Trends, Μόδα

7 διαφορετικοί τρόποι για να φορέσεις το blazer φέτος την άνοιξη

Πολλές δεκαετίες πριν γίνουν γνωστοί όροι όπως το “gender fluid” στο ντύσιμο, ένας άλλος όρος απασχολούσε τις γυναίκες. Ο λόγος για το power dressing που έκανε την εμφάνιση του κάπου περίπου στο δεύτερο μισό της δεκαετίες του ’70 και ακόμα περισσότερο τη δεκαετία του ’80, αλλάζοντας τον τρόπο που αντιμετώπιζαν οι γυναίκες το στιλ τους. Το power dressing έθεσε σταθερά θεμέλια, ώστε κάθε γυναίκα να μπορεί να ντύνεται όπως εκείνη επιθυμεί, φορώντας ακόμα και κομμάτια που μέχρι πρότινος θεωρούνταν αποκλειστικό προνόμιο των ανδρών.

Ένα από αυτά είναι τα σακάκια ή blazers, το πανωφόρι που έχει κερδίσει την προσοχή και την αγάπη των γυναικών που το επιλέγουν πολύ συχνά για τις εμφανίσεις τους. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα, τα blazers βρίσκονται στο peak της fashion επικαιρότητας, δημιουργώντας τον όρο #blazermania που συναντάμε συχνά σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως το Tik Tok, το Pinterest και το Instagram.

Έχοντας καλωσορίσει την άνοιξη, οι περισσότερες γυναίκες είμαστε σε διαδικασία ανανέωσης της γκαρνταρόμπας μας. Αυτό σημαίνει πως αναζητούμε κομμάτια που συνδυάζουν κομψότητα και άνεση, τα οποία μάλιστα θα μας βοηθήσουν να δημιουργήσουμε προσεγμένα looks για αυτή τη μεταβατική περίοδο. Τα blazers είναι ένα από τα κομμάτια που σίγουρα αξίζει να προσθέσεις στη shopping list σου, αφού είναι το ιδανικό πανωφόρι για αυτή την εποχή.

Οι fashion influencers μάλιστα έχουν δημιουργήσει τη δική τους “στολή”, συνδυάζοντας τα σακάκια τους με τζιν παντελόνια. Ωστόσο, αυτό δεν είναι το μοναδικό combo που μπορείς να δημιουργήσεις. Παρακάτω, συγκεντρώσαμε εφτά άκρως ανοιξιάτικους και μοντέρνους τρόπους για να φορέσεις το blazer σου αυτή την περίοδο.

Style Inspo

#1 Με ψηλόμεση παντελόνα

#2 Layering

#3 Με stirrup leggings

#4 Color Blocking

#5 Με φόρεμα

#6 Τζιν παντελόνι και loafers

#7 Biker shorts και ζώνη

Κεντρική φωτογραφία: Filezilla/Madame Figaro France

Πηγή:madamefigro.gr