Ομορφιά, Πρόσωπο, Σώμα

Meghan Markle | Το μυστικό της για αψεγάδιαστη επιδερμίδα είναι μια DIY face mask από βρώμη

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Meghan Markle έχει μια από τις πιο λαμπερές και αξιοζήλευτες επιδερμίδες που έχουμε δει, προκαλώντας θαυμασμό σε άπειρες beauty addicts ανά τον κόσμο.

Ποια είναι τα μυστικά της; Πρόσφατα αποκαλύφθηκε ότι η Δούκισσα του Σάσσεξ είναι λάτρης των face masks. Και μην φανταστείς ότι εννοούμε τις πιο ακριβές μάσκες προσώπου που υπάρχουν, ή τα διάφορα face treatments που μπορεί να απολαύσει σε πολυτελή spa. Όχι, η Δούκισσα ορκίζεται σε μια DIY μάσκα που μπορείς να φτιάξεις κι εσύ ανέξοδα στο σπίτι, με υλικά που θα βρεις εύκολα στο σούπερ μάρκετ – αν δεν τα έχεις ήδη στην κουζίνα σου.

Ποια είναι αυτά; Λίγο έλαιο καρύδας, βρώμη και μέλι μπορούν να κάνουν θαύματα στην επιδερμίδα σου.

Η βρώμη άλλωστε έχει ευεργετική επίδραση στο δέρμα λόγω της αντιοξειδωτικής της δράσης. Απολεπίζει απαλά, καθαρίζει σε βάθος το δέρμα από σκόνη ή λιπαρότητα και συντελεί στην εξαφάνιση τυχόν κοκκινίλων ή ερυθρότητας που μπορεί να εμφανίσεις

Είναι εξαιρετική επίσης για τους ευαίσθητους τύπους επιδερμίδας αλλά και σύμμαχος την ξηρής το χειμώνα, μιας και αναπληρώνει τη χαμένη υγρασία.

Η 39χρονη κάνει μια ήπια απολέπιση στο πρόσωπό της αναμειγνύοντας τα παραπάνω υλικά, ενώ τις ημέρες που το δέρμα της χρειάζεται μεγαλύτερη τόνωση και λάμψη, προσθέτει λίγο κουρκουμά στο κρεμώδες μίγμα που έχει δημιουργήσει.

Το καλό με τις DIY μάσκες προσώπου (ή scrubs) είναι ότι εσύ έχεις πλήρη έλεγχο των υλικών που βάζεις σε αυτές και που στη συνέχεια εφαρμόζεις στο πρόσωπο ή στα μαλλιά σου. Είναι και αυτός ένας λόγος που τις αγαπάμε τόσο πολύ, εμείς και τόσες celebrities ανά τον κόσμο.

Πηγή:madamefigaro.gr