Trends, Μόδα, Ρούχα

endi, Alberta Ferretti, Roberto Cavalli | Τα highlights της πρώτης ημέρας από την εβδομάδα μόδας στο Μιλάνο

Η εβδομάδα μόδας του Μιλάνου σήκωσε αυλαία χθες, Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου, σε μία ημέρα που ήταν γεμάτη από shows και νέες συλλογές. Οίκοι μόδας και σχεδιαστές παρουσίασαν τις collections τους για τη σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 2022-2023 και κατ’ επέκταση τις νέες τάσεις που θα μας απασχολήσουν την επόμενη σεζόν.

Εάν υπάρχει ένα κοινό χαρακτηριστικό που ξεχωρίσαμε από όλες τις συλλογές δεν είναι απαραίτητα μία συγκεκριμένη τάση. Είναι όμως μία κάπως διαφορετική προσέγγιση στο γυναικείο ντύσιμο. Η γυναίκα του 2022 δεν διστάζει να τονίσει τη θηλυκότητα της, εκφράζοντας την όμως με έναν πιο δυναμικό τρόπο. Οι συλλογές που ξεχωρίσαμε, δηλαδή των οίκων Fendi, Alberta Ferretti και Roberto Cavalli είχαν ένα επιπλέον χαρακτηριστικό. Είναι ολοκληρωμένες και προσφέρουν ό,τι χρειάζεται να έχει στη γκαρνταρόμπα της κάθε σύγχρονη γυναίκα που επιθυμεί να αποπνέει κομψότητα και φινέτσα σε κάθε πιθανή περίσταση χωρίς ωστόσο να ντύνεται από την κορυφή ως τα νύχια αποκλειστικά με τις τάσεις.

Fendi

Ο Kim Jones, καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Fendi, παρουσίασε τη F/W 22-23 συλλογή του, η οποία είναι μία από τις ωραιότερες που έχει δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια. Ο σχεδιαστής οραματίστηκε τη γυναίκα του 2022 να πηγαίνει στο γραφείο, σε συσκέψεις, σε χαλαρές βόλτες, σε ραντεβού με τον σύντροφο της και δημιούργησε ρούχα που θα τη βοηθήσουν να πετύχει έναν σημαντικό στόχο. Να νιώθει αυτοπεποίθηση με ό,τι φορά, πετυχαίνοντας άψογη ισορροπία ανάμεσα σε θηλυκότητα και δυναμισμό.

Διαφάνειες, ημι-διάφανα ντραμπέ τοπ, δαντέλες που αποπνέουν πολυτέλεια, κορσέδες φορεμένοι επάνω από αυστηρά bottom down πουκάμισα, εμπριμέ see through φορέματα, δερμάτινες pencil φούστες με shearling λεπτομέρειες, γραμμές που αγκαλιάζουν τη γυναικεία σιλουέτα, αναδεικνύοντας την με ένα sexy αλλά και σοφιστικέ τρόπο. Όσον αφορά στη χρωματική παλέτα της συλλογής, είναι εξίσου ενδιαφέρουσα. Η collection ξεκίνησε με τη Bella Hadid και τα υπόλοιπα μοντέλα να φορούν δημιουργίες σε pastel τόνους ενώ δεν έλειψαν οι χρωματιστές λεπτομέρειες σε κόκκινο. Το navy blue και το καφέ, το γκρι και το baby blue, το πράσινο mint στην πιο dusty εκδοχή του, αλλά και το μπεζ είναι μερικές ακόμα από τις αποχρώσεις που προτείνει ο Kim Jones για την επόμενη σεζόν.

Fendi, Alberta Ferretti, Roberto Cavalli | Τα highlights της πρώτης ημέρας από την εβδομάδα μόδας στο Μιλάνο
fendi
fendi

Alberta Ferretti

“Πριν από την πανδημία, η μόδα “μιλούσε” πολύ δυνατά και μετά σιώπησε για δύο χρόνια. Τώρα, οι γυναίκες θέλουν να ζήσουν”. Στη νέα της συλλογή για το φθινόπωρο και τον χειμώνα του 2022-2023, η Alberta Ferretti αποφάσισε να περάσει ένα σημαντικό μήνυμα σε όλες τις γυναίκες. Δηλαδή, να φορούν ό,τι τους φτιάχνει τη διάθεση σε κάθε περίσταση, όσο casual ή formal κι αν είναι. Ακριβώς για αυτό, η collection της περιλαμβάνει πλεκτά πουλόβερ με metallic όψη, συνθετικές γούνες σε έντονα χρώματα όπως το μοβ και το μπλε, παντελόνια σε loose γραμμή και βελούδινο ύφασμα, αλλά και παντελόνια με ασημένιες παγιέτες που φοριούνται από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Όσον αφορά στο party dressingη Alberta Ferretti εμπνεύστηκε από τα 60s και δημιούργησε mini φορέματα με γιακάδες και βολάν, αλλά και εντυπωσιακά μακριά φορέματα με διαφένειες και φτερά.

Alberta Ferretti
Splash News / Ideal image
Alberta Ferretti
Splash News / Ideal image

Roberto Cavalli

Ο οίκος Roberto Cavalli είναι ιδιαίτερα αγαπητός από τις celebrities. Από τη Zendaya που επέλεξε να φορέσει vintage Cavalli φόρεμα στην πρεμιέρα της ταινίας “Spiderman” μέχρι την εμφάνιση της Jennifer Lopez στο press trip για την ταινία της “Marry Me”, ο Fausto Puglisi, creative director του οίκου προσελκύει με τις δημιουργίες του διάσημες γυναίκες χωρίς ιδιαίτερο κόπο.

Για τη νέα συλλογή του, ο σχεδιαστής ακολούθησε συνδύασε το sexiness με τον δυναμισμό με έναν πιο bold τρόπο συγκριτικά με τον Kim Jones. Συγκεκριμένα, ανέδειξε τα animal prints μέσα από παλτό, κολάν, blazer με boxy ώμους και mini φορέματα. Στο δεύτερο μέρος της συλλογής, ο Fausto Puglisi τίμησε τη στιλιστική αξία του μικρού μαύρου φορέματος, δημιουργώντας διαφορετικές εκδοχές του.

Roberto Cavalli
Roberto Cavalli

Πηγή:madamefigaro.gr