Celebrity Style, Trends, Μόδα, Παπούτσια

Strappy sandals: Το shoe trend που ήρθε για να μείνει

Η ιστορία των strappy sandals ξεκινά πίσω στην αρχαία Ρώμη. Τώρα όμως, επιστρέφουμε και πάλι στην τάση με τα απλά, μινιμαλιστικά και πρακτικά σανδάλια, που ταιριάζουν με όλα τα outfits, από επίσημα μέχρι πιο casual.

Στην Εβδομάδα Μόδας Νέας Υόρκης, επικράτησαν τα πέδιλα με λουράκια που αγκαλιάζουν τα πόδια και εκείνα με το προσαρμοζόμενο λουράκι στον αστράγαλο. Σα trendy σανδάλια που είδαμε στα catwalks στις κολεξιόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2022, ξεχώρισαν και οι διακοσμητικές λεπτομέρειες.

Αυτό που έκλεψε την παράσταση ήταν τα electric χρώματα, οι plush λεπτομέρειες, το crab style, και οι εντυπωσιακές πλατφόρμες. Τα σχέδια που πρόκειται να κυριαρχήσουν τον Φθινόπωρο/Χειμώνα του 2022, θα εστιάσουν περισσότερο στις πιο απλές και avant-garde γραμμές, συνήθως σε κλασικό μαύρο, με μεσαία ή ψηλά τακούνια.

Παρακάτω η Vogue συγκέντρωσε τις εμφανίσεις με strappy πέδιλα που ξεχώρισαν από τα catwalks, για να αντλήσετε έμπνευση.

©BRONX AND BANCO

Τα strappy sandals είναι trend σύμφωνα με την Εβδομάδα Μόδας Νέας Υόρκης

Τα σανδάλια αντικαθιστούν τα tennis shoes. Πολύχρωμα και εντυπωσιακά, το Bronx and Banco προτείνει τα Mexican ροζ σανδάλια.  Μπορούν ακόμη και να συνδυαστούν με διχτυωτές κάλτσες, δίνοντας τους έναν πιο cool χαρακτήρα. Στο σετ είδαμε επίσης ένα εντυπωσιακό μακρυμάνικο μπλε βελούδινο κορμάκι.

©CHRISTIAN SIRIANO

Christian Siriano

Ο σχεδιαστής Christian Siriano επέλεξε ένα ήσυχο, κομψό και διαχρονικό σχέδιο σε μαύρο χρώμα. Οι σταυροί των παπουτσιών με τα 3 λουράκια στο πίσω μέρος, συμπληρώνουν αρμονικά τα γαλάζια δερμάτινα midi φορέματα, τα μονόχρωμα denim looks, τις μαύρες midi φούστες και τα εμπριμέ μίνι φορέματα. Με τη σειρά τους εντυπωσίασαν και τα σχέδια με το εντυπωσιακό τελείωμα.

Jason Wu

Το χρώμα και το σχήμα των σανδαλιών που είχαν την υπογραφή του Καναδού και Ταϊβανέζου artist, ήταν από τα πιο ξεχωριστά. Το πορτοκαλί χρώμα έκανε χρωματική αντίθεση με το άσπρο και το μαύρο, μαζί με τα σετ με τις μίνι φούστες και τις μπλούζες με textures.

Εκτός από το ότι έχουν ιμάντες για να προσαρμόσουν το παπούτσι στους αστραγάλους, τα λουριά τέμνονται στο πίσω μέρος, δίνοντας ένα απροσδόκητο και εξαιρετικά εντυπωσιακό καρό σχέδιο.

©MICHAEL KORS

Michael Kors

Σε μια συλλογή που πέρασε από τα αστραφτερά paisley σε βολάν φορέματα και αργότερα σε σορτς, ο Michael Kors επιβεβαίωσε επίσης ότι τα πιο σοφιστικέ φορέματα θα φορεθούν με μινιμαλιστικά μαύρα σανδάλια. Τα ρούχα ήταν γεμάτα στρας και μακριά μανίκια και side cut-outs με λαιμόκοψη, τα παπούτσια είχαν τρία λουράκια, ξεκινώντας από το κάτω μέρος και στο τελείωμα ένα λουράκι που έδενε γύρω από τους αστραγάλους.

©ALTUZARRA

Altuzarra

Η συλλογή από Altuzarra για το Φθινόπωρο/Χειμώνα 2022 είναι εμπνευσμένη από τον ωκεανό και από τους μύθους και τα μυστήρια που βρίσκονται στον υποβρύχιο κόσμο. Αυτό γίνεται αντιληπτό στα χρώματα και τις υφές των ενδυμάτων. Μια ψηλή φούστα με irregular lines με λευκές λεπτομέρειες, και ένα ασορτί σακάκι, με μαύρα σανδάλια με επιβλητικές πλατφόρμες -μια λεπτομέρεια που κυριάρχησε την προηγούμενη σεζόν.

Πηγή:vogue.gr