Trends, Μόδα

4 τάσεις από τη νέα συλλογή του Jacquemus που μας φέρνουν πιο κοντά στο καλοκαίρι

Αν υπάρχει ένας σχεδιαστής που έχει ταυτιστεί με την απόδραση, αυτός δεν είναι άλλος από τον Simon Porte Jacquemus. Το δημιουργικό του πνεύμα που καλπάζει διαρκώς προς νέες ονειρεμένες περιπέτειες αυτή τη φορά ταξίδεψε στην εξωτική Χαβάη, όπου παρουσίασε τη συλλογή του για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2022. Παρά τις αντιξοότητες λόγω των καιρικών συνθηκών, που καθυστέρησαν την έναρξη του σόου, τα μοντέλα (όλα ντόπιοι κάτοικοι της Χαβάης) περπάτησαν κανονικά στην αυτοσχέδια μπλε πασαρέλα στημένη στη λευκή άμμο. Η θάλασσα και ο υδάτινος κόσμος αποτέλεσαν τη φετινή πηγή έμπνευσης του ρομαντικού σχεδιαστή, ο οποίος ενσωμάτωσε στοιχεία από τον κόσμο της κολύμβησης και των καταδύσεων σε πλήθος κομματιών της “Le Splash” συλλογής, όπως την ονόμασε.

Είναι σίγουρο πλέον πως κάθε συλλογή του Γάλλου σχεδιαστή ταράζει τα νερά της μόδας, κάνοντας τις fashion lovers να χάνουν το μυαλό τους. Ποιος μπορεί να ξεχάσει το κοντό cardigan με το logo του οίκου στο στήθος από τη “Le Montagne”συλλογή για τη σεζόν Φθινόπωρο 2021, που κατέκλυσε τον κόσμο του Instagram σε χρόνο ντετέ, ή τα λινά μάξι ladylike φορέματα από τη συλλογή “L’ Amour” της σεζόν  Άνοιξη 2021, που έγιναν συνώνυμο της αιθέριας θηλυκότητας; Όπως κάθε σεζόν έτσι και φέτος εντοπίσαμε στη συλλογή του μία σειρά από φρέσκιες τάσεις που θέλουμε να δοκιμάσουμε τώρα.

Παρακάτω ακολουθούν οι 4 που λατρέψαμε:

Dress over pants

Η έξυπνη τάση που ανανεώνει τους κανόνες του layering και εμφανίστηκε στις καλοκαιρινές πασαρέλες των Jil Sander, Chloé, Isabel Marant και Giorgio Armani έκανε αισθητή την παρουσία της και στο καλοκαιρινό σόου του Jacquemus. Είδαμε λινά φορέματα με halter λαιμόκοψη να σετάρονται με ιβουάρ παντελόνια από αντίστοιχο υλικό και statement σκουλαρίκια, ενώ αγαπήσαμε το πορτοκαλί μίντι φόρεμα με το διακριτικό κόψιμο στην περιοχή του γοφού και τα στρας, που θύμιζε αμφίεση γοργόνας, το οποίο συνδυάστηκε με παντελόνι καμπάνα και μακριά γάντια σε αντίστοιχες σορμπέ μανταρινί αποχρώσεις.

imaxtree.com
imaxtree.com

New age bikini

Μετά τα εσώρουχα που πλέον φοριούνται ως outerwear, σειρά έχουν τα μπικίνι τοπ που κάνουν layer πάνω από cropped ζακέτες ή φοριούνται μόνα τους μαζί με μίντι φούστες που μιμούνται τα αγαπημένα μας παρεό. Κρατάμε σημειώσεις και ετοιμαζόμαστε να φορέσουμε τα μπικίνι μας σε πλήθος διασκεδαστικών περιστάσεων, πέρα από την παραλία.

imaxtree.com
imaxtree.com

Δυναμικά cut-outs

Ο αισθησιασμός είναι ένα από τα κατεξοχήν στοιχεία του σχεδιαστή, ο οποίος εφευρίσκει διαρκώς νέους τρόπους να αναδεικνύει το γυναικείο σώμα, και δε λείπει από καμία του συλλογή. Τα κομμάτια της “Le Splash” δεν αποτέλεσαν εξαίρεση, γεμίζοντας με τολμηρά κοψίματα που αποκαλύπτουν μεγάλες πτυχές δέρματος και δυναμικές διαφάνειες που πλέκουν έναν σαγηνευτικό ιστό αποπλάνησης.

imaxtree.com
imaxtree.com

Η θάλασσα πάνω μας

Όλη η συλλογή είχε έντονες αναφορές στον κόσμο της θάλασσας, μάλιστα μερικά από τα ρούχα είχαν κεντημένα στην επιφάνειά τους μικροσκοπικά κοχύλια. Ήδη φανταζόμαστε αυτό το μάξι διάτρητο mellow yellow φόρεμα πάνω από το αγαπημένο μας μπικίνι, με ένα κοκτέιλ στο χέρι και θέα κάποιο καλοκαιρινό ηλιοβασίλεμα.

imaxtree.com
imaxtree.com
Πηγή:marieclaire.gr