Trends, Μόδα, Παπούτσια

Γόβες με φορέματα: Oι συνδυασμοί της άνοιξης

Η άνοιξη είναι η ιδανική εποχή για upgrade στο στυλ και μια ευκαιρία για fresh συνδυασμούς. Δεν υπάρχει τίποτα πιο συναρπαστικό από το να βλέπουμε τα κλασικά trends που όλοι έχουμε στην ντουλάπα μας, να επανέρχονται στις τάσεις και στα μεγαλύτερα catwalks. Έτσι συμβαίνει και με τις γόβες, ένα key piece που σίγουρα υπάρχει στην γκαρνταρόμπα κάθε fashion girl, μιας και αποτελεί wardrobe essential εδώ και πολλές δεκαετίες.

Οι γόβες είναι κομψές και διαχρονικές και ταιριάζουν με όλα τα ρούχα και σε κάθε περίσταση, ενώ η άφιξη της άνοιξης μας γέμισε με την επιθυμία να τις δοκιμάσουμε με τα αγαπημένα μας φορέματα και να δημιουργήσουμε τους πιο hot συνδυασμούς.

Τα trending pumps του 2022 αποτελούν μια εναλλακτική για πιο ανανεωμένα σχέδια από εκείνα που είχαν κυριαρχήσει σε παλαιότερα catwalks. Παρόλο που φέτος είδαμε πολλά εντυπωσιακά shapes στα παπούτσια, με χρώματα και ιδιαίτερες διακοσμητικές λεπτομέρειες, platforms, transparent σχέδια και τακούνια σε γεωμετρικά σχήματα, δεν υπάρχει κάτι πιο iconic από τα διαχρονικά pieces που μπορούν να έχουν θέση στη ντουλάπα μας για πάντα.

©George Angelis/Shot by Gio

Με μια ματιά στις συλλογές των μεγάλων οίκων για την Άνοιξη/Καλοκαίρι του 2022, αντλήσαμε το κατάλληλο inspo για να συνεχίσουμε να φοράμε τις γόβες για πολλούς μήνες ακόμη.

©George Angelis/Shot by Gio

Είτε πρόκειται για designs σε neutral τόνους ή λαμπερό τελείωμα, ή εντυπωσιακά εφέ με διακοσμητικές λεπτομέρειες που δίνουν μια πιο fresh πινελιά από τα πιο κλασικά κομμάτια, το μόνο σίγουρο είναι πως οι γόβες αποτελούν ένα must-try trend για όλες τις περιστάσεις.

Πώς μπορούμε να συνδυάσουμε τις γόβες μαζί με φορέματα φέτος την άνοιξη και το καλοκαίρι;

©Andrew Gn

Με μίνι φορέματα 

Για μια πιο classy εμφάνιση, ένας εύκολος και πρακτικός τρόπος να συνδυάσουμε τις γόβες με φορέματα, είναι με τακούνια σε neutral τόνους, χωρίς prints η άλλα σχέδια. Ένα καλό παράδειγμα είδαμε στο catwalk του Andrew Gn, που επέλεξε λευκά stilettos, μια λεπτομέρεια που έδωσε στα γεωμετρικά κομμάτια έναν σοφιστικέ αέρα.

Φυσικά, τα λευκά φορέματα της συλλογής συνδυάστηκαν επίσης με pumps σε λευκή απόχρωση, ενώ τα εντυπωσιακά αξεσουάρ έδωσαν ένα colour touch και ολοκλήρωσαν την εμφάνιση.

©AZ Factory

Με φορέματα σε χαλαρή γραμμή 

Τα flowy φορέματα σε κομψά και ανάλαφρα υφάσματα είναι κάτι που έχουμε ταυτίσει με την άνοιξη, έτσι λοιπόν δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να φορέσουμε τις γόβες και να κάνουμε fashion statement σε κάθε περίσταση.

Το brand AZ Factory, μας προτείνει loose γραμμές, με βολάν και V-necklines, για άνετα καλοκαιρινά looks που μπορούν να συνδυαστούν υπέροχα με transparent pumps με το κλασικό triangle τελείωμα. Παρόμοια designs και σε πολλές αποχρώσεις είδαμε και σε άλλους οίκους, ανάμεσα τους και ο Saint Laurent.

©Blumarine

Γόβες και printed φορέματα 

Ο Blumarine επίσης μας έδειξε ελαφριά υφάσματα με βολάν και με prints. Η αλήθεια είναι πως ένας από τους πιο χαρακτηριστικούς συνδυασμούς του οίκου είναι τα χρώματα ή αλλιώς τα στυλ που συνήθως παίζουν στην ίδια χρωματική παλέτα. Με αποχρώσεις του καφέ, είδαμε μπεζ pumps με γυαλιστερό τελείωμα και ankle bracelet, μια λεπτομέρεια που την είδαμε στα περισσότερα catwalks και έχει το πλεονέκτημα να κάνει πιο άνετο το περπάτημα.

©Carolina Herrera

Με βολάν 

Τα φορέματα με τα γεωμετρικά μοτίβα και τα χρώματα, η Carolina Herrera τα συνδύασε σχεδόν όλα με pointed-toe γόβες. Στην περίπτωσή της, έδωσαν μια διαφορετική πινελιά στα looks χάρη στις διακοσμητικές λεπτομέρειες, τα χρώματα και τα patterns.

©Chanel

Το ίδιο συνέβη και στο catwalk του Chanel, όπου οι γόβες με το γυαλιστερό μαύρο τελείωμα, είχαν ένα λουράκι, διακοσμημένο με ένα buckle.

vogue.gr