Γυναίκα, Μαλλιά

Έχεις βαμμένα μαλλιά; 5 tips που θα σου φανούν εξαιρετικά χρήσιμα!

Έχουμε ξαναπεί πολλές φορές ότι, τα υγιή, λαμπερά μαλλιά είναι αποτέλεσμα σωστής και συνεπούς φροντίδας με τα κατάλληλα για τις ανάγκες τους προϊόντα. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για βαμμένα μαλλιά, μια κατάσταση που απαιτεί ακόμα μεγαλύτερη προσοχή στην περιποίηση και στη συντήρησή τους.

Δες παρακάτω μερικά πράγματα που καλό είναι να προσέξεις για να διατηρήσεις λαμπερά τα βαμμένα μαλλιά σου:

#1. Μείωσε τη συχνότητα λουσίματος

Απόφυγε να λούζεις καθημερινά τα μαλλιά σου, καθώς το νερό τείνει να ξεθωριάζει τη βαφή με αποτέλεσμα αυτά να ξεβάφουν, να ξεθωριάζουν πιο γρήγορα. Αρκέσου σε 2 με 3 φορές την εβδομάδα, πράγμα που θα ωφελήσει και την τρίχα και το τριχωτό αφού το συχνό λούσιμο δεν προτείνεται ούτε από τους δερματολόγους. Mια λύση είναι να φρεσκάρεις τα μαλλιά σου ανάμεσα στα λουσίματα με το αγαπημένο σου dry shampoo.

#2. Προτίμησε χλιαρό νερό

Η υψηλή θερμοκρασία του νερού ανοίγει τα λέπια της τρίχας και έτσι το χρώμα ξεθωριάζει πολύ γρήγορα ενώ την ξηραίνει με αποτέλεσμα να δημιουργείται έντονο φριζάρισμα αλλά και ξηρότητα. Το χλιαρό, ή ακόμα καλύτερα το κρύο νερό, θα αφήσει μια ανεπανάληπτη λάμψη στα μαλλιά σου ενώ ταυτόχρονα θα προστατέψει το χρώμα τους.

#3. Μην ξεχνάς τα θερμοπροστατευτικά προϊόντα

Για τον ίδιο λόγο που προαναφέραμε, εφάρμοζε primers, σπρέι ή τζελ που προστατεύουν την τρίχα από την υψηλή θερμότητα, είτε χρησιμοποιείς styling tools είτε απλά στεγνώνεις τα μαλλιά σου με το σεσουάρ. Αυτά τα προϊόντα μειώνουν την απώλεια υγρασίας από το εσωτερικό της τρίχας, τη λειαίνουν εξωτερικά ενώ ενισχύουν τη λάμψη της. Αν μπορείς να αποφύγεις εξ’ ολοκλήρου τη χρήση τους ή να αφήνεις τα μαλλιά σου να στεγνώνουν φυσικά, θα ήταν ιδανικό.

#4. Χρήση εξειδικευμένων προϊόντων που απευθύνονται σε βαμμένα μαλλιά

Τα θειϊκά άλατα, τα οποία βρίσκονται στα περισσότερα σαμπουάν του εμπορίου, καταστρέφουν το χρώμα. Εξ ου και θα χρειαστείς εξειδικευμένα προϊόντα για βαμμένα μαλλιά, πλούσια σε ουσίες που βοηθούν στη διατήρηση του χρώματος και δεν περιέχουν θειϊκά άλατα (sulfates), έτσι ώστε να διατηρήσεις για όσο τον δυνατόν περισσότερο το λαμπερό σου χρώμα.

#5. Μην αμελείς τις θεραπείες μαλλιών

Και δεν αναφερόμαστε μόνο στις θεραπείες κομμωτηρίου, αλλά και σε αυτές που μπορείς να κάνεις μόνη σου στο σπίτι. Μάσκες και εξειδικευμένες θεραπείες που μπορείς να αφήσεις με τις ώρες στα μαλλιά σου ενώ χαλαρώνεις στον καναπέ ή κοιμάσαι, θα σου φανούν πολύ χρήσιμες.

madamefigaro.gr