Celebrity Style, Events, Μόδα

Chanel Couture SS22: Οι κορυφαίες στιγμές του art-inspired show

Η δεύτερη μέρα της Couture Week ανήκει στον οίκοChanel που καθήλωσε το live αλλά και το digital κοινό από τα πρώτα κιόλας δευτερόλεπτα του SS22 show. Η εντυπωσιακή έναρξη οφείλεται στην μούσα της Chanel Charlotte Casiraghi που μπήκε στο Grand Palais Éphémère με το άλογό της και φορώντας ένα riding τζάκετ από tweed και παγιέτες, με την υπογραφή της Virginie Viard. Η Charlotte και το άλογό της μας ξενάγησαν στο εντυπωσιακό σκηνικό με τα graphic γλυπτά του visual artist Xavier Veilhan, ένα θέαμα με αναφορές στον κονστρουκτιβισμό που πολλές φορές ενέπνευσε και τον Karl Lagerfeld. Ο Xavier Veilham σχεδίασε και τα μουσικά όργανα που συνόδευσαν την performance του Sebastien Tellier.

©CHANEL
1/14

Αυτή ήταν απλά η αρχή του Chanel Couture SS22 show, με άλλα 45 looks της Virginie Viard να ακολουθούν στο catwalk.

©ACIELLE/STYLE DU MONDE
2/14

Ένα παιχνίδι αντιθέσεων

Στην SS22 couture collection, είδαμε αιθέρια φορέματα υψηλής ραπτικής να συνδυάζονται με τις signature Chanel λεπτομέρειες, όπως οι πέρλες, τα χρωματιστά κουμπιά, οι αλυσίδες. Για την δημιουργία αυτής της συλλογής συνεργάστηκαν όλα τα μέλη του Chanel workshop, ενώ το φλοράλ φόρεμα με τις graphic καμέλιες, κέντησε φυσικά ο οίκος Lesager.

©ACIELLE/STYLE DU MONDE
3/14

Υψηλή ραπτική και daywear

Έχουμε ταυτίσει την Haute Couture με λαμπερές τουαλέτες και red carpet φορέματα. Αυτή τη φορά η Virginie Viard επιχείρησε να δώσει μια πιο χαλαρή διάθεση, καθώς όπως δήλωσε στην εποχή της Coco Chanel η υψηλή ραπτική ήταν μέρος της καθημερινότητας. Στον οίκο Chanel υπάρχουν δύο ατελιέ, με τη νεότερη γενιά των δημιουργών να εστιάζει στο daywear μέσα από κοστούμια με ανάλαφρη γραμμή αλλά και tweed jacket που θυμίζουν απαλά cardigans.

©ACIELLE/STYLE DU MONDE
4/14

H Chanel bride

Το νυφικό της Chanel Couture συλλογής έμοιαζε παραμυθένιο μέσα στην απλότητά του. Καθαρές γραμμές, ανάλαφρο ύφασμα, διακριτικές jewel λεπτομέρειες, λεπτά straps, δημιούργησαν ένα ρομαντικό και παράλληλα πολύ νεανικό bridal look, το οποίο συμπλήρωσαν οι two-tone γόβες και το headband αντί για πέπλο.

©ACIELLE/STYLE DU MONDE
5/14

Τα νέα Mary Janes

Για ακόμα μια φορά τα Mary-Janes έκαναν την εμφάνισή τους στο catwalk, αυτή τη φορά σε black and white, με κωνικό τακούνι και V shape που αναδεικνύει τα πόδια.

©ACIELLE/STYLE DU MONDE
6/14

Ο Πρόεδρος μόδας του οίκου Chanel Bruno Pavlovsky σχολίασε γι’ αυτή την συλλογή: “Δεν χρειάζεται να εξηγήσουμε πως η υψηλή ραπτική δεν είναι το ίδιο με το ready-to-wear που ξεκίνησε πριν από 70 χρόνια. Ο οίκος Chanel δημιουργούσε υψηλή ραπτική από την πρώτη στιγμή”.

©ACIELLE/STYLE DU MONDE
7/14

©ACIELLE/STYLE DU MONDE
8/14

©ACIELLE/STYLE DU MONDE
9/14

©ACIELLE/STYLE DU MONDE
10/14

©ACIELLE/STYLE DU MONDE
11/14

©ACIELLE/STYLE DU MONDE
12/14

©ACIELLE/STYLE DU MONDE
13/14

©ACIELLE/STYLE DU MONDE
14/14
Πηγή:vogue.gr