Διατροφή, Υγεία

Πέντε τροφές που σε κάνουν να δείχνεις κουρασμένη

Όσο κονσίλερ και αν βάζεις το πρωί για να καλύψεις τους μαύρους κύκλους, δυστυχώς οι μέρες είναι μεγάλες και οι υποχρεώσεις πολλές και διάφορες. Έτσι, το να δείχνεις ξεκούραστη και φρέσκια είναι δύσκολη υπόθεση. Αν και το make up βοηθάει, σίγουρα θα θέλεις να μάθεις ότι για την κουρασμένη όψη σου οφείλεται και το φαγητό σου. Δώσε προσοχή σε αυτές τις τροφές που ακολουθούν για να αποφύγεις τους μαύρους κύκλους για πάντα!

5 τροφές που σε κάνουν να δείχνεις κουρασμένη:

1) Το αλάτι

Αν και λίγο αλάτι στο φαγητό σου είναι απαραίτητο, πρέπει να γνωρίζεις ότι οι τροφές που περιέχουν μεγάλες ποσότητες αλατιού συνήθως σε αφυδατώνουν, δηλαδή ξηραίνουν το δέρμα σου και σε κάνουν να δείχνεις πολύ πιο κουρασμένη. Το καλύτερο είναι να επιλέγεις άλλες τροφές με χαμηλό νάτριο ή φαγητά που παίρνουν τη γεύση τους από άλλα μπαχαρικά και όχι από το αλάτι.

2) Τα τεχνητά γλυκαντικά

Μπορεί όλοι να κατηγορούν την κανονική ζάχαρη για την ακμή, αλλά και τα τεχνητά γλυκαντικά ίσως είναι χειρότερα, καθώς σε κάνουν να δείχνεις πρησμένη. Αυτό συμβαίνει επειδή περιέχουν ασπαρτάμη, που είναι ένα τεχνητό γλυκαντικό συνδεδεμένο με τους πόνους στις αρθρώσεις, το οποίο βέβαια μπορεί να σε κάνει να λαχταράς μετά περισσότερη ζάχαρη. Προτίμησε καλύτερα τροφές με φυσικά σάκχαρα, όπως τα φρούτα, προκειμένου να αποφύγεις όλα τα αρνητικά της ζάχαρης.

3) Το αλκοόλ

Οτιδήποτε περισσότερο από 1 ποτήρι κρασί στο δείπνο σου μπορεί να σε αφυδατώσει σοβαρά, απορροφώντας τη λάμψη που έχει μείνει στο δέρμα σου. Εάν όμως δεν μπορείς να το αποφύγεις, προσπάθησε να πίνεις ανάμεσα στα ποτά και νερό, για να μην αφυδατωθείς εντελώς.

4) Οτιδήποτε τηγανητό

Οι τηγανητές πατάτες, τα τηγανητά αυγά και γενικά οποιαδήποτε τροφή μαγειρευμένη στο τηγάνι είναι ο χειρότερος εχθρός για το δέρμα σου. Αυτές οι τροφές είναι γεμάτες λάδι και ακόρεστα λιπαρά, πράγμα που σημαίνει ότι θα βουλώσουν τις αρτηρίες και θα σκληρύνουν τα κύτταρα του αίματος, κάνοντας το δέρμα σου να δείχνει θαμπό και κουρασμένο. Επίσης, αυτές οι τροφές σου προσθέτουν κιλά και καταστρέφουν και το υπόλοιπο σώμα σου.

5) Τα κατεψυγμένα επεξεργασμένα κρέατα

Τα συντηρητικά που περιέχουν αυτά τα κρέατα, όπως το λουκάνικο ή το μπέικον, σε κάνουν να δείχνεις ωχρή και κουρασμένη, γι’ αυτό προσπάθησε να μειώσεις τις ποσότητες που τρως από αυτά εάν θέλεις να κρατήσεις λαμπερή την επιδερμίδα σου.

Πηγή:madamefigaro.gr