Celebrity Style, Social Media, Trends, Γυναίκα, Μόδα, Παπούτσια

Σε ποια ζευγάρια παπούτσια επενδύουν οι πιο ενημερωμένες fashionistas; Δείτε εδώ!

Ο έρωτας που έχουν οι γυναίκες για τα παπούτσια τους έχει γίνει πολλές φορές αντικείμενο μελέτης. Συνοψίζοντας τα διάφορα συμπεράσματα, οι γυναίκες συχνά αντιλαμβάνονται τα παπούτσια σαν μία προέκταση του σώματός τους και δηλώνουν μ’ αυτά πολλά- περισσότερα ίσως και από τα ρούχα- για το κοινωνικό status, τη σεξουαλικότητα, τον δυναμισμό και την προσωπικότητά τους. Με μία υπερβολή, τα γυναικεία παπούτσια θα μπορούσαν ακόμα και να χαρακτηριστούν ως “μυστικά όπλα”. Είναι, εξάλλου, αποδεκτό στιλιστικά ότι μπορούν να αναβαθμίσουν ένα σύνολο – ή ακόμα, και να το αποδυναμώσουν, αν η εφαρμογή, η ποιότητά τους, η εικόνα τους (φροντισμένα ή ταλαιπωρημένα),η επιλογή τους δεν είναι η σωστή.

Το απόλυτο know-how των παπουτσιών, αλλά και τις μεγαλύτερες συλλογές σε παπούτσια, διαθέτουν βεβαίως οι insiders της μόδας. Γυναίκες που εργάζονται στη βιομηχανία της μόδας ή βιωπορίζονται από το στιλ τους, μοντέλα και διάσημες, έχουν συνήθως να επιδείξουν μία τεράστια ποικιλία όχι μόνο από ζευγάρια που παραμένουν διαχρονικά στον χρόνο, αλλά και σε σχέδια και τάσεις της εκάστοτε εποχής. Μεμονωμένα ζευγάρια παπουτσιών, συγκεκριμένα brands ή συλλογές κι ολόκληρες κατηγορίες από δημοφιλή είδη, πηγαινο-έρχονται στη μόδα κάθε σεζόν ή χρονιά, άλλα καταφέρνοντας να περάσουν το τεστ της διαχρονίας κι άλλα γνωρίζοντας δημοφιλία για συγκεκριμένο χρόνο – περνώντας μετά στη λήθη μέχρι κάποια νέα τάση ή η νοσταλγία τα επαναφέρει στη μόδα.

Αν, ωστόσο, ανοίγαμε αυτή τη στιγμή της ντουλάπα μίας fashion insider, θα βρίσκαμε σίγουρα αυτά τα 10 ζευγάρια γυναικεία παπούτσια:

Cool sneakers

sneakers

Μοντέρνα mules

mules

Party πέδιλα

party πέδιλα

Chic γόβες

γόβες

High utility μπότες

combat boots

Luxe loafers

loafers

Comfy sandals

comfy sandals

Slingbacks

slingback γόβες

Χρωματιστές γόβες

χρωματιστές γόβες

Knee high μπότες

knee high μπότες

Πηγή: harpersbazaar.gr