Trends, Γυναίκα, Μόδα

Diesel A/W ’22 | Η νέα συλλογή είναι αφιερωμένη στο denim

H συλλογή Diesel για τη σεζόν Fall/Winter 2022 προτείνει μία sexy και fun προσέγγιση στο ντύσιμο. Ο creative director, Glenn Martens παρουσίασε την πρώτη του συλλογή για το brand Diesel με κυρίαρχο πρωταγωνιστή το denim.

Diesel A/W '22 | Η νέα συλλογή είναι αφιερωμένη στο denim

“Η δυναμική της Diesel είναι το ότι μιλάμε σε τόσους πολλούς ανθρώπους και έτσι μπορούμε να προωθήσουμε τη βιωσιμότητα και  να πειραματιστούμε. Είναι καθαρόαιμα κομμάτια Diesel – τα φοράτε στο λεπτό και να ζείτε τη ζωή σας. For Successful Living!” όπως δήλωσε ο Glenn Martens.

Diesel

Υπάρχουν τέσσερα θέματα στη συλλογή: denim, utility, pop και artisanal. Τα υλικά συγκρούονται και αντιπαραβάλλονται, οι υφές αλληλεπιδρούν και κάθε look είναι ολοκληρωμένο.

Diesel
Diesel

Τα τζιν είναι σχεδόν κατεστραμένα στη μέση, σαν να κρέμονται από μια κλωστή, αλλά κρατιούνται από μια εσωτερική ζώνη. Μια denim oversized ζώνη δίνει την αίσθηση της φούστας, ενώ τα περισσότερα τζιν στη συλλογή προέρχονται από τη Diesel Library, που αποτελείται από τα πιο βιώσιμα denim του brand.

Diesel

Εκτός από το “αληθινό” τζιν υπάρχει το trompe l’oeil (όπως ένα τυπωμένο catsuit), η ύφανση ζακάρ που δίνει την αίσθηση του used τζιν, ή denim με επεξεργασία επίστρωσης φιλμ για δομή και λάμψη σε σακάκια και παντελόνια.

Οι κουκούλες ξεπηδούν μέσα από φορέματα, τα flight jackets είναι διπλής όψεως, ενώ άλλες κουκούλες και trackpants κόβονται αποκαλύπτοντας τα στρώματα της επένδυσης που υπάρχουν εσωτερικά.

Diesel
Diesel

Τα φορέματα είναι σε ποπ, μεταλλικό ροζ χρώμα, με πλεκτά με λογότυπο “D” πάνω στο στήθος. Η μεταλλιζέ μίνι φούστα και ζακέτα κλείνουν με κόπιτσες, ενώ οι κουκούλες και τα παντελόνια από την Diesel Sport είναι ιδανικά είτε για άθληση είτε για clubbing.

Diesel

Το upcycled ύφασμα ενώνεται με το denim για να δημιουργήσει χειροποίητα κομμάτια “Peel Off”, σαν να έχουν ξεκολλήσει οι αφίσες από τον τοίχο. Η οrganza είναι από ανακυκλωμένο υλικό και χρησιμοποιείται σε μίνι φορέματα με μακριά μανίκια και βαθύ ντεκολτέ. Το τζιν έχει κοπεί στο χέρι και με τις ίνες τους δημιουργήθηκαν παλτά που δίνουν την αίσθηση της ψεύτικης γούνας.

Η συλλογή περιλαμβάνει επίσης τα πρώτα κομμάτια που δημιουργήθηκαν από πλήρως ανακυκλωμένο τζιν, βαμβάκι και ελαστίνη και είναι βαμμένα με indigo χρώμα χωρίς χρήση νερού. Η Diesel κατασκευάζει νέα νήματα από τα απορρίμματα της παραγωγής της, δημιουργώντας μια καινοτόμο σειρά: την Diesel Rehab Denim, σε συνεργασία με τους ειδικούς βιωσιμότητας υφασμάτων Tejidos Royo.

Diesel

Τα sneakers της φετινής σεζόν, τα Prototype CR, έχουν σταυρωτό λουρί και μοιάζει να είναι τυλιγμένο με ζώνες, ενώ τα ψηλοτάκουνα σανδάλια έχουν το λογότυπο “D” στο μπροστινό επάνω μέρος. Το λογότυπο “D” επαναλαμβάνεται σε μεταλλικές τσάντες, backpacks και τσάντες cross-body.

Diesel Stores

Golden Hall Μαρούσι

Αγίας Σοφίας 12 Θεσσαλονίκη

attica, the department store

Κεντρική διάθεση Gruppo Pagoni

www.eponymoshop.com

Φωτογραφίες: Courtesy of Diesel

Πηγή:madamefigaro.gr