα είναι πιο ευχάριστο να μπούμε σε αυτή τη διαδικασία, αλλά θα έχουμε και τη στήριξη που χρειαζόμαστε για να μην τα παρατήσουμε.

b80e98fa-3749-40f5-a2a6-8b6d764e2cfb.jpeg

Θέστε ρεαλιστικούς στόχους

Μην πιέζετε το σώμα σας, ώστε να μεταμορφωθεί σε κάτι που δεν είναι αναγκαίο. Η γυμναστική δεν αφορά αποκλειστικά την εξωτερική εμφάνιση, αλλά την υγεία του οργανισμού μας. Μόλις το συνειδητοποιήσετε και επικεντρωθείτε σε αυτό, θα σταματήσετε και να αγχώνεστε, γεγονός που σας απομάκρυνε από την προπόνηση.

Εξοπλιστείτε καταλλήλως

Δεν έχουμε όλοι την οικονομική δυνατότητα, αλλά ούτε και την ευελιξία του χρόνου για να πληρώσουμε συνδρομή σε κάποιο γυμναστήριο. Επομένως, προμηθευτείτε με τα απαραίτητα 2-3 όργανα, τα οποία θα σας δελεάσουν να ξεκινήσετε παρέα με κάποιον fitness influencer. Επιπλέον, κάντε τις αγορές σας και για αθλητικά σύνολα, τα οποία θα σας κάνουν να ανυπομονείτε να τα φορέσετε την ώρα της προπόνησης.

Μην το υπεραναλύετε

Πολύ σημαντικό σε αυτήν την περίπτωση, καθώς η πολύωρη σκέψη μας απωθεί στο τέλος. Δεν είναι αναγκαίο να σκέφτεστε το καθετί, να αναρωτιόμαστε εάν θα τα καταφέρουμε, θα δούμε αποτέλεσμα; Θα είμαστε καλοί στις ασκήσεις; Θα βρίσκω χρόνο; Αποκτήστε πειθαρχία και κάντε την αρχή!

563de6d9-8377-4e50-ad23-aa1fe5c44be3.jpeg

Είναι αποδεδειγμένο πως κατά τη διάρκεια της γυμναστικής ενεργοποιούνται οι ενδορφίνες, οι ορμόνες τη χαράς. Γι’ αυτό, εάν νιώθετε πως δεν διαθέτετε όρεξη και είστε ψυχολογικά καταρρακωμένοι, οφείλετε να ξέρετε πως αυτό θα αλλάξει. Δώστε ένα τέλος στις άσχημες μέρες και χαρίστε στον εαυτό σας αυτό που του αξίζει.

Πηγή:glow.gr