Trends, Μόδα, Παπούτσια

Τα στιλιστικά λάθη που χρειάζεται να αποφεύγετε όταν φοράτε sneakers

Εάν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, χρειάζεται να παραδεχτούμε πως κάθε γυναίκα έχει κάνει κάποιο στιλιστικό λάθος που θα ήθελε να ξεχάσει. Ένας συνδυασμός χρωμάτων που μοιάζει αταίριαστος, αλλά τότε έμοιαζε ιδανικός, λεπτομέρειες που παραβλέψαμε και υποβάθμισαν κάποιο σύνολο, τάσεις που υιοθετήσαμε παρόλο που γνωρίζαμε πως δεν συμφωνούν με την αισθητική μας. Ωστόσο, ο μόνος λόγος που χρειάζεται να σκεφτόμαστε τα παραπάνω είναι επειδή μας βοήθησαν να εξελίξουμε και να αναβαθμίσουμε το στιλ μας.

Πολύτιμη βοήθεια σε αυτή τη διαδικασία της εξέλιξης είναι οι στιλιστικές συμβουλές που ακολουθούν και προτείνουν οι ειδικοί του στιλ. Για παράδειγμα, οι fashion experts εντοπίζουν αρκετά στιλιστικά ατοπήματα στους συνδυασμούς που δημιουργούν οι γυναίκες με τα sneakers. Ποια είναι αυτά και πώς θα τα διορθώσετε;

#1 Δεν συνδυάζετε το στιλ τους με την περίσταση

Τα τελευταία χρόνια, όπως γνωρίζουμε, τα sneakers μπορούν να φορεθούν παντού. Ακόμα και στο γραφείο ή σε κάποια βραδινή έξοδο. Ωστόσο, όλα τα στιλ και τα σχέδια δεν είναι το ίδιο. Αυτό σημαίνει πως εάν θέλετε να δημιουργήσετε ένα smart casual σύνολο για το γραφείο, είναι προτιμότερο να επιλέξετε ένα minimal ζευγάρι sneakers και όχι κάποιο πιο statement. Το αποτέλεσμα θα είναι πιο προσεγμένο και σικ.

#2 Επιλέγετε μόνο λευκά sneakers

Αυτό το στιλ παπουτσιών είναι σίγουρα μία safe επιλογή. Ωστόσο, δεν είναι η μοναδική που μπορείτε να κάνετε. Είτε είστε fans της μονοχρωμίας είτε όχι, στις συλλογές των brands θα βρείτε μεγάλη ποικιλία από sneakers σε έντονα και pastel χρώματα, αλλά και σχέδια με έντονα μοτίβα που αξίζουν την προσοχή σας. Ένα τέτοιο ζευγάρι sneakers θα αναβαθμίσει στη στιγμή κάθε εμφάνιση σας, κάνοντας τη πιο μοντέρνα και up to date.

#3 Μένετε προσκολλημένες στις τάσεις

Όπως γνωρίζουμε, κάθε σεζόν εμφανίζονται διαφορετικές τάσεις στον κόσμο της μόδας, οι οποίες επηρεάζουν τις στιλιστικές επιλογές μας. Αυτό που θα πρέπει να έχετε στο νου σας όμως, είναι πως τα trends είναι απλώς προτάσεις. Δεν σημαίνει δηλαδή, πως θα πρέπει να υιοθετείτε όλες τις τάσεις που εμφανίζονται στην επικαιρότητα. Για παράδειγμα, φέτος μπορεί να βρίσκονται στο προσκήνιο τα dad sneakers, τα οποία όμως μοιάζουν αταίριαστα με το στιλ και την αισθητική σας. Είναι προτιμότερο να εμπλουτίσετε τη συλλογή σας με sneakers που σας κάνουν να νιώθετε άνετα και σας ταιριάζουν περισσότερο.

#4 Δεν διατηρείτε τα sneakers καθαρά

Ένας από τους σημαντικότερους κανόνες που χρειάζεται να ακολουθείτε για να είναι το στιλ σας κομψό και προσεγμένο είναι να προσέχετε ακόμα και την παραμικρή λεπτομέρεια στην εμφάνιση σας. Αυτό σημαίνει πως ένα ζευγάρι sneakers που δεν είναι καθαρό ή έχει φθορές, αυτομάτως θα υποβαθμίσει το τελικό αποτέλεσμα.

Τι μπορείτε να κάνετε για αυτό; Κάθε φορά που επιστρέφετε στο σπίτι, αφιερώστε μερικά λεπτά για να παρατηρήσετε εάν υπάρχει κάποιος λεκές στα sneakers σας. Εάν είναι πρόσφατος, θα μπορεί να αφαιρεθεί πιο εύκολα συγκριτικά με κάποιον παλαιότερο. Χρησιμοποιήστε μία οδοντόβουρτσα ή ένα νωπό πανί και ελάχιστη ποσότητα από υγρό σαπούνι, ώστε να καθαρίσετε την περιοχή. Αποφύγετε να βάλετε τα sneakers στο πλυντήριο, αφού είναι πολύ πιθανό να χαλάσουν.

Εξίσου σημαντική είναι η αποθήκευση των sneakers. Κρατήστε τα μακριά από τον ήλιο- ειδικά εάν είναι λευκά- για να αποφύγετε τις κιτρινίλες και προτιμήστε να τα αποθηκεύσετε σε κάποιο κουτί.

Πηγή: harpersbazaar.gr