Προϊόντα, Πρόσωπο

Προϊόντα που εξαφανίζουν άμεσα τα σπυράκια σε ένα 24ωρο

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να να ξυπνάς με ένα νέο σπυράκι στο πρόσωπο.

Εκείνη τη στιγμή είσαι σε πραγματική απόγνωση. Επιστρατεύεις ό,τι προϊόν υπάρχει στο σπίτι, ψάχνεις μανιωδώς στο Google να διαβάσεις άρθρα για το πώς να απαλλαγείς γρήγορα από τα σπυράκια, καλείς την καλύτερη φίλη σου να την ρωτήσεις τι είχε κάνει εκείνη την ημέρα που το σπυράκι εμφανίστηκε την χειρότερη στιγμή;

Κατά γενική ομολογία τα σπυράκια εμφανίζονται τις χειρότερες στιγμές: όταν δεν έχετε τον χρόνο ή την υπομονή να περιμένετε να τελειώσει ο κύκλος ζωής τους για μια εβδομάδα και απλά θέλετε να φύγει αμέσως.

Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει κάποιος “μαγικός” τρόπος να εξαφανίζεται κάθε σπυράκι που εμφανίζεται στο πρόσωπο, ωστόσο υπάρχουν προϊόντα και tips -dos & don’ts – που μπορούν να το θεραπεύσουν άμεσα, να σας ανακουφίσουν από την φλεγμονή και να προσφέρουν επούλωση του ερεθισμένου δέρματος και να απαλλαγείτε νωρίτερα απ’ότι υπολογίζατε.

Το πρώτο και πιο σημαντικό tip είναι ο πάγος.

Όταν αντιμετωπίζετε ένα κόκκινο, φλεγμονώδες σπυράκι, κατευθυνθείτε στον καταψύκτη σας και μην το πειράξετε. «Η εφαρμογή πάγου απευθείας στο σπυράκι θα βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής, μειώνοντας το μέγεθος και την ορατότητα του σημείου», λέει η διασημή προσωπολόγος Candace Marino, στο Glamour UK. Τυλίξτε ένα παγάκι σε ένα λεπτό πανί και βάλτε το στο σημείο για τρία έως τέσσερα λεπτά. Επαναλάβετε όλη την ημέρα για να ανακουφίσετε τον πόνο και να μειώσετε προσωρινά το πρήξιμο.

Αντισταθείτε στην επιθυμία να το πειράξετε και φυσικά να το “σπάσετε”.

«Δεν είναι ποτέ καλή ιδέα να πειράζεις ένα σπυράκι», λέει η Elizabeth Tanzi, M.D., ιδρύτρια και διευθύντρια του Capital Laser and Skin Care και επίκουρη κλινική καθηγήτρια στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου George Washington. Τι είναι εντάξει; Η Tanzi συνιστά να χρησιμοποιείτε ένα πανί με ζεστό —«αλλά όχι ζεματιστό» νερό για να αφαιρέσετε το πύον πριν εφαρμόσετε οποιοδήποτε προϊόν.

Μην πιστεύετε κάθε DIY hack που βλέπετε.

Μπορεί να είναι δελεαστικό να ανακατεύεις ό,τι έχεις στο σπίτι και να το εφαρμόζεις στο σπυράκι, ωστόσο το πιθανότερο είναι να προκαλέσετε μεγαλύτερο ερεθισμό αναφέρει η Tanzi. Ακόμη και η οδοντόκρεμα δεν είναι θεραπεία, όπως πολλοί λανθασμένα πιστεύουν. Η καλύτερη θεραπεία είναι κάποιο εξειδικευμένο προϊόν και φυσικά η γνώμη των expert.

Στο κολάζ που ακολουθεί συγκεντρώσαμε προϊόντα που σας ανακουφίζουν άμεσα από τα σπυράκια και ηρεμούν στο μέγιστο δυνατό τη φλεγμονή:

Bioderma Sebum Global
Πηγή:bovary.gr