Lifestyle, Trends, Μόδα, Ρούχα

Platform heels: Το απόλυτο party shoe της άνοιξης και πώς θα το φορέσετε

Τι έχουμε να ζηλέψουμε από τα 70s; Πολλά. Την ανεξαρτησία, τις covid-free νύχτες, το ξέφρενο κέφι και το αίμα μίας νεολαίας που έβραζε για κοινωνική αλλαγή. Εννοείται πως από τη λίστα δε θα μπορούσαν να λείπουν τα ρούχα και τα αξεσουάρ της εποχής που δόξασε το παντελόνι καμπάνα, τα κολάν και τα κορμάκια γυμναστικής αλλά και τα platform παπούτσια. Μπορεί η Donatella Versace ως λάτρης των ξέφρενων πάρτυ και της ατελείωτης διασκέδασης να κόντεψε να παρανοήσει με την κλεισούρα της καραντίνας και την άνοδο του loungewear, ωστόσο το αντιδραστικό της πνεύμα αποτέλεσε μία ανάσα σωτηρίας για όλους μας. Η φθινοπωρινή συλλογή της ήταν γεμάτη μονοχρωματικά σύνολα που αποτελούνταν από μίνι φορέματα σε άλφα γραμμή και τις “Medusa” γόβες, το παπούτσι που τάραξε τα νερά της προηγούμενης σεζόν. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα εξαιρετικά ψηλό παπούτσι με μεγάλη πλατφόρμα στο μπροστινό μέρος και ακόμη μεγαλύτερο τακούνι (15 εκατοστών), δύο χαρακτηριστικά του, που δε στάθηκαν στιγμή εμπόδιο στην ανάδειξή του ως το απόλυτο It shoe.

imaxtree.com

Και ενώ πολλοί πιστεύανε πώς επρόκειτο για μία ακόμη εφήμερη τάση της μίας σεζόν, οι πασαρέλες της άνοιξης ήρθαν να αποδείξουν το ακριβώς αντίθετο. Με τη Versace να προπορεύεται και τους οίκους Lanvin, Saint Laurent και Valentino να ακολουθούν, οι πασαρέλες γέμισαν με νέες εκδοχές του εξωπραγματικά ψηλού και αδιαμφισβήτητα σέξι παπουτσιού. Στη Versace η γόβα έγινε πέδιλο με λεπτά λουράκια και παστέλ mule, στον Saint Laurent ογκώδη Μary Janes και πέδιλο με μπαρέτα στον αστράγαλο και στον Lanvin μεταλλιζέ και μαύρα πέδιλα με χιαστί λεπτομέρεια στο κουντεπιέ. Οι τρόποι να τα ενσωματώσετε στην καθημερινότητά σας ποικίλουν. Τα αγαπάμε με μπλέιζερ σε χαλαρή γραμμή και ζώνη στη μέση, μίνι σατέν φορέματα, κορσέδες νέας γενιάς, vinyl ή δερμάτινα παντελόνια αλλά και εμπριμέ catsuit.

imaxtree.com
imaxtree.com
imaxtree.com

Από τις 23 έως τις 27 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε η Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνου και όπως είναι αναμενόμενο οι δρόμοι της πρωτεύουσας της μόδας γέμισαν με τα πιο cool μεταβατικά σύνολα που μας προετοιμάζουν για την άνοιξη. Πρωταγωνιστές των περισσότερων look υπήρξαν φυσικά τα ογκώδη παπούτσια με τη μεγάλη φιάπα. Αν αναρωτιέστε πώς θα τα φορέσετε, παρακάτω συγκεντρώσαμε τους ωραιότερους συνδυασμούς για να γεμίσετε ιδέες.

imaxtree.com
imaxtree.com
imaxtree.com
imaxtree.com
imaxtree.com
imaxtree.com
imaxtree.com
Πηγή:madamefigaro.gr