Μόδα, Ρούχα

7 στιλιστικά λάθη που πρέπει να αποφύγεις όταν φοράς mini φούστα

Εάν χρειαζόταν να ξεχωρίσουμε ποια είναι η κορυφαία τάση της μόδας για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2022, αυτή θα ήταν δίχως αμφιβολία η mini φούστα. Σχεδιαστές και οίκοι μόδας όπως οι Miu Miu, Chanel, Dior, Missoni, Prada, Versace, Givenchy, Coperni, Balmain και Max Mara πρόσθεσαν τις mini φούστες στις SS22 συλλογές τους, είτε ως key item μία εμφάνισης είτε μέρος ενός co-ord. Οι κοντές φούστες αναδεικνύουν το sexiness και τη θηλυκότητα κάθε γυναίκας, ενώ τα τελευταία χρόνια έχουν ξεχαστεί οι κλισέ απόψεις που θέλουν τιςmini φούστες να φοριούνται αποκλειστικά από νεαρές γυναίκες. Ωστόσο, όπως κάθε κομμάτι της γκαρνταρόμπας μας, υπάρχουν κάποιες στιλιστικές συμβουλές που χρειάζεται να γνωρίζεις, ώστε να αποφύγεις τυχόν ατοπήματα στις εμφανίσεις σου.

Απόφυγε τις πολύ κοντές φούστες

Μπορεί ο οίκος Miu Miu να παρουσίασε στη συλλογή του για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2022, mini φούστες με μήκος ελάχιστων εκατοστών, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως ταιριάζουν σε όλους τους σωματότυπους και τα στιλ. Το σωστό είναι να προσαρμόσεις την εν λόγω τάση στο δικό σου ντύσιμο. Μείνει δηλαδή, μακριά από πολύ κοντές φούστες που σε κάνουν να νιώθεις άβολα ή που φοβάσαι πως εάν κάνεις κάποια κίνηση θα φανεί κάτι που δεν θέλεις. Προτίμησε να επενδύσεις σε φούστες με λίγο πιο μακρύ μήκος, που σε κάνουν να νιώθεις άνετα και επιτρέπουν ελευθερία κινήσεων.

Η λάθος γραμμή φούστας

Εκτός από το μήκος της φούστας, θα πρέπει να προσέξεις αρκετά και τη γραμμή της. Προσπάθησε να αποφύγεις τις mini φούστες με πολύ στενή γραμμή, το πλισέ και τα βολάν, αλλά και τις skater skirts, και προτίμησε mini φούστες σε Α γραμμή και φυσικά στο σωστό μέγεθος. Έτσι, το αποτέλεσμα θα είναι πιο κομψό.

Συνδυάζεις τις mini φούστες με λάθος παπούτσια

Υπάρχει ένας στιλιστικός κανόνας που λέει πως όσο πιο κοντή είναι η φούστα τόσο πιο χαμηλό θα πρέπει να είναι το μήκος του τακουνιού στα παπούτσια που θα φορέσεις. Όσον αφορά στις κοντές φούστες, τα ιδανικά παπούτσια είναι είτε τα flat είτε εκείνα με ελάχιστον τακούνι. Για παράδειγμα, τα παπούτσια με τετράγωνο τακούνι, τα kitten heels, τα loafers, οι μπαλαρίνες και τα sneakers είναι μερικές από τις πιο κομψές και safe επιλογές που μπορείς να κάνεις.

Ποιες μπότες ταιριάζουν με τις mini φούστες

Πιο συγκεκριμένα, εάν αποφασίσεις να συνδυάσεις τη mini φούστα σου με μπότες, προτίμησε να τη συνδυάσεις είτε με combat μποτάκια είτε με μπότες που φτάνουν μέχρι τη γάμπα. Απόφυγε δηλαδή τις over the knee μπότες, αφού το αποτέλεσμα δεν θα είναι τόσο κομψό.

Δεν υπάρχει αρμονία στο τελικό αποτέλεσμα

Ένας από τους λόγους που ξεχωρίζουμε το στιλ των Γαλλίδων είναι πως γνωρίζουν πως να δημιουργούν ισορροπία σε μία εμφάνιση. Για παράδειγμα, εάν φορέσεις μία mini φούστα, η οποία τονίζει τα πόδια σου, προτίμησε να τη συνδυάσεις με πουκάμισο, t-shirt ή μπλούζα που δεν είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικά.

Συνδυάζεις τις κοντές φούστες με cropped σακάκια

Αυτό το combo θεωρείται κάπως ξεπερασμένο, ενώ δημιουργεί ένα αλλόκοτο αποτέλεσμα, αφού φαίνεται πως χωρίζει σε τμήματα τη σιλουέτα. Προτίμησε να τις συνδυάσεις με πανωφόρια που φτάνουν ή ξεπερνούν ελάχιστα το σημείο που ξεκινά η φούστα, δημιουργώντας έτσι ένα πολύ σύγχρονο κοστούμι. Εναλλακτικά, μπορείς να τις συνδυάσεις με πιο μακριά πανωφόρια, όπως η καμπαρντίνα ή το παλτό, που δημιουργούν ένα κομψό και πολύ αρμονικό αποτέλεσμα.

Η “σωστή” και “λάθος” mini τζιν φούστα

Η περίοδος της άνοιξης είναι ιδανική για να προσθέσεις στη συλλογή σου μία mini τζιν φούστα. Ωστόσο, θα πρέπει να είσαι αρκετά προσεκτική, ώστε να κάνεις τη σωστή επιλογή. Απέφυγε τις τζιν φούστες με σκισίματα, ξεβάμματα ή ξέφτια, και προτίμησε πιο minimal σχέδια.

Πηγή:madamefigaro.gr