Trends, Γυναίκα, Ομορφιά

Bridal Beauty Timeline : Η προετοιμασία που κάνουν οι πιο όμορφες νύφες

Τι θεραπείες πρέπει να κάνετε και τι ραντεβού να κλείσετε κάθε μήνα πριν το γάμο σας για να πετύχετε το λαμπερό look που ονειρεύεστε.

Getty Images

Από την εύρεση του νυφικού των ονείρων σας, την επιλογή του ιδανικού location και του πιο νόστιμου catering, μέχρι τη δημιουργία ενός seating chart, που θα εγγυηθεί ότι όλοι θα είναι ευχαριστημένοι, οι μήνες που προηγούνται ενός γάμου είναι ίσως από τους πιο στρεσογόνους στη ζωή κάθε γυναίκας. Η προετοιμασία της νύφης με θεραπείες και trial makeup looks, ανεξάρτητα από το πόσο low ή high maintenance είναι σαν άνθρωπος, μπαίνουν με μαθηματική ακρίβεια τους τελευταίους μήνες στην εξίσωση, καταστρέφοντας την όποια γαλήνη μπορεί να έχει επιφέρει η διευθέτηση των αρχικών εκκρεμοτήτων. Για να απαλλαγείτε -έστω- από αυτό το άγχος, συμβουλευτείτε το παρακάτω χρονοδιάγραμμα με τις θεραπείες, που αξίζει να κάνετε, και τα ραντεβού, που καλό θα ήταν να κλείσετε, για να πετύχετε το λαμπερό νυφικό look, που ονειρεύεστε:

Το ημερολόγιο προετοιμασίας της νύφης

12 μήνες πριν το γάμο

Ξεκινήστε την εντατική περιποίηση των μαλλιών σας

Αν θέλετε να μακρύνετε τα μαλλιά σας ή απλά να αποκαλύψετε την πιο λαμπερή και υγιή όψη τους, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να τα φροντίσετε πιο εντατικά. Ξεκινήστε κάνοντας θεραπείες στο κομμωτήριο και ενσωματώνοντας στην at home hair care ρουτίνα σας πιο ενυδατικά προϊόντα.

Φροντίστε το σώμα σας

Αποφύγετε τις λεγόμενες yo-yo δίαιτες και τις μη ρεαλιστικές ρουτίνες γυμναστικής. Βρείτε ένα είδος γυμναστικής που σας αρέσει και ακολουθήστε πιστά ένα πρόγραμμα με προπόνηση 3-5 φορές την εβδομάδα, έχοντας πάντα κατά νου ο αριθμός αυτός να είναι ρεαλιστικός για το lifestyle σας. Μπορείτε επίσης να ακολουθήσετε ένα πρόγραμμα γυμναστικής για ζευγάρια, έτσι ώστε να έρθετε ακόμα πιο κοντά με το μέλλοντα σύζυγό σας. Ιδανικά συνδυάστε αερόβια άσκηση με ασκήσεις ενδυνάμωσης για τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Υιοθετήστε μια pre wedding skincare ρουτίνα

Για να δείτε τα αποτελέσματα που επιθυμείτε, ξεκινήστε να περιποιείστε εντατικά την επιδερμίδα σας 12 μήνες πριν το γάμο. Αν η ακμή είναι το κυριότερο πρόβλημά της, συζητήστε με το δερματολόγο σας για το κατά πόσο θα ήσασταν μια καλή υποψήφια για θεραπεία με χάπια. Εναλλακτικά, επενδύστε σε προϊόντα με σαλικυλικό οξύ και νιασιναμίδη και κλείστε ραντεβού για καθαρισμό και χημικό peeling κάθε 1-2 μήνες.

9 μήνες πριν το γάμο

Κλείστε ραντεβού για αποτρίχωση με laser

προετοιμασία νύφης

Αν θέλετε τα πόδια σας να είναι απολύτως λεία τη μέρα του γάμου σας, κλείστε το πρώτο ραντεβού σας για laser τουλάχιστον 9 μήνες πριν τη μεγάλη μέρα, έτσι ώστε να προλάβετε να κάνετε τέσσερις συνεδρίες και να δείτε τα αποτελέσματα, που επιθυμείτε. Συμπληρωματικά, μπορείτε να κάνετε αποτρίχωση στο άνω χείλος, τις μασχάλες, τα χέρια και το μπικίνι, αν το επιθυμείτε.

6 μήνες πριν το γάμο

Κλείστε δοκιμαστικό ραντεβού για μακιγιάζ και μαλλιά

Προκειμένου να είστε σίγουρη ότι το νυφικό μακιγιάζ και χτένισμά σας θα είναι ακριβώς αυτό που έχετε ονειρευτεί, κάντε ένα δοκιμαστικό ραντεβού τουλάχιστον έξι μήνες πριν. Εννοείται ότι αν το αποτέλεσμα σας ικανοποιήσει, θα πρέπει να κλείσετε το συντομότερο δυνατό και το ραντεβού σας για τη μέρα του γάμου.

προετοιμασία νύφης

Κλείστε ραντεβού για spray tan

Καλό θα ήταν να πάτε και στην πρώτη συνεδρία σας για spray tan την ίδια περίπου περίοδο, έτσι ώστε, τόσο εσείς, όσο και η makeup artist, να μπορείτε να έχετε μια καλύτερη εικόνα του χρώματος της επιδερμίδας σας εκείνη τη μέρα.

Κλείστε ραντεβού για περιποίηση φρυδιών

Τώρα είναι μια καλή στιγμή να κλείσετε και ένα ραντεβού για την περιποίηση των φρυδιών σας, έτσι ώστε να καταλήξετε στο ποιο σχήμα σας ευχαριστεί και να διορθωθούν τυχόν ατέλειες ή λάθη μέχρι τη μεγάλη μέρα. Αν θέλετε να τα μακρύνετε, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να ενσωματώσετε ένα lash serum στη ρουτίνα σας. 

Ξεκινήστε τις θεραπείες laser

Αν θέλετε να κάνετε κάποια θεραπεία laser για την ακμή ή την υπερμελάγχρωση, καλό θα ήταν να την ξεκινήσετε τουλάχιστον έξι μήνες πριν τη μέρα του γάμου.

3 μήνες πριν το γάμο

Κλείστε ραντεβού για hair extensions

προετοιμασία νύφης

Αν θέλετε να βάλετε hair extensions έτσι ώστε τα μαλλιά σας να δείχνουν πιο μακριά ή πιο πλούσια την ημέρα του γάμου σας, καλό θα ήταν να κλείσετε ένα συμβουλευτικό ραντεβού τρεις μήνες πριν.

2 μήνες πριν το γάμο

Κλείστε ραντεβού για microblading

Αν θέλετε να κάνετε τα φρύδια σας να δείχνουν πιο πλούσια με τη μέθοδο του microblading, θα σας συμβουλεύαμε να κλείσετε το ραντεβού σας δύο μήνες πριν έτσι ώστε να έχουν προλάβει να επουλωθούν πλήρως πριν το γάμο.

1 μήνα πριν το γάμο

Κλείστε ραντεβού για καθαρισμό

Για να έχετε ένα πραγματικά λαμπερό χαμόγελο τη μέρα του γάμου σας, μην παραλείψετε να κλείσετε ραντεβού για καθαρισμό στον οδοντίατρο τέσσερις εβδομάδες πριν.

Κλείστε ραντεβού για ενέσιμες θεραπείες

Οι ενέσιμες θεραπείες, όπως το botox και τα fillers, θα πρέπει να γίνονται ένα μήνα πριν το γάμο έτσι ώστε να έχει εξαλειφθεί το όποιο οίδημα και το αποτέλεσμα της θεραπείας να βρίσκεται στο πικ του.

2 εβδομάδες πριν το γάμο

Κλείστε ραντεβού στο κομμωτήριο

προετοιμασία νύφης

Ανανεώστε το κούρεμα και το χρώμα των μαλλιών σας τουλάχιστον δύο εβδομάδες πριν το γάμο, έτσι ώστε να δείχνει φρέσκο, αλλά παράλληλα να έχετε χρόνο για διόρθωση τυχόν λαθών.

1 εβδομάδα πριν το γάμο

Κλείστε ραντεβού για λεύκανση

Αν θέλετε να κάνετε λεύκανση, κλείστε το ραντεβού σας μία εβδομάδα πριν το γάμο έτσι ώστε να έχετε το λευκότερο δυνατό αποτέλεσμα.

Κλείστε ραντεβού για spray tan και φρύδια

Το τελευταίο σας ραντεβού για spray tan, αλλά και για περιποίηση των φρυδιών θα πρέπει να γίνει μόλις μερικές μέρες πριν το γάμο για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Την ημέρα του γάμου

Πάρτε μαζί σας τα απαραίτητα

προετοιμασία νύφης

Την ημέρα του γάμου σας, μην παραλείψετε να έχετε μαζί σας σε ένα μικρό clutch μία πούδρα, ένα mini hairspray, το concealer και το κραγιόν σας για τυχόν touch ups κατά τη διάρκεια της δεξίωσης.

Πηγή: harpersbazzar.gr