Μαλλιά

Μάσκα μαλλιών: 3 συχνά λάθη που κάνουμε στην εφαρμογή της

Μήπως η μάσκα σας μαλλιών σας δεν έχει τα σωστά αποτέλεσμα; Η Vogue προτείνει τα βήματα που πρέπει να ξέρετε.
Το να φροντίζετε τα μαλλιά σας με κάποιο επιπλέον προϊόν -πέρα από τα υποχρεωτικά σαμπουάν και conditioner– μία ή δύο φορές την εβδομάδα, είναι ένα από τα απαραίτητα βήματα της hair routine. Ένα προϊόν όπως η μάσκα μαλλιών αποτελεί το τέλειο συμπλήρωμα για πιο εντατική περιποίηση, είτε για να επανορθώσει τη φθορά, είτε να θρέψει σε βάθος ή να ενισχύσει το χρώμα της τρίχας. Όμως, όπως και με όλα τα προϊόντα, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πώς γίνεται η σωστή εφαρμογή, που θα προσφέρει στα μαλλιά μας τα απαραίτητα οφέλη. Oι περισσότεροι σίγουρα πιστεύουμε ότι η εφαρμογή της μάσκας είναι μια απλή διαδικασία. Σύμφωνα με τους ειδικούς όμως, πολλές φορές κάνουμε λάθη ή βήματα που δεν χρειάζονται.

Κάτι που επιβεβαιώνει και ο hair expert στο REF Stockholm, Carlos Fernández, ο οποίος μας έδωσε συμβουλές για όλα όσα πρέπει να ξέρουμε για την εφαρμογή μάσκας, ενώ αποκάλυψε μερικά από τα πιο συχνά λάθη που κάνουμε συνήθως.

Τα λάθη και τα must tips για να εφαρμόζετε σωστά τη μάσκα:

©Unsplash

Μην εφαρμόζετε τη μάσκα χωρίς να την απλώνετε καλά σε όλα τα μαλλιά:

Μην τυλίγετε τα μαλλιά σας με ζεστή, βρεγμένη πετσέτα

Πιθανότατα θα έχετε ακούσει το κόλπο του να τυλίγετε τα μαλλιά με μια πετσέτα -με τη μάσκα φυσικά αφού έχει εφαρμοστεί- ώστε η θερμότητα να βοηθήσει στο άνοιγμα των πόρων αλλά και να διεισδύσει καλύτερα το προϊόν στην τρίχα. Και ναι, αυτή η συμβουλή είναι αποτελεσματική, αλλά όχι αν το κάνετε με μια ζεστή, βρεγμένη πετσέτα. Όπως εξηγεί ο expert, αν το περιτύλιγμα είναι βρεγμένο, θα αφαιρέσει κατά λάθος τη μάσκα από τα μαλλιά, εμποδίζοντας μας να επωφεληθούμε πλήρως από αυτό που μπορεί να μας προσφέρει. Αντίθετα, συμβουλεύει να χρησιμοποιήσετε μια ζεστή αλλά στεγνή πετσέτα ή μια μεμβράνη. Εάν δεν είναι δυνατόν να κάνετε τίποτα από τα δύο, αρκεί να αφήσετε τη μάσκα να δράσει χωρίς να τα τυλίξετε.

©Unsplash

Μην χτενίζετε τα μαλλιά σας αφού έχετε εφαρμόσει τη μάσκα

Είναι λογικό να σκέφτεστε ότι αν χτενίσετε τα μαλλιά αφού εφαρμόσετε τη μάσκα, το προϊόν θα εισέλθει καλύτερα στην τρίχα. Όμως αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν έχετε ήδη χτενίσει τα μαλλιά σας πριν μπείτε στο ντους. Ο expert προτείνει, πριν λούσετε τα μαλλιά σας, να τα βουρτσίζετε για να αφαιρέσετε τους κόμπους και στη συνέχεια θα μπορούσατε να κάνετε το ίδιο ακριβώς και με τη μάσκα. Σε  περίπτωση που ξεχάσετε να κάνετε αυτό το βήμα, προτείνεται να μην χτενίζετε τα μαλλιά σας με τη μάσκα, γιατί αυτό θα τα γεμίσει με περισσότερους κόμπους. Η εναλλακτική λύση είναι να αφήσετε τη μάσκα να δράσει στο χρόνο που χρειάζεται, στη συνέχεια να αφαιρέσετε το προϊόν, περνώντας τα δύο δάχτυλα στα μαλλιά και στο τέλος χτενίστε τα.

Το trick για καλύτερα αποτελέσματα

Αν λοιπόν έχετε καταλάβει μέχρι τώρα τι πρέπει να κάνετε, υπάρχει ένα τελευταίο trick που θα φέρει πολύ καλά αποτελέσματα. Εάν τα μαλλιά σας χρειάζονται επιπλέον ενυδάτωση ή περισσότερη λάμψη, ένα απλό κόλπο που μπορείτε να κάνετε είναι να αναμείξετε μερικές σταγόνες hair oil με τη μάσκα σας. Αυτό το extra tip θα φέρει μοναδικά αποτελέσματα στη θεραπεία σας και θα ενισχύσει την δράση της μάσκας.

vogue.gr