Ομορφιά, Σώμα, Υγεία

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για την αποτρίχωση με LASER

Γιατί πρέπει να επενδύσουμε στον εαυτό μας δείχνοντας εμπιστοσύνη στα αποτελέσματα της laser αποτρίχωσης.

Της Στέλλας Αράπογλου

Αν οι αποφάσεις σας για το νέο έτος περιλαμβάνουν περισσότερη περιποίηση για τον εαυτό σας, τότε αξίζει να  διαβάσετε παρακάτω.

Όλοι και όλες θα θέλαμε να αποκτήσουμε βελούδινο δέρμα απαλλαγμένο από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα. Και η καλύτερη λύση για αυτό δεν είναι άλλη από τη Laser αποτρίχωση.

Η Laser αποτρίχωση αποτελεί σήμερα τον πιο μοντέρνο και διαδεδομένο τρόπο αποτρίχωσης.

Αυτό συμβαίνει κυρίως επειδή το αποτέλεσμα που φέρνει είναι μόνιμο.

Αρχικά, κάνοντας laser αποτρίχωση καταφέρνουμε να απαλλαγούμε από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα και τη συνεχή περιποίηση που σχετίζεται αυτήν.

Επιπλέον, ένα δεύτερος λόγος που η laser αποτρίχωση έχει μπει τόσο δυναμικά στην καθημερινότητα είναι επειδή πρόκειται για έναν σχεδόν ανώδυνο τρόπο αποτρίχωσης.

Οι laser εφαρμογές γίνονται πλέον με μηχανήματα νέας τεχνολογίας που διαθέτουν παραμέτρους που ταιριάζουν σε διάφορους φωτότυπους δέρματος και έτσι επιτυγχάνεται μια ανώδυνη
διαδικασία αποτρίχωσης με μόνιμο αποτέλεσμα.

Ποιο laser, όμως,  να διαλέξει κάποιος και έχουν όλα τα lasers τα ίδια αποτελέσματα;

Η απάντηση στο τελευταίο ερώτημα είναι ξεκάθαρα αρνητική – δηλαδή, δεν έχουν όλα τα lasers τα ίδια αποτελέσματα.

Ο πιο σύγχρονος, ο πιο γρήγορος και ο πιο αποτελεσματικός τρόπος καταπολέμησης της τριχοφυΐας έρχεται με συστηματικές εφαρμογές laser αποτρίχωσης με Αλεξανδρίτη και ο στόχος των εφαρμογών είναι να απαλλαγεί κάθε άτομο από σχεδόν όλη την τριχοφυΐα (περίπου 90% της αρχικής εικόνας).

Η μείωση της τριχοφυΐας με τη χρήση laser Αλεξανδρίτη είναι άμεσα ορατή όταν υπάρχουν στο δέρμα τρίχες μαύρες ή καστανές ενώ, αντίθετα, το laser Αλεξανδρίτη (ή οποιοδήποτε άλλο laser) δεν μπορεί να καταπολεμήσει τις ξανθές ή τις λευκές τρίχες.

Στις περιπτώσεις όπου οι τρίχες ενός ατόμου είναι σκούρες, η μείωση της τριχοφυΐας ήδη μετά την πρώτη συνεδρία είναι της τάξης του 20% για τις γυναίκες και σε 6-8 συνεδρίες  επιτυγχάνεται ο στόχος απαλλαγής από σχεδόν όλες τις ανεπιθύμητες τρίχες.

Σε ό,τι αφορά τους άνδρες, η μείωση που υπάρχει ήδη από την πρώτη συνεδρία είναι της τάξης του 10% ενώ χρειάζονται περίπου 10-12 συνεδρίες ώστε να υπάρξει η σχεδόν οριστική εξάλειψη της τριχοφυΐας.

Εκτός από τους αισθητικούς λόγους για τους οποίος κάποιος προχωρά με τη διαδικασία laser αποτρίχωσης, υπάρχουν και πρακτικοί λόγοι για τους οποίους η laser αποτρίχωση ενδείκνυται ως λύση σε δερματολογικά θέματα τα οποία απασχολούν ένα αρκετά μεγάλο μέρος ανθρώπων.

Για παράδειγμα, το laser δίνει τη λύση σε προβλήματα θυλακίτιδας, δηλαδή σε περιπτώσεις όπου τρίχες γυρνούν μέσα στο δέρμα και δημιουργούν φλεγμονές (συχνά δε και πυώδεις φλεγμονές).

Από την άλλη πλευρά, ένα θετικό στοιχείο που προκύπτει μετά τις εφαρμογές laser είναι ότι η επιδερμίδα λειαίνεται. Δέρματα που ξεκινούν ως “πορώδη” καταλήγουν να είναι λεία,
αλλάζοντας εντελώς την όψη της επιδερμίδας από την εικόνας της πριν τη χρήση laser.

Τι πρέπει να προσέξει, λοιπόν, κάποιος όταν επιλέγει ένα κέντρο laser αποτρίχωσης;

Είναι γεγονός ότι η σωστή επιλογή μπορεί να σώσει κάθε ενδιαφερόμενο από αρκετό χρόνο, ταλαιπωρία αλλά και από χρήματα.

Κάνοντας μια έρευνα αγοράς σε σχέση με ένα κέντρο laser αποτρίχωσης, ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία που καλό θα ήταν να ψάξει κάποιος είναι το να υπάρχει σύγχρονος εξοπλισμός Αλεξανδρίτη 755nm, εγκεκριμένο από τον FDA (δηλ. τον παγκόσμιο οργανισμό έγκρισης Τροφίμων & Φαρμάκων), το να υπάρχει πιστοποιημένο και έμπειρο προσωπικό που κάνει τις
εφαρμογές ενώ δευτερεύοντα αλλά εξίσου σημαντικά στοιχεία είναι το να υπάρχει συνοδευτικός εξοπλισμός κρυοθεραπείας που συμβάλλει δραστικά στη μείωση της ενόχλησης κατά τη διάρκεια της laser αποτρίχωσης.

Στέλλα Αράπογλου, ιδιοκτήτρια Stema Laser Experts

Αγίας Σοφίας 17, Θεσσαλονίκη

Πηγή:woman.gr