Trends, Μόδα

10 styling tips από τις street style εμφανίσεις στο Παρίσι

Η Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι για τις συλλογές της σεζόν Φθινόπωρο- Χειμώνας 2022-23 ανήκει ήδη στο παρελθόν, οι προτάσεις όμως των σχεδιαστών στην πασαρέλα και οι street style εμφανίσεις των καλεσμένων θα μας απασχολήσουν αρκετό καιρό ακόμα. Είναι, εξάλλου, αυτές που δημιουργούν τις τάσεις και τα κομμάτια που ξεχωρίσουν κάθε εποχή. Και μπορεί τα items των κολεξιόν να απευθύνονται στην επόμενη σεζόν, όμως τα street style looks των insiders της μόδας απευθύνονταν στο ντύσιμο της εποχής, την άνοιξη, και πολλά από τα ρούχα και τα αξεσουάρ των looks τους βασίστηκαν στις SS’22 συλλογές.

Τα styling tips από το street style

Το street style του Παρισιού ήταν πλούσιο και ποικίλο. Τα shows εξάλλου επέστρεψαν στα “φυσικά” events και ο χώρος της μόδας φρόντισε να το γιορτάσει δίνοντας το παρών στα περισσότερα απ’ αυτά. Celebrities και διάσημες fashionistas βρέθηκαν στο front row, φροντίζοντας να τιμήσουν κάθε φορά με τα outfits τους τον οίκο και τον σχεδιαστή που παρουσίαζε κολεξιόν. Dior, Louis Vuitton, Valentino, Loewe και Miu Miu ήταν από τα runways που συγκέντρωσαν στους δρόμους έξω από τα venues πολύ ενδιαφέρουσες εμφανίσεις.

Αν, λοιπόν, μπορούμε να συνοψίσουμε σε μία 10άδα τα styling tips από τις street style εμφανίσεις στο Παρίσι, αξίζει να αναφερθούμε στα εξής:

-Ο συνδυασμός γόβα – κάλτσαloafers – κάλτσα επιστρέφει.

-Οι micro -mini φούστες – που έκανε top trend η συλλογή SS’22 της Miu Miu- ταιριάζουν άψογα με κλασικά bottom- downs. Η αυστηρότητα ενός πουκάμισου και η τόλμη μίας σούπερ μίνι φούστας δημιουργούν ένα υποδειγματικό sexy preppy style.

-Τα μίνι φορέματα και οι φούστες θα φορεθούν φέτος με platform heels.

-Το λευκό μίνι shirtdress γίνεται το απόλυτο φόρεμα για την Άνοιξη – Καλοκαίρι 2022.

-Τα ριγέ παντελόνια είναι η statement επιλογή της άνοιξης, ενώ τα τζιν θα φορεθούν όσο πιο φαρδιά – baggy- γίνεται!

-Οι καμπαρντίνες δεν αρκεί να είναι μπεζ. Η φετινή σεζόν και η μόδα του street style προτείνουν την statement εκδοχή της.

-Άλλο ένα στιλιστικό tip που προκύπτει για τα looks της άνοιξης είναι η πρόταση για bold μονοχρωματικά σύνολα, αλλά και ο σικάτος και μίνιμαλ συνδυασμός άσπρου – μαύρου, όπως τον δίδαξαν οι εμφανίσεις της στιλίστριας και fashion director της Vogue Hong Kong, Anya Ziourova.

-Τέλος, αξίζει η αναφορά στις χρυσές two-tone slingback γόβες Miu Miu με τις οποίες πολλές insiders επέλεξαν να τονώσουν τα casual chic σύνολά τους.

Τα looks

Λευκό shirtdress

Λευκό shirtdress

Λευκό shirtdress

Λευκό shirtdress

Γόβες + κάλτσες

Γόβες + κάλτσες

Γόβες + κάλτσες

Γόβες + κάλτσες

Ριγέ παντελόνια

Ριγέ παντελόνια

Ριγέ παντελόνια

Ριγέ παντελόνια

Πηγή:missbloom.gr