Trends, Μόδα, Παπούτσια

Sneakers: Όλες οι νέες τάσεις για την άνοιξη 2022

Οι ανοιξιάτικες τάσεις στα sneakers και οι τόσες πολλές διαφορετικές επιλογές, δείχνουν πως αυτά είναι τα shoe trends που θα φοράμε non-stop τη νέα σεζόν. Βαδίζοντας προς την άνοιξη, αφήνουμε σιγά σιγά πίσω τις chunky μπότες και υποκύπτουμε σε sneakers, μπαλαρίνες,loafers και πιο μεταβατικά παπούτσια που θα μας οδηγήσουν σταδιακά στο καλοκαίρι. Running shoes, διάφανα sneakers, με πλατφόρμα, platform sneakers, κλασικά λευκά, είναι μερικές από τις τάσεις που ορίζουν μια ενημερωμένη γκαρνταρόμπα τώρα.

Η Vogue κατέγραψε όλα τα sneaker trends της άνοιξης 2022, όπως τα πρότειναν οι κορυφαίοι οίκοι μέσα από τα catwalks και μαζί τους συνδυασμούς που θα δημιουργήσετε με τα trending shoes τώρα.

Τα running shoes

Για χρόνια τα running shoes ήταν ταυτισμένα με το τρέξιμο και γενικότερα την γυμναστική. Τα catwalks της SS22 μας προτείνουν running shoes σε χρώματα όπως το μπλε, τα παστέλ και τα neon, ενω συναντάμε και nude sneakers στον οίκο Gucci. Ο τοπ συνδυασμός που θα ακολουθήσουμε την άνοιξη, είναι sneakers και φλοράλ φορέματα.

©EYTYS

Τα διάφανα sneakers

Τα transparent shoes είναι η τάση που είδαμε στους Loewe και The Row. Πρόκειται για rubber sneakers, με αδιάχρονη υφή, που την άνοιξη αντικαθιστούν τα wellies. Φορέστε τα με τα πιο αιθέρια φορέματα της γκαρνταρόμπας σας.

©LOEWE

Τα boxing shoes

Πρόκειται για μια τάση των 00s, που είχε μεγάλη απήχηση στους teenagers. Αυτά τα high top sneakers επιστρέφουν και το 2022, μέσα από τους οίκους Dior και Tod’s. Θα φορεθούν με πιο σπορ outfits και σίγουρα με ψηλές κάλτσες.

©TODS

Τα Converse style

Τα Canvas trainers είναι μια διαχρονική τάση της γκαρνταρόμπας. Τα Converse εμπνέουν τους σχεδιαστές και μας προτείνουν total black rubber toe sneakers, όπως στους οίκους Ann Demeulemeester και Yojhi Yamamoto, ενώ ο οίκος Marni τα παρουσιάζει σε μπλε εκδοχή.

©MARNI

Τα φουτουριστικά sneakers

Τα νέα ugly shoes, είναι τα νέα φουτουριστικά sneakers που ανακαλύψαμε στους οίκους Givenchy και Bottega Veneta.

©GIVENCHY

Τα λευκά sneakers

Τα white sneakers είναι η κλασική αξία που πάντα επιστρέφει. Στην συλλογή του οίκου Bottega Veneta τα λευκά sneakers είχαν ορειβατικό στυλ και rubber σόλα, ενώ τα κλασικά Stan Smith παραμένουν πάντα trend.

©BOTTEGA VENETA
Πηγή:vogue.gr