Προϊόντα, Πρόσωπο

Έχεις λιπαρή επιδερμίδα; Οι τροφές που πρέπει να προσθέσεις στην διατροφή σου

Οι περισσότερες γυναίκες ονειρεύονται μια λεία και φωτεινή επιδερμίδα, που λάμπει χωρίς να γυαλίζει. Γιατί η διαφορά είναι τεράστια και όσες έχετε μεικτό ή/και λιπαρό δέρμα καταλαβαίνετε ακριβώς τι εννοούμε. Η υπερβολική έκκριση σμήγματος δημιουργεί ατέλειες στην επιδερμίδα, ενώ αισθάνεσαι μονίμως το πρόσωπο σου λιπαρό και “βρώμικο”. Σίγουρα υπάρχουν αρκετοί λόγοι που επιβαρύνουν επιπλέον τον τύπο της επιδερμίδας σου, ωστόσο πρέπει να αντιμετωπίσει έξυπνα και μεθοδικά την σκληρή αλήθεια πως δεν πρόκειται ποτέ να απαλλαγείς από το λιπαρό δέρμα.

Άλλωστε δεν είναι αυτός ο στόχος σου. Αυτό που πραγματικά επιθυμείς είναι να ρυθμίσεις την λιπαρότητα και να μάθεις να ζεις μαζί της, χωρίς να πολεμάς με “σκληρά” προϊόντα καλλωπισμού το δέρμα σου. Το πρώτο βήμα για να πετύχεις τα παραπάνω είναι να φροντίσεις την διατροφή σου. Γιατί ως γνωστόν, οι τροφές που καταναλώνουμε παίζουν σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση της επιδερμίδας, ενώ πολλά τρόφιμα οφείλονται για την διατήρηση της καλής υγείας του δέρματος σου. Επομένως, όταν έχεις λιπαρή επιδερμίδα είναι σημαντικό να γνωρίζεις ποιες τροφές πρέπει να αποφεύγεις αλλά και ποιες θα σε βοηθήσουν να την διαχειριστείς καλύτερα.

Τροφές που πρέπει είναι να προσθέσεις στην διατροφή σου αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα:

Μπρόκολο

Μπορεί να μην εντάσσεται στις αγαπημένες σου επιλογές φαγητών, ωστόσο το πράσινο αυτό λαχανικό είναι ο καλύτερος σύμμαχος της επιδερμίδας σου καθώς περιέχει βιταμίνη Α και C, που εξασφαλίζουν μακροπρόθεσμα φωτεινότητα στο δέρμα σου. Επιπλέον, τα αντιοξειδωτικά που υπάρχουν στο μπρόκολο εμποδίζουν την υπερβολική παραγωγή σμήγματος.

Αβοκάντο

Υπάρχουν δεκάδες λόγοι για να βάλεις το αβοκάντο στην διατροφή σου. Ένας από αυτούς είναι και τα οφέλη που προσφέρει στην επιδερμίδα σου. Το αβοκάντο προλαμβάνει την υπερβολική έκκριση λιπαρότητας, ενώ ταυτόχρονα ενυδατώνει αποτελεσματικά το δέρμα.

Αγγούρι

Αποτελείται από 95% νερό, όποτε είναι η ιδανική τροφή που κρατάει σε βάθος ενυδατωμένο τόσο τον οργανισμό, όσο και το δέρμα. Το αγγούρι διαθέτει εξαιρετικές αντιοξειδωτικές ιδιότητες, επιτρέποντας του να λειτουργεί καταπραϋντικά προς την επιδερμίδα.

Μπανάνα

Το ήξερες ότι η υπερβολική έκκριση σμήγματος μπορεί να οφείλεται στην έλλειψη καλίου, φωσφόρου και μαγνησίου; Αν όχι, ξεκίνα να τρως καθημερινά μια μπανάνα, η οποία είναι πλούσια σε φώσφοροκάλλιομαγνήσιο και βιταμίνη Ε, συστατικά που θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις λεία και αψεγάδιαστη επιδερμίδα.

Εσπεριδοειδή

Τα εσπεριδοειδή είναι γεμάτα με βιταμίνη C. Πρόσθεσε στην διατροφή σου πορτοκάλια, γκρέιπφρουτ, μανταρίνια, λεμόνια καθώς είναι πλούσια σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά που καθιστούν λιγότερο λιπαρή την επιδερμίδα σου.

Πηγή:shape.gr