Γυμναστική, Γυναίκα, Υγεία

Joan MacDonald: H απίστευτη ιστορία της 75χρονης fitness influencer

Η Joan MacDonald ήταν 70 χρονών, ζύγιζε 90 κιλά και έπαιρνε φάρμακα για την πίεση και την χοληστερίνη της. Μέσα σε πέντε χρόνια, όμως, κατάφερε να αλλάξει τη ζωή της, να χάσει 30 κιλά, να σταματήσει την φαρμακευτική αγωγή της και να γίνει μία από τις μεγαλύτερες fitness influencers στο Instagram.

Το 2016, η Joan από τον Καναδά δεν έκανε καθόλου γυμναστική, πονούσε λόγω αρθρίτιδας και το μόνο που χρειαζόταν ήταν κάποιος να την πείσει να κάνει μια αλλαγή στη ζωή της. Η κόρη της που εργάζεται σαν γυμνάστρια και bodybuilder την έπεισε να γραφτεί σε ένα πρόγραμμα “αλλαγής σώματος”, το Wonder Woman. Όπως δήλωσε η ίδια σε συνέντευξή της στο Good Morning America “είχα κουραστεί να είμαι κουρασμένη. Επιβίωνα δεν ζούσα”.

Η 70χρονη ξεκίνησε ένα πρόγραμμα με ασκήσεις με βάρη, 8 ώρες ύπνου, αρκετή κατανάλωση νερού και ένα πρόγραμμα διατροφής και είδε αποτελέσματα μετά από ένα μόλις μήνα. Είχε κάποιες δύσκολες μέρες αλλά είχε καταφέρει να χάσει 4,5 κιλά και να νιώθει καλύτερα στην υγεία της. Μέσα σε ένα χρόνο όχι μόνο κατάφερε να χάσει 30 κιλά αλλά σταμάτησε τα φάρμακα για την πίεσή της. Πέντε χρόνια μετά σταμάτησε όλα τα χάπια που έπαιρνε και πλέον μπορεί να σηκώσει στο γυμναστήριο βάρη 35 κιλών.

“Τίποτα δεν είναι μαγικό. Είναι δουλειά, αλλά είναι δουλειά που μπορείς να απολαύσεις. Στο τέλος θα είσαι πιο δυνατή και πιο υγιής και αυτό είναι που έχει σημασία”, δήλωσε η Joan. Πλέον κάνει γυμναστική πέντε φορές την εβδομάδα και μοιράζεται το fitness ταξίδι της στο Instagram της όπου έχει πάνω από 1.6 εκατομμύρια followers όλων των ηλικιών.

Η ιδέα για τα social media ήταν της κόρης της, Michelle, αφού η ίδια δεν χρησιμοποιούσα καλά καλά smartphone. “Δεν είχα καταλάβει ότι με αυτές τις εφαρμογές, οι άνθρωποι επικοινωνούν” λέει η influencer που εκτός απο το Instagram έχει δικό της κανάλι στο YouTube και μία δική της fitness εφαρμογή μέσα από τα οποία προσπαθεί να πείσει τον κόσμο ‘να σηκωθεί από τον καναπέ και να κινηθεί”.

Πηγή:madamefigaro.gr