Trends, Μόδα

5 τάσεις που ξεχωρίσαμε από τη νέα F/W 22 συλλογή του οίκου Chanel

Η εβδομάδα μόδας του Παρισιού έφτασε αισίως στο τέλος της με τον οίκο Chanel να ρίχνει αυλαία σε έναν μήνα γεμάτο από fashion shows, νέες συλλογές και τάσεις που αφορούν τη σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 2022-2023. Η επίδειξη μόδας πραγματοποιήθηκε ανήμερα στην Ημέρα της Γυναίκας, έλαβε χώρα στο Grand Palais Éphémère στην Place Joffre του Παρισιού και ήταν ένα ταξίδι στον χρόνο, αλλά και την ιστορία του γαλλικού οίκου.

Για ακόμα μία συλλογή, η Virginie Viard αποφάσισε να ανατρέψει στα αρχεία της Chanel και να τιμήσει ένα στοιχείο που λάτρευε η ιδρύτρια του οίκου, Gabrielle Chanel. Ο λόγος για το tweed ύφασμα. Για τη δημιουργία της collection, η καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου επισκέφτηκε τον ποταμό Tweed που βρίσκεται στη Σκωτία, μία τοποθεσία που λάτρευε η σχεδιάστρια, αφού εκεί υπήρχαν τεχνίτες που δημιουργούσαν το tweed ύφασμα. Εκτός αυτού, η Mademoiselle συνήθισε να ταξιδεύει στον εν λόγω προορισμό με τον σύντροφο της, Δούκα του Westminster. Στις φωτογραφίες που είχαν δει τότε το φως της δημοσιότητας, η Gabrielle Chanel φορά ρούχα που έχει δανειστεί από τον αγαπημένο της -άλλωστε ήταν γνωστή για την προτίμηση της στο ανδρόγυνο ντύσιμο- και γαλότσες. Όπως δήλωσε η Virginie Viard στον Τύπο για τη συλλογή της “Δεν υπάρχει τίποτα πιο sexy από το να φοράς τα ρούχα του ανθρώπου που αγαπάς”.

Το tweed ύφασμα, το στιλ της Gabrielle Chanel, αλλά και η δεκαετία του ’60 ήταν οι βασικοί πυρήνες έμπνευσης για τη Virginie Viard, η οποία για τη συλλογή που αφορά τη σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 2022-2023 δημιούργησε ρούχα που αφορούν κάθε σύγχρονη γυναίκα, ανεξαρτήτου ηλικίας.

Οι τάσεις που ξεχωρίσαμε από τη συλλογή

#1

Τα παλτό είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην collection. Όπως προτείνει η Virginie Viard, τα παλτό σε χρωματιστά καρό αλλά και έντονες αποχρώσεις είναι σίγουρα must have για τον χειμώνα του 2023.

5 τάσεις που ξεχωρίσαμε από τη νέα F/W 22 συλλογή του οίκου Chanel
chanel
chanel

#2

Το φθινόπωρο και ο χειμώνας 2022-2023 πρόκειται να έχει αρκετό χρώμα σύμφωνα με τον γαλλικό οίκο. Τα δερμάτινα παντελόνια παραμένουν στην επικαιρότητα και συγκεκριμένα στην κρεμ εκδοχή τους, ενώ συνδυάζονται τέλεια με πουλόβερ σε εξίσου χαρούμενα χρώματα όπως το baby pink.

chanel

#3

Οι πλεκτές ζακέτες ήταν επίσης ένα από τα κομμάτια που ξεχωρίσαμε από την collection της Chanel. Η Virginie Viard δημιούργησε πλεκτές ζακέτες με 60s αισθητική, πρόσθεσε λεπτές ζώνες που τονίζουν τη μέση και μάλλινα καλσόν που υπόσχονται έναν χειμώνα γεμάτο coziness και φινέτσα.

Chanel
Chanel

#4

Τα ταγιέρ και συγκεκριμένα σε tweed ύφασμα ήταν ακόμα μία από τις τάσεις που ξεχωρίσαμε. Ωστόσο, το ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως οι φούστες απέκτησαν midi μήκος και low rise εφαρμογή.

Chanel
Chanel
Chanel

#5

Maxi εφαρμοστά φορέματα σε μαύρη δαντέλα και μαύρα co-ords σε sparkly ύφασμα. Το party dressing του οίκου Chanel αποπνέει πολυτέλεια και διαχρονικότητα.

Chanel
Chanel
Chanel

Πηγη:vogue.gr