Προϊόντα, Πρόσωπο

Η ολική και βαθιά αποτοξίνωση για λαμπερή και υγιή επιδερμίδα

Ρύποι, κατάλοιπα προϊόντων styling και μακιγιάζ, ιδρώτας, λιπαρότητα, σμήγμα, τοξίνες: είναι οι κύριοι παράγοντες που στερούν τη λάμψη της επιδερμίδας και των μαλλιών σου. Αξίζει να αφιερώσεις χρόνο για ένα ολοκληρωμένο reset αναζωογόνησης σε μαλλιά, πρόσωπο και σώμα.

Μαλλιά

Η διαδικασία αποτοξίνωσης των μαλλιών αποσυμφορεί τους θύλακες της τρίχας, ευεργετεί τη μικροκυκλοφορία στο τριχωτό της κεφαλής και προάγει την υγιή ανάπτυξη των μαλλιών. Επιπλέον, το υγιές τριχωτό, απαλλαγμένο από λιπαρότητα, σημαίνει συνολικά πιο υγιή και λαμπερά μαλλιά από τις ρίζες έως τις άκρες. Ξεκίνησε βρέχοντας καλά τα μαλλιά σου με χλιαρό νερό και με ένα εξειδικευμένο scrub για το τριχωτό κάνε μασάζ για μερικά λεπτά σε όλο σου το κεφάλι ώστε να απομακρυνθούν τα νεκρά κύτταρα και όλα τα κατάλοιπα που στερούν την υγιή όψη τους.

Μπορείς, επίσης, αντί να κάνεις μασάζ με τα δάχτυλα, να χρησιμοποιήσεις μια ειδική βούρτσα με τρίχες σιλικόνης, που εξασφαλίζει ακόμα πιο βαθύ καθαρισμό. Στη συνέχεια ξέπλυνε το scrub και λούσε τα μαλλιά σου με σαμπουάν detox ή για βαθύ καθαρισμό. Συνήθως αυτά τα σαμπουάν έχουν διάφανη υφή. Ολοκλήρωσε με μια μάσκα αποτοξίνωσης με άργιλο και έλαιο τεϊόδεντρου, που απορροφά τη λιπαρότητα και το σμήγμα και φρεσκάρει το τριχωτό. Για να ξεμπλέξεις εύκολα τα μαλλιά σου, αφού ξεβγάλεις τη μάσκα, εφάρμοσε στις άκρες τους ένα κοντίσιονερ και ξέβγαλέ τα στο τέλος με κρύο νερό ώστε να κλείσουν τα λέπια της τρίχας και να ενισχύσεις τη λάμψη τους. Αυτή την τελετουργία μπορείς να την ακολουθείς μία με δύο φορές τον μήνα και θα σε βοηθήσει αν έχεις λιπαρότητα ή αν θέλεις να μακρύνεις πιο γρήγορα τα μαλλιά σου.

Πρόσωπο 

Το βράδυ είναι η ιδανική στιγμή για αποτοξίνωση της επιδερμίδας του προσώπου και του λαιμού σου. Πρώτο βήμα είναι το ντεμακιγιάζ με νερό micellar ή ένα balm και στη συνέχεια ο καθαρισμός με με αφρό ή με τζελ χρησιμοποιώντας τα δάχτυλα ή μια συσκευή καθαρισμού, όπως η Luna της Foreo. Έτσι, θα απομακρύνεις σχολαστικά τους ρύπους, το σμήγμα και τα υπολείμματα του μακιγιάζ. Τώρα, που το πρόσωπό σου είναι καθαρό, είναι η κατάλληλη στιγμή να απλώσεις μια μάσκα απολέπισης με οξέα, όπως το σαλικυλικό, ή μια μάσκα με ενεργό άνθρακα ή με άργιλο, που απομακρύνει τις τοξίνες. Αφαίρεσε τη μάσκα μετά από 15 λεπτά και σκούπισε το πρόσωπό σου με ταμποναριστές κινήσεις χρησιμοποιώντας χαρτί και όχι πετσέτα, καθώς η πετσέτα συγκρατεί ρύπους και μικρόβια που μπορεί να εισχωρήσουν στους ανοιχτούς πόρους της επιδερμίδας σου.

Το ολικό detox του προσώπου δε σταματά εδώ. Πρέπει να περιποιηθείς και την επιδερμίδα των χειλιών σου. Εφάρμοσε ένα scrub χειλιών και τρίψε καλά την επιφάνειά τους με τα δάχτυλά σου ή με μια μαλακή οδοντόβουρτσα. Στη συνέχεια άπλωσε στο πρόσωπο και στον λαιμό σου έναν ορό νύχτας για αποτοξίνωση και λάμψη, την κρέμα φροντίδας σου και μια μάσκα χειλιών που θα την αφήσεις να δράσει όλο το βράδυ. Αν δεν έχεις μάσκα χειλιών, εφάρμοσε γενναιόδωρες στρώσεις από ένα θρεπτικό balm με βούτυρο καριτέ και έλαια.

Σώμα

Η περιποίηση του σώματος ξεκινά πριν μπεις στο ντους. Με μια ειδική βούρτσα για dry brushing κάνε μασάζ στη στεγνή επιδερμίδα σου με ανοδικές κυκλικές κινήσεις, ξεκινώντας από τους αστραγάλους με φορά προς το ντεκολτέ. Αυτή η τελετουργία ενεργοποιεί τη μικροκυκλοφορία, ενισχύει την κυτταρική ανανέωση και απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα. Έτσι, βελτιώνεται η “όψη φλοιού πορτοκαλιού”, η υφή της επιδερμίδας λειαίνεται, ενώ γίνεται πιο δεκτική στην απορρόφηση των υπόλοιπων προϊόντων περιποίησης που θα εφαρμόσεις. Στη συνέχεια και πλέον μέσα στο ντους βρέξε την επιδερμίδα σου και άπλωσε ένα scrub σώματος.

Αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα, που εμφανίζει σπυράκια και μαύρα στίγματα στην πλάτη και στο ντεκολτέ, μπορείς να εντάξεις ένα επιπλέον βήμα αποτοξίνωσης απλώνοντας μια μάσκα σώματος με άργιλο. Όπως και η αντίστοιχη του προσώπου, απορροφά το σμήγμα και εξισορροπεί τη λιπαρότητα. Μετά από 15 λεπτά ξέπλυνε τη μάσκα με χλιαρό νερό και συνέχισε με το αφρόλουτρό σου. Χρησιμοποίησε μια  καθαρή πετσέταγια να σκουπίσεις το σώμα σου και ολοκλήρωσε την τελετουργία περιποίησης απλώνοντας ένα λάδι θρέψης ή μια ενυδατική κρέμα.

Πηγή:shape.gr